Ajutor! Ne-au invadat şobolanii!

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În urmă cu două luni, semnalam în paginile ziarului apariţia şobolanilor în blocurile din centrul oraşului. Locatarii se plângeau atunci că rozătoarele i-au invadat după începerea lucrărilor de schimbare a conductelor de pe strada Domnească şi strada Navelor. „M-am trezit cu un şobolan în casă! Şi locuiesc la bloc, la etajul unu”, ne povestea atunci un gălăţean. Municipalitatea a reacţionat şi a dat vina pe asociaţiile de proprietari, care ar trebui să facă dezinfecţie şi deratizare în conducte, acestea nefiind proprietatea autorităţilor locale.

Acum, aceeaşi municipalitate dă vina pe căldura nefirească de afară pentru apariţia şobolanilor la baza sportivă Siderurgistul. Aici, părinţii copiilor care fac antrenamente pe terenul de sport au filmat cum mişună, ziua în amiaza mare, animalele. Mai grav este că toată lumea cunoştea situaţia, măsuri fiind luate doar aparent. Ba mai mult, au trecut aproape patru luni de la ultima deratizare, aşa că rozătoarele îşi pot vedea liniştite de treaba lor, mizeria fiind principala lor atracţie. Mai grav, administratorul bazei sportive povesteşte că şobolanii veneau şi mâncau dude de la copacul din interiorul bazei sportive, semn că se simt, demult, ca la ei acasă. 

Imediat după apariţia în spaţiul public a imaginilor cu şobolanii sportivi, municipalitatea a promis că va face deratizare mai des. Iar dacă nu o va face de bunăvoie, va fi obligată, cu siguranţă, de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, care s-a autosesizat şi a demarat o anchetă. Nu de alta, dar şobolanii, responsabili pentru o grămadă de boli grave şi purtători de numeroase bacterii, sunt un real pericol pentru copiii care fac antrenamente pe Stadionul ”Siderurgistul”.

Pe lângă promisiunea unor deratizări mai dese, şi nu doar o dată la şase luni, municipalitatea promite şi o modernizare a zonei. Proiectele, făcute publice în urma unui concurs, există, dar o să vedem şi cât de repede vor fi puse şi în practică. Sperăm noi cât mai repede pentru că altfel riscăm ca rozătoarele de la "Siderurgistul" să se înmulţească şi să mişune şi în alte zone din oraş, riscând astfel să înlocuim câinele, din sintagma „câinele comunitar”, cu şobolanul.

Citit 1608 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 17:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.