Blocarea oraşului, distracţia favorită a lui Dorel

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Galaţiul şi gălăţenii sunt dornici de distracţie. Fiecare eveniment organizat în oraş este un motiv pentru ca oamenii să iasă din rutină şi să se distreze. Până aici totul este logic, doar că toate aceste evenimente par să fie organizate după mintea lui Dorel. Da, Dorel loveşte şi aici. De data aceasta este vorba despre acel Dorel care emite autorizaţii pentru organizarea spectacolelor şi care lucrează la stat pe bani mulţi. Bani care par să îi întunece gândirea şi ochii. Altfel nu văd ce explicaţie ar avea să emită autorizaţii pentru mai multe evenimente în acelaşi timp. Iar asta pare să fie nu o coincidenţă, ci o obişnuinţă.

Şi, ca să nu creadă cineva că am ceva personal cu Dorel, să vă dau doar câteva dintre exemplele care mi-au venit în minte, aşa la prima strigare.

Să începem cu începutul, mai exact cu acest weekend, când se sărbătoreşte Ziua Dunării. Un eveniment care a devenit deja tradiţie se organizează în aceleaşi zile în care are loc şi "Rock la Dunăre".

Festivalul de Folk, unul care are potenţial destul de mare pentru că iubitorii muzicii de gen sunt numeroşi, a fost înghesuit în fundul Grădinii Publice, pentru că în faţă se organiza… Pizza Fest.

Iubitorii sportului cred că sunt cei mai văduviţi la acest capitol. Un exemplu grăitor este cel din campionatul de handbal feminin, unde meciurile atrag un public numeros. În primăvară, meciul cu liderul, echipă care a devenit şi campioană, a fost programat în jurul prânzului, când lumea mai şi munceşte, pentru că seara, în sala respectivă, avea loc un concert cu… Delia.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi când a avut loc Forza Zu, un eveniment care de altfel a făcut să vorbească întreaga ţară de oraşul nostru. Din păcate, tot atunci, când oraşul era paralizat din cauza că traficul a fost închis pe mai multe străzi, se organiza şi Campionatul European de Box pentru juniori.

Şi acestea sunt doar câteva exemple. Evenimentele care s-au suprapus au fost numeroase şi par să devină o tradiţie, pentru că Dorel, cel de care vorbeam la început, nu poate sau nu vrea să ofere un pic de atenţie, astfel încât cetăţenii să aibă posibilitatea de a se distra şi nu de a se enerva că se blochează tot oraşul în vederea organizării mai multor evenimente în acelaşi timp. Sau Dorel al nostru loveşte şi apoi fuge în vacanţă?

Citit 2121 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2019 18:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.