Cârpim aici, se crapă dincolo

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
4 comentarii

În ultimele luni, oraşul nostru s-a transformat într-un uriaş şantier. Fie că vorbim despre lucrări de asfaltare, executate de Primăria Galaţi, fie de lucrări de înlocuire a conductelor, executate de Apă-Canal, fie de reamenajarea unor parcuri sau spaţii verzi, toate au făcut ca oraşul să arate ca după bombardament. La asta au contribuit şi lucrările efectuate de diferite firme care se ocupă de îngroparea cablurilor, cele ale operatorilor de gaze sau de energie electrică, care s-au trezit, în al doisprezecelea ceas, că reţelele vechi nu mai fac faţă.

Trebuie să recunoaştem că nu este rău că se lucrează. La finalul acestor lucrări, oraşul ar trebui să arate altfel, cu o nouă faţă şi asta nu poate fi decât bine.

Dar, până la schimbarea la faţă mai este. Iar între timp, apar noi probleme, care nu fac decât să ne arate că de fapt se cârpeşte într-un loc şi se rupe în altul.

Aşa s-a întâmplat, de exemplu, vineri seară, când, pe strada Brăilei, în Ţiglina I, a apărut o surpare a carosabilului. Din cauza unei avarii a operatorului de furnizare a apei reci, lângă şantierul deja existent pe Brăilei, acolo unde se lucrează la staţia de autobuz în cadrul proiectului de modernizare a străzii, a mai apărut unul. Logic, traficul a fost închis, iar şoferii s-au văzut nevoiţi să caute rute alternative, în condiţiile în care şi Faleza Dunării era închisă.

Aceasta nu este, din păcate, prima surpare care are loc pe strada Brăilei. În luna martie, un imens şantier s-a născut pe aceeaşi stradă, într-o altă zonă, respectiv la ieşirea din oraş spre Tecuci. S-a cârpit acolo, dar iată că s-a rupt în altă parte. Precum pantalonii omului sărac, care, după ce au fost peticiţi ăntr-un loc, s-au rupt în altă parte.

Din păcate, exemplu de pe strada Brăilei nu este singular. La fel se întâmplă şi pe strada Basarabiei, acolo unde tocmai au fost finalizate, pe partea de la Baia Comunală spre Calea Prutului, lucrările de reabilitare. În sus, de la Baia Comunală spre bulevardul Coşbuc, gropile sunt ca la ele acasă. Unde mai pui că, recent, Apă Canal a intervenit la o surpare, pardon, la un accident de teren, apărut chiar la intersecţia cu bulevardul Coşbuc.

Citit 1165 ori Ultima modificare Duminică, 15 Septembrie 2019 16:29

4 comentarii

 • postat de Stefan Camelia Laurentia Luni, 16 Septembrie 2019 22:44 94.217.18.*** Link la comentariu
  0
  0

  Ne demonizeaza,ne otravesc si ne distrug in fiecare zi.Si-au adus buletine verzi ca sa dovedeasca ca au voie sa munceasca.Demonii blocheaza organele si duc ,in final,la moarte,destul de repede.

  Raportează
 • postat de Anonim Luni, 16 Septembrie 2019 21:44 94.217.18.*** Link la comentariu
  0
  0

  Zice ca ne invita sa muncim in biroul lor numai ca sa avem voie sa intram ca suntem bolnavi.Asta e rasplata pe care o sa o primeasca si ei sa vedem ce o sa faca cu ea.

  Raportează
 • postat de Camelia Sofia Luni, 16 Septembrie 2019 21:40 94.217.18.*** Link la comentariu
  0
  0

  Zice ca accepta lucratori care scriu profilul din anunt,vorbesc profilul scris de ei si chiar dacascrii asa desi e anormal,tot le respinge.

  Raportează
 • postat de Surpările, tsările necontrolate, vor face parte din viața noastră. Luni, 16 Septembrie 2019 20:56 213.233.101.*** Link la comentariu
  0
  0

  Păi nu-i vorba aia, ascundem gunoiul sub preş, prin asfaltări repetate? Să iasă bine la fraieri.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.