Sprijin pentru tricourile de campioni

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Sezonul competiţional, în ceea ce priveşte sporturile de echipă, se apropie de intrarea în fazele decisive, unde se vor decide medaliatele. Galaţiul sportiv intră în această perioadă cu perspectivele unor tricouri de campioni, la orizont se văd trofee, situaţia generală fiind una mult peste aşteptări, ținând cont de modul în care se derulau lucrurile la un moment dat.

Cel mai aproape de titlul de campioană o văd a fi pe cea masculină de volei CSM Arcada, care la sfârşitul anului trecut părea să nu mai aibă nici o şansă pentru că avea de recuperat o diferenţă de nouă puncte faţă de două adversare, nu doar una, astfel că ecuaţia arăta extrem de complicat. Ei bine, de data aceasta cei din conducerea au mutat perfect prin aducerea antrenorului Sergiu Stancu. Acesta, împreună cu secundul şi statisticianul, nu doar că au revitalizat echipa, chiar au făcut-o invincibilă, cu un retur uluitor, în care s-a reuşit punctajul maxim! Astfel, astăzi se începe faza a doua decisivă a campionatului (grupa locurilor 1-6) la un singur punct de primul loc, după acel minus nouă din ianuarie.

La futsal, mai este doar o etapă din sezonul regulat, cu United având ocazia să intre în play-off cu cel mai mare punctaj. Aici, sincope semnificative n-au fost, practic fiind vorba de o confirmare a aşteptărilor de la startul sezonului.

De departe, marea surpriză este echipa de hochei, reorganizată administrativ prin preluarea de către CSM. Acum este în luptă, cu şanse reale, pentru a încheia sezonul regulat pe primul loc, deşi proiectul acestei echipe a fost început extrem de târziu, când CSM a devenit funcțional. Când celelalte echipe începeau campionatul, la Galaţi încă nu se formase lotul, iar startul antrenamentelor a fost la două săptămâni după prima etapă, adversarele având cel puţin două luni de pregătire în spate. Lucrurile erau atât de întârziate, încât într-o discuţie amicală cu antrenorul secund Cornel Chiriţă, îi ziceam că poate ar trebui spus “pas” pentru acest sezon, că se cheltuie resurse pentru o echipă care nu are cum să fie competitivă la nivel înalt. Şi iată, s-au făcut minuni!

Acum mai trebuie făcut un pas important, sportivii să nu intre în meciurile decisive cu grija buzunarului şi a contului gol. Susţinerea financiară din partea municipalităţii este deja foarte întârziată de luptele politice ce au pasat bugetul naţional între parlamentari şi Preşedinţie, aşa că alte tergiversări la nivel local ar dinamita medaliile de campion ce se văd la orizont.

Citit 1125 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2019 17:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.