Controverse în hochei. Alo, Federaţia?

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

De vreo două săptămâni, de când a început să se echilibreze cât de cât numărul de meciuri jucate de fiecare echipă din Liga Naţională de hochei şi lupta pentru primul loc să devină extrem de strânsă între primele trei clasate, am fost nevoit să intervin deseori în discuţiile cunoscuţilor despre clasament, avertizându-i că principalele două surse online, pointstreak şi flashscore, nu au date conform cu realitatea: la una din echipe nu apare o penalizare de trei puncte. În această săptămână, discuţiile despre veridicitatea clasamentului au apărut şi pe grupul pasionaţilor de hochei de pe facebook. Cât de cât, am încercat să lămurim publicul în articolul pe care îl găsiţi în paginile următoare. O situaţia oarecum nelalocul ei, pentru că normal ar fi fost ca iubitorii acestui sport să fie informaţi cu claritate de cei din federaţie. Un simplu comunicat ar fi fost de ajuns pe site-ul lor oficial, tot acolo aş fi vrut să fie principala sursă pentru vizionarea clasamentului, nu printr-un link către partener. Pesemne că am pretenţii exagerate, de vreme ce prin răscolire directă pe respectivul site nu ai cum găsi regulamentele! Deşi sunt acolo, căci le-am gasit indirect, prin clasicul google.

Simultan, a mai apărut o "controversă", pornită de la apariţia unei selecţionate româneşti de copii sub 13 ani la un prestigios turneu din Canada, având pe tricouri stema Transilvaniei, nu pe cea a României. Preşedintele federaţiei se disculpă, spunând că forul pe care-l conducere nu a avut nicio implicare. Aşa ceva îmi sună mai degrabă ca o recunoaştere a limitelor reduse de competenţă, ca o autoincriminare, de vreme ce astfel de acţiuni ar trebui să fie iniţiate în primul rând de federaţie, nu lăsate în totalitate în cârca părinţilor, antrenorilor şi a oricui altcuiva. Oricum, realitatea pare să fie alta, unul dintre antrenori susține că a solicit sprijin, măcar logistic, dacă cel financiar a fost refuzat.

Această stemă a Transilvaniei o percep mai degrabă ca un gest de protest public faţă de nimicul oferit de federali micilor hocheişti de la aceste categorii de vârstă. La cei sub 14 ani, nu există Campionat Naţional organizat de federaţie, deși necesitatea jocurilor este vitală. Aşa că s-a ajuns ca oamenii implicaţi în creşterea a ceea ce dorim să ajungă mari performeri, inclusiv de la multe cluburi, să-şi facă propriul campionat. Deloc surprinzător, vorbim de... "Liga Transilvania". Din nou, alţii fac treaba federalilor. Oare nu pentru că la cei mici sunt multe cluburi, iar existenţa unui campionat sub egida FRHG ar mări semnificativ grupul celor cu drept de vot la alegerile federale şi implicit ar fi mai greu de controlat?

Citit 1684 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2019 22:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.