Individul care pângăreşte hocheiul

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Gestul obscen făcut la adresa publicului gălăţean de către Emilian Cernica, preşedintele secţiei de hochei de la Corona Braşov - mâini ridicate cu degetul mijlociu către tribuna plină – nu m-a surprins absolut deloc. Ştiam că ăsta-i Cernica, personajul care are în palmares multe alte fapte fără nicio tangenţă cu obrazul subţire, și cu atât mai mult cu valorile sportului sau cu ideea de fair-play. N-a permis hocheiştilor gălăţene antrenament acolo, în patinoarul braşovean, a încălcat legea nescrisă a hocheiului românesc prin care se lasă echipamentul în vestiar între două meciuri în zile consecutive, unui fotoreporter gălăţean nu i s-a permis să-şi facă meseria acolo...

Totuşi, m-a surprins inconştienţa individului. A făcut-o în faţa şi la adresa a 2.500 de spectatori, cărora, dacă le stârneşti furia, rişti enorm să nu mai ieşi nevătămat de acolo. A avut noroc că lumea era atentă spre cei de pe gheaţă.

Nu-l mai suportă nici măcar majoritatea suporterilor braşoveni, atât de sătui de tot felul de mizerii încât au lansat şi o petiţie online pentru a fi demis.

Nu contează dacă a fost provocat, este incompatibil cu postura de conducător de club să reacţionezi în halul acesta. În plus, este şi vicepreşedintele al federaţiei, for care ar trebui să se sesizeze şi să ia măsuri drastice. Aşa cum au făcut forţele de ordine cu acel spectator gălăţean care a răspuns provocării unor hocheişti adverşi prin impardonabila aruncare a unui coş de gunoi spre ei, cu o seară înainte.

Măsuri drastice le-aş vedea fireşti, chiar obligatorii, şi din partea autorităţilor locale braşovene, care finanţează clubul. N-ai cum, cel puţin la nivel teoretic, să plăteşti din bani publici asemenea comportament. Personajul nu a terfelit doar imaginea clubului, ci şi imaginea oraşului. Dar nu m-ar surprinde nici dacă lucrurile ar continua, în cazul lui, ca şi cum nimic anormal nu s-ar fi întâmplat. Deși, doar dacă ar fi să ne gândim doar la ce model de comportament oferă copiilor din patinoar și juniorilor echipei pe care o conduce, tot ar trebui să se ia o măsură.

Lumea hocheiului are o frumuseţe aparte, cu respect şi prietenii între jucători, indiferent pentru ce echipă joacă, între suporteri, chiar dacă susțin echipe adversare, cu fair-play, cu civilizaţie. Un Cernica n-are ce căuta în ea!

Citit 1906 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2019 18:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.