Partea goală a paharului edilitar

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
4 comentarii

Într-o societate românească din ce în ce mai divizată, în care lipsa de valoare, lipsa de cunoștințe, incapacitatea de a vorbi public sunt ridicate la rang de artă și în care premierul se ceartă ca o țață cu parlamentul, nu mă miră absolut deloc faptul că jurnaliștii sunt considerați inamicul public numărul 1.

Autoritățile te consideră vinovat că nu vezi partea plină a paharului, publicul te consideră vinovat că ţii cu autorităţile. Dacă eşti critic, nu e bine, dacă nu eşti critic, eşti vândut, dacă eşti freelancer, eşti neserios, dacă lucrezi la patron, eşti sub călcâi. Devine obositor să încerci mereu să găseşti un echilibru. Dar altă cale decât cea a propriei conştiinţe, nu există. Indiferent cât de împăciuitoare aş fi, în fiecare zi, când mă urc în autobuz, sunt deja nervoasă. Fiindcă aud pe cineva plângându-se că vânzătoarea nu i-a dat bilet fiindcă avea 2 lei în monede de 50 şi de 10 bani! Fiindcă autobuzul vine târziu sau deloc, se strică în intersecţie, scoate fum sau ia foc. Iar un abonament pe toate liniile costă 100 de lei pe lună.

În fiecare zi, trecând pe la Potcoava de Aur, mă apucă pandaliile. Nu pot să nu văd bordurile de granit sparte aiurea, de noi, lipsa cimentului la încheieturi, faptul că trotuarul nu are înclinaţia necesară încât să nu ţină apa de ploaie şi mizeria. Să mă ierte stimaţii arhitecţi de la Urbanism, dar n-o să se vadă nici urmă din luminile alea încastrate în granitul trotuarului, dacă deasupra e un strat gros de noroi. Scuarul de pe Brăilei a fost parţial supraînălţat, dotat cu borduri noi, în aşteptarea unui strat proaspăt de asfalt, presupunem. Au fost raşi trandafirii, iar în urmă, nimic. Nici măcar gazonul nu e pus până la capăt, nici urmă de arbust, de copac, de floare. Veţi spune că abia se desprimăvărează, de acord, dar situaţia a fost aceeaşi până să dea frigul. Şi mi-e teamă că vor să facă aşa peste tot: decoraţiuni cu pietre şi rumeguş, ce atâtea flori, e nevoie de oameni să le cureţe tot anul şi oameni, de unde?, că au plecat toţi.

Dar ce pretenţii să avem, când nici măcar la toalete nu stăm bine? Cele publice ale oraşului, deşi deţinătorii spaţiilor de deasupra lor aveau obligaţia, mi se pare, să permită accesul. Cele noi au apărut, ici, colo, dar încă nu sunt funcţionale. Să mă ierte domnii din administraţie, dar, sincer, când trebuie să te ţii cu orele, că intratul în toaletele ecologice este sport extrem, e tare greu să mai vezi partea bună paharului edilitar!

Citit 1517 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2019 17:54

4 comentarii

 • postat de HAHAHA Miercuri, 06 Martie 2019 14:51 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  5

  Plecati cat mai puteti - caci parca vezi ca guvernantii interzic si lucrul asta (caci raman fara sclavi) !!!!!!

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 06 Martie 2019 13:24 188.24.197.*** Link la comentariu
  0
  5

  La cavoul tarii ingropate de partidul rosu si clocile capushe, nu va depune nimeni flori... vor fi doar evrei, arabi, asiatici, rusnaci... si alte specii necaucaziene urlatoare... care nu vor mai avea surse de venit! De morti, numai de bine!
  Va urez celor ce mai au ceva neuroni: plecati! plecati! plecati!... pentru cei ce nu si-au invatat lectia si visatori: de morti, numai de bine! V-am pupat!

  PS: nu mariti taxele locale in 2020... ca s-ar putea sa va paste CEDO oricum impozitarea unui bun propriu este ILEGALA... e ca si cum platesc chirie lunara desi mi-am cumparat telefonul cu banii mei integral, iar android imi cere bani! BA VOI SUNTETI NESIMTITI LA MAXIM!??? raspuns: DA... is statul roman manti-as! pot sa fac ce vreau, pentru ca prostimea DOARME DE 30 DE ANI!

  Raportează
 • postat de Sabrina Miercuri, 06 Martie 2019 10:04 82.137.9.*** Link la comentariu
  1
  9

  Partea Goală a Paharului se va Umple când încep Ploile sau Dezgheațul Atunci dăm fuguța să cumpărăm GUMARI CHINEZEȘTI DE LA RUȘII DIN BAZAR DACĂ NU SUNT FUGĂRIȚI DE POLITIA COMUNITARĂ CÂINELE DE PAZĂ AL DEMOCRAȚIEI LIBERALE /PE LÂNGĂ APA METEORICĂ SI NOROIUL ORĂȘENESC NOAPTEA ILUMINATUL PUBLIC TE DUCE CU GÂNDUL LA VEDI VENETIA APOI MORIRE // Dar ce Impresionează TURIȘTI ÎN ZONĂ SUNT BAZINELE PLINE CU PĂMÎNT IN CARE SUNT PLANTAȚI COPACI LA MIȘTO // DAR BAZINELE AU SI NIȘTE GURI DE SCURGEREA APEI DIN ELE PE LÂNGĂ NOROIUL DIN DOTARE ///LUCRAREA este făcută Pentru 1 Decembrie când se plimbă ARMATA JANDARMERIA și Pompieri militari prin fața ochilor Primarului iar copii țipă UITE MAMĂ TREC SOLDAȚII Dar atunci e GER ȘI NATURA ESTE ORICUM MOARTĂ// DAR TREBUIE SĂ VEDEM PARTEA PLINĂ A PAHARULUI DIN CARE NUMAI ALEȘII NOȘTRI DRAGI SORB CU ÎNGHIȚITURI MICI ȘI REPEZI // ZONA Potcoava de aur sa amenajat cu Banii GĂSIȚI in Cavoul Roman???

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 06 Martie 2019 08:34 188.24.197.*** Link la comentariu
  1
  7

  Auzeam o discutie in BUS aseara: si unde e fata: in Anglia, mai avea cutareo vara, a fost aici lucre croitoreasa, apoi a plecat si ea in Anglia, mai e una in Spania. Cred ca sunt cateva zeci de mii de galateni plecati in Anglia! Daca socotesc tarile vin Vest... alte cateva zeci de mii!
  Romania va ramane ca o fata ce se admira si flateaza singura, privindu-se in oglinda, vai ce frumoasa sunt... din pacate nu-I va fi nimeni la batraneti, nici cine sa o ingroape! Cine are urechi si creier sa ia atitudine a parasite barca demult! Exceptiile sunt putine si obosite de urlat alaturi de surzi!

  Dormi in pace Romaine, iti dormi somnul de vecie!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.