Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
9 comentarii

Încerc să-mi imaginez scena de la şcoala din sătucul situat în judeţul Satul Mare. Învăţătoarea care i-a stropit cu spray lacrimogen le-a declarat anchetatorilor că cei doi copii împiedicau desfăşurarea orei. Adică ce făceau? Îi şi văd pe fetiţa şi băieţelul de şase şi şapte ani căscând nişte dinţi de pitbull spre biata femeie. Altfel e greu să-ţi explici de ce ditai Doamna de la catedră, de 40 şi ceva de anişori, şi-a simţit viaţa pusă în pericol şi a apelat la "arma" din dotare. De fapt, cei doi puşti se băteau cu cocoloaşe de hârtie sau îşi trăgeau mucii, în prima bancă, chiar sub nasul Doamnei, sau se împungeau cu creioanele. Iar Doamna... Doamna avea o rotiţă lipsă acolo sus. Se vede clar asta, dacă te uiţi la declaraţiile pe care le dau cei din stafful Inspectoratului Şcolar din judeţul cu pricina: de multă vreme, învăţătoarea se prezintă la concurs, ia note de trecere, dar nu rezistă pe post decât o săptămână, două, trei. Apoi, în anul următor, face la fel. E un fel de celebritate în lumea învăţământului sătmărean. Dar nimeni nu şi-a pus problema ce se întâmplă, de fapt, cu această femeie. S-au mulţumit să pipăie hârtia salvatoare care îi disculpă de orice vină: învăţătoarea avea aviz că este psihic sănătoasă. E scuza pe care au luat-o în braţe directorul şcolii, cei de la ISJ, până şi ministrul Educaţiei, care în acelaşi timp arată cu degetul spre doctorii care dau asemenea adeverinţe din pix. Nici măcar un deget acuzator nu e. Pentru că toată suflarea din Învăţământ ştie că pe adeverinţa respectivă scrie că era sănătoasă în momentul controlului. Deci nici medicii respectivi nu pot fi acuzaţi de nimic. E doar un joc absurd şi sadic în care societatea românească a înţeles să acopere cu hârtii goale lipsa de răspundere când se întâmplă ceva grav. O şmecherie prin care şi unii şi alţii ne spălăm pe mâini de responsabilităţile pe care le avem, dând vina pe SISTEM. Sistemul poate fi vinovat oricât, atâta vreme cât nimeni nu e pedepsit, nimeni nu trebuie să-şi scoată mâinile din sân şi să facă ceva ca lucrurile să meargă bine. Suntem într-o luptă stupidă şi periculoasă cu sistemul, în toate domeniile, nu numai aici. Iar noi continuăm să jucăm abulici acest rol, după nişte reguli pe care am putea totuşi să le schimbăm. Dar aşteptăm să facă cel de-alături asta pentru noi.

Citit 1418 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2019 19:26

9 comentarii

 • postat de Anonim Vineri, 13 Septembrie 2019 20:46 94.217.18.*** Link la comentariu
  0
  0

  Domnul si cu u. au yis ca /mi da Rechnungsyeugnis de la ag de munca si ca nu ma lasa sa muncesc ca e doctor si are verfahren.......domnul l ......asa ca vrea sa nu am nici eiu,din munca mea.

  Raportează
 • postat de Anonim Vineri, 13 Septembrie 2019 20:40 94.217.18.*** Link la comentariu
  0
  0

  Zice ca mi-a trimis examene si ca ma evalueaza cu zogomote handicapate â,ă......nu suntem la balamuc.Au yis ca am plecat din Romania nu ca sa lucrey ca profesoara sa/mi fie mai bine ci ca as fi o nebuna periculoasa,o infractoare,o animala in sens metaforic si ca de asta nu vreau sa plec înapoi.

  Raportează
 • postat de Anonim Vineri, 13 Septembrie 2019 20:39 94.217.18.*** Link la comentariu
  0
  0

  Zice ca mi-a trimis examene si ca ma evalueaza cu zogomote handicapate â,ă......nu suntem la balamuc.

  Raportează
 • postat de Anonim Vineri, 13 Septembrie 2019 20:35 94.217.18.*** Link la comentariu
  0
  0

  A zis ca ă ha si ca primesc un examen de la el...mi/a trimis hârtie ca nu stiu engleya si franceya.Face semne si arata un dreptunghi cu mana,referindu/se la hârtii albe.Sa/ti dea Dumneyeu sa/ti trimită si tie viermi din astia de batjocura si acuyatii nedrepte in loc de angajari,cum le trimiti tu.

  Raportează
 • postat de Anonim Vineri, 13 Septembrie 2019 20:20 94.217.18.*** Link la comentariu
  0
  0

  Va duceti cu Ra zburator ca nu stiu nici germana,ca nu au invatat pe la cursuri,vorbesc cu stiinta si vocile altora.Nu au Gps pe telefon si-mi deranjeaza GPs ul sub pretextul ca e procuroare,adica un fel de om care te manevreaza ca pe o carpa ca folosesc ocultismul.Alta doamna zicea ca laptopul ei ii merge foarte incet si vrea sa se confunde cu al meu.

  Raportează
 • postat de Anonim Vineri, 13 Septembrie 2019 20:12 94.217.18.*** Link la comentariu
  0
  0

  Nu-mi mai zi domnule,ca am vini si ca le platesc la mata la agentia de munca.Acolo esti salariat si esti imperfect ca orice om,lasa lumea in pace.

  Raportează
 • postat de Anonim Vineri, 13 Septembrie 2019 18:22 94.217.18.*** Link la comentariu
  0
  1

  Profesorii dau concurs si le dau note smecherii cu trei puncte in minus ca sa prinda o bucatica de catedra crestineasca pe coclauri ,invata de le crapa creierii si cand se duc acolo copii sunt scapati de sub control de familii ,care se apuca de vicii ca nu mai suporta autoritatile nedrepte din Romania si li se intuneca mintile si de saracie iar copii se agita,nu pot sa invete ,se comporta violent asa ca bietul profesor e pus in mijlocul unui balamuc fara sa aiba voie sa zica nimic sau sa faca nimic decat sa scada note la purtare pentru ca sefii nostri cu functii si recomense inuman de mari nu au vrut sa dea nicio lege care sa ajute profesorii sa linisteasca tulburarile extrem de agresive de comportament ale elevilor.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Vineri, 13 Septembrie 2019 08:39 5.13.231.*** Link la comentariu
  5
  4

  Am prins perioada comunista, unde bataia era rupa din rai... luai 9 o bataie la palma, comentai 2..3, luai 8... un set de 10...20 chiar... un fost coleg a indraznit sa aibe un 7... spatele verde a 2a zi... nea dat pe toti afara din clasa si i-a invinetit spatele... ce pot sa zic... suntem un popor tembel... scapa cine se adapteaza... cine nu... crapa prost crescut!
  PS: Daca nu era, in UE eram prapad de prapad!

  Raportează
 • postat de Tanara fana pesede de 81 ani Vineri, 13 Septembrie 2019 04:28 89.137.224.*** Link la comentariu
  2
  8

  Da, doamna Roxana, copii nostri e buni si blanzi, e niste ingerasi, iar profesorii e marii biolatori ai tarii, nu taximetristii si camionagii, dasta ii pune pesede sa scoata certificat di integritati di la militie, ca e rai ! Iar cand tariseanu iera prim sinistru al tarii mereu zicea ca iei fac marea evaziune fiscala la noi, prin meditatii, nu ca marea evaziune fiscala cu marfuri de contrsabanda chinezesti, turcestu etc se fasi prin portu constanta si prin aieroportu otopeni !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.