Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
3 comentarii

Ca să ne împace pe noi, gălăţenii, şi ca să nu mai fim supăraţi că podul peste Dunăre, după 30 de ani de promisiuni, se va construi, în final, la Brăila, Dragnea a venit în primăvară cu o scânteie electorală. O altă suferinţă veche a noastră, nevindecată încă: facem aeroport la Galaţi.
Şi cum tot gălăţeanul care s-a fript cu tunelul şi cu podul a sărit să sufle imediat în aeroport, Dragnea l-a pus pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să ne convingă că se vor da bani de la Guvern fără nicio problemă, ca şi cum cele 100 de milioane de euro cât s-a estimat că ar costa o asemenea lucrare, ar putea fi culese din pom sau pescuite din Dunăre. Ministrul venise prin luna mai cu explicaţii de o siguranţă zdrobitoare. Se făcuseră studii de oportunitate, ba chiar s-a identificat şi un teren, 150 de hectare, situat între localităţile Smârdan, Braniştea şi Schela. Cuc a rostit atunci cuvinte mari: "cifrele nu mint niciodată", apoi a vorbit mieros despre "importanţa acestui obiectiv în judeţul Galaţi" şi despre date scoase la iveală de un studiu de trafic, pe care s-au cheltuit nişte bani, ca şi cum n-ar fi fost clar de la o poştă că zona de sud-est a României tânjeşte după o infuzie de atenţie din partea autorităţilor centrale, după ce, de la Revoluţie, nu s-a făcut mai nimic pentru oamenii de aici. Mai mult, s-a promis "o modificare legislativă, iar acest aeroport va putea fi finanţat prin Fondul Naţional de Dezvoltare şi Investiţii. Săptămâna viitoare, cel târziu peste două săptămâni, vom introduce modificările în şedinţa de Guvern”. Modificări despre care nu s-a mai auzit nimic nici până azi.
În iulie, Viorica Dăncilă a schimbat macazul. De la fonduri sigure de la Guvern s-a ajuns la parteneriat public-privat: "Chiar duminică vom discuta cu un investitor străin, pentru un parteneriat public-privat", spunea premierul şi se pare că toate săptămânile de atunci până în prezent s-au încheiat fără nicio zi de duminică. Pentru că investitorul străin nu există. Nici hotărâre de Guvern nu s-a dat.
Lucrurile au rămas ca-n gară, nu ca în aeroport. Consiliul Judeţului care a fost forţat de ideile fantezist-electorale să cheltuiască bani pe studii şi încă va mai cheltui, probabil şi alte sume pe diferite documentaţii, a recunoscut că nu au fost încă identificate surse de finanţare. Şi probabil nici nu vor fi identificate în următorii 30 de ani. Iar aeroportul, dacă se va face, se va face la Brăila.

Citit 1717 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2019 19:25

3 comentarii

 • postat de HAHAHA Joi, 26 Septembrie 2019 11:42 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  14

  Promisiuni, promisiuni cat mai GOGONATE (oricum nu se respecta nicio promisiune) !!!

  Raportează
 • postat de eu Joi, 26 Septembrie 2019 07:06 86.125.62.*** Link la comentariu
  0
  3

  Domnișoară, viața este greu dacă ați înțeles că aeroportul nu se realizează la Galați din lipsa banilor. Că țara nu se dezvoltă pe motiv de lipsă de bani. Vom rămâne multă vreme așa cum suntem acum nu pentru că nu sunt banii necesari dezvoltării, ci pentru că se fură. Vă rog să treceți aici într-un viitor articol câte documentații s-au depus pentru accesarea fondurilor europene de exemplu. Câți din administrația publică locală sunt în stare să facă altceva decât să vină la program la timp și să rupă ușa la 16-30 ? Ăla e primul loc în care se fură, ce urmează nu mai prezintă interes pentru că dacă se face, e treaba procurorilor dacă nu s-a respectat legea în atribuirea contractului

  Raportează
 • postat de george Joi, 26 Septembrie 2019 00:13 185.45.177.*** Link la comentariu
  4
  25

  Hai ma, ce naiba ... campanie, disperare, credea cineva in telenovela asta ...
  Lasa ca vin Parazitii sa le spuna PSD despre aeroport,

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.