Cârpim aici, se crapă dincolo

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În ultimele luni, oraşul nostru s-a transformat într-un uriaş şantier. Fie că vorbim despre lucrări de asfaltare, executate de Primăria Galaţi, fie de lucrări de înlocuire a conductelor, executate de Apă-Canal, fie de reamenajarea unor parcuri sau spaţii verzi, toate au făcut ca oraşul să arate ca după bombardament. La asta au contribuit şi lucrările efectuate de diferite firme care se ocupă de îngroparea cablurilor, cele ale operatorilor de gaze sau de energie electrică, care s-au trezit, în al doisprezecelea ceas, că reţelele vechi nu mai fac faţă.

Trebuie să recunoaştem că nu este rău că se lucrează. La finalul acestor lucrări, oraşul ar trebui să arate altfel, cu o nouă faţă şi asta nu poate fi decât bine.

Dar, până la schimbarea la faţă mai este. Iar între timp, apar noi probleme, care nu fac decât să ne arate că de fapt se cârpeşte într-un loc şi se rupe în altul.

Aşa s-a întâmplat, de exemplu, vineri seară, când, pe strada Brăilei, în Ţiglina I, a apărut o surpare a carosabilului. Din cauza unei avarii a operatorului de furnizare a apei reci, lângă şantierul deja existent pe Brăilei, acolo unde se lucrează la staţia de autobuz în cadrul proiectului de modernizare a străzii, a mai apărut unul. Logic, traficul a fost închis, iar şoferii s-au văzut nevoiţi să caute rute alternative, în condiţiile în care şi Faleza Dunării era închisă.

Aceasta nu este, din păcate, prima surpare care are loc pe strada Brăilei. În luna martie, un imens şantier s-a născut pe aceeaşi stradă, într-o altă zonă, respectiv la ieşirea din oraş spre Tecuci. S-a cârpit acolo, dar iată că s-a rupt în altă parte. Precum pantalonii omului sărac, care, după ce au fost peticiţi ăntr-un loc, s-au rupt în altă parte.

Din păcate, exemplu de pe strada Brăilei nu este singular. La fel se întâmplă şi pe strada Basarabiei, acolo unde tocmai au fost finalizate, pe partea de la Baia Comunală spre Calea Prutului, lucrările de reabilitare. În sus, de la Baia Comunală spre bulevardul Coşbuc, gropile sunt ca la ele acasă. Unde mai pui că, recent, Apă Canal a intervenit la o surpare, pardon, la un accident de teren, apărut chiar la intersecţia cu bulevardul Coşbuc.

Citit 1474 ori Ultima modificare Duminică, 15 Septembrie 2019 16:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.