Suntem otrăviţi, iar autorităţile doar privesc?

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
7 comentarii

Zilele trecute, preşedintele Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, declara în spaţiul public că fructele provenite din import ne pot pune sănătatea în pericol, cauzând chiar apariţia cancerului. Pentru a înţelege enormitatea din spatele unei asemenea afirmaţii trebuie spus că ea a fost făcută tocmai de cel numit, politic - ce-i drept, în fruntea instituţiei publice care ar trebui să vegheze pentru ca astfel de alimente să nu ajungă pe piaţa românească.

Întrebat dacă a retras de pe piaţă produsele cu pricina, Horia Constantinescu a răspuns fără ezitări că acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece nu există un temei legal pentru a face acest demers. Cu alte cuvinte, suntem otrăviţi cu produse tratate cu substanţe periculoase, iar autorităţile nu au fost încă în stare să elaboreze un act normativ care să împiedice ajungerea fructelor otrăvite pe rafturile magazinelor. În concluzie, cei plătiţi din banii noştri să ne apere de astfel de pericole se limitează la a semnala problema, după care încep să se lamenteze că legea nu le permite decât să fie simpli spectatori. În momentul în care tu, ca şef al unei instituţii publice, ieşi în presă cu o astfel de informaţie alarmantă, de bun simţ, dacă nu chiar obligatoriu, ar fi să vii şi cu un set de informaţii verificate şi verificabile ştiinţific care să-ţi susţină afirmaţiile. În lipsa unor astfel de date, ne putem gândi fie că Horia Constantinescu a urmărit să câştige ceva capital de imagine, fie că instituţiile statului ştiu mai multe lucruri decât sunt dispuse să spună despre fructele pe care le mâncăm. Că fructele şi multe alte alimente pe care le găsim pe rafturile magazinelor româneşti nu sunt bune pentru consum o putem simţi şi noi, fără a fi experţi. Dincolo de aspect, nimic nu indică faptul că respectivele fructe sau legule ar fi şi comestibile. Problema este că acelaşi lucru îl putem afirma şi despre multe dintre fructele autohtone, nu doar despre cele de import. Cum corupţia este o instituţie în sine în România, nu putem avea nicio garanţie reală că alimentele pe care le cumpărăm, româneşti sau străine, sunt de fapt sigure.

Citit 1822 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 03:05

7 comentarii

 • postat de Anonim Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 16:13 94.217.18.*** Link la comentariu
  1
  1

  Răspund peste tot,la toate tel si întreb daca aud rasch yicand ca dovedesc ca am schiyofrenie,ca sunt schiyo,ca aud .Fac jocuri de cuvinte de gradinita si se poarta ca niste calai.RA sch

  Raportează
 • postat de Ion Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 16:12 109.166.131.*** Link la comentariu
  2
  5

  Autoritățile române sunt nemulțumite că pierim prea greu și se gândesc mereu să grăbească procesul... Într-un stat normal cetățeanul reprezintă centrul unui stat, în România statul este propriul lui centru, cetățenii sunt niște entități neglijabile ... Când apar alegerile toți vor să facă ceva pentru cetățeni după ce trec alegerile suntem otrăviți. Ce vreți, morții votează mai bine....

  Raportează
 • postat de Anonim Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 10:19 94.217.18.*** Link la comentariu
  6
  3

  Tara din buzunar era o metafora,adica o controleaza.Mai sunt si ironii si alte figuri de stil.Zice ca mai face in continuare ca are avantaje,controleaza tot.Eu nu am nimic ,nu am nici apartamentul meu unde sa stau.Singurul meu avantaj ar fi sa lucrez pe un post de lux cu salariu de lux,nu sa ma scuipe,sa ma acuze si sa zica Grüß Gott.Ei isi opresc avantajele si baga in puscarie oameni nevinovati.

  Raportează
 • postat de Supravietuitoare Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 09:04 94.217.18.*** Link la comentariu
  7
  1

  Am descarcat un demo pe care scrie kostenlose version si mi-a trimis un dreptunghi negru pe care scrie cmd_exe_copy.

  Raportează
 • postat de Anonim Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 07:45 94.217.18.*** Link la comentariu
  7
  1

  Cineva zicea cum ca e gresit ca as CON sidera ca e bine sa raman sa muncesc aici.Ii asigur ca dincolo de prefixe e cel mai super lucru pentru mine sa traiesc in lux,cu salarii de lux,intr-o tara de lux,,cu oameni de lux,chiar in acest moment,fara sa MAI avem taierea cremei si interziceri,intarzieri de cate 30 de ani de la MAI si alte creme antisociale nedrepte si crude.Inafara de mine nu-mi vrea nimeni binele si nu stie nimeni mai bn ca mn ce-i fb ptr mn.

  Raportează
 • postat de Aurelian Tiberiu Leuraru Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 07:41 94.217.18.*** Link la comentariu
  6
  1

  Cineva se plangea ca a intrat peste ea in casa un barbat si i-a zis ca vine la fabrici,scoli,etc si o ''ia''.

  Raportează
 • postat de Mariana Mihaela Bogdan Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 06:22 94.217.18.*** Link la comentariu
  2
  0

  Domnul MD are totul si pe toata lumea,probabil,ca ne-am nascut sa ne spuna mm ca cersim voie sa muncim ca sa träum.E total nedrept in toate,pe toate le face subteran,mancarea e otravita,ca asta face de fapt si zice ca da e pe munte adica ceva negru si mare care-i zice da cand ii spune sa ''ia''ceva...sunt numai inventii intunecate ca sa faca rau,nu altceva.Autoritatile ar trebui nu numai sa priveasca ca la un meci daca vor sa se mai uite la oameni si nu la resturile distrugerilor altadata.Trebuie sa si intervina cand e nevoie daca sunt autoritati si nu spectatori la cinema,meciuri,circuri,torturi,etc.Mancarea si apa nu au voie decat sa fie pure.Fecioara Maria e vesnic Fecioara,nu fumeaza iar Iisus Hristos e vesnic bun si pur ,numai ca Raul e sef pe amant.Acestia niciodata nu au fost golani.Tot domnul MD umbla pe computere cu trackere,trimite mesaje gen personalised setting cu sau fara Rückmeldung,in dreptunghiuri negre,,virusuri si alte otravuri si mizerii.Ar trebui sa nu-i mai execute ordinele doamnele disparute care arata ca sunt acasa.A adus niste stalpi si a zis ca-s doamne.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.