Dragostea împiedică anchetele

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
3 comentarii

Sute sau chiar mii de tinere din România ajung să se prostitueze atât în țară, cât și peste hotare. Unele fac asta de bunăvoie, din dorința de a duce un trai mai bun, provenind din familii nevoiașe, în care lipsurile sunt la ordinea zilei. Altele însă ajung să practice această meserie după ce cad în plasa unor indivizi care își doresc averi fără muncă. Astfel de cazuri sunt din ce în ce mai dese în ultimii ani, traficanții apelând la o metodă sigură, "loverboy", pentru a le convinge pe tinere să se culce, pe bani, cu alți bărbați. Totul pleacă de la o relație de iubire între fată, de multe ori minoră sau trecută recent de vârsta majoratului, și traficant. Bărbatul, de multe ori cu experiență, o cucerește cu mașini scumpe, cu ieșiri în oraș și cu vorbe dulci. Câteva luni. Atât durează până când își dă arama pe față și începe să pună presiune pe cea care trebuie să producă bani pentru o viață fericită în cuplu. Din iubire, fata cedează și ajunge prostituată pe stradă, în cluburi sau în baruri, producând bani pe care îi trimite iubitului de acasă.

În timp, fetele realizează că au fost păcălite și încearcă să iasă din acest cerc vicios. Unele reușesc, altele scapă din ghearele proxeneților abia după ce intervin autoritățile.

Din păcate, legislația este plină de lacune, iar dacă fetele nu depun mărtuie împortiva traficanților, fie de frică, fie pentru că sunt încă îndrăgostite, autorităile nu prea pot face mare lucru. Și astfel, traficanții scapă de tot sau cu pedepse extrem de mici și se întorc la aceeași practică, racolând alte fete care să le asigure traiul de lux cu care s-au obișnuit. Iar victime se vor găsi întotdeauna.

Pentru a stopa aceste rețele de traficanți ar trebui ca legile românești să se schimbe. Ar trebui ca, indiferent dacă victimele depun sau nu plângere împotriva celor care le-au traficat, pedepsele să fie mai mari. De asemenea, aceștia ar trebui scoși la muncă pentru a le plăti daune fetelor păcălite și, astfel, să înțeleagă cum este să câștigi bani pentru bunăstarea altuia. Până acolo, însă, este cale lungă, iar România va rămâne, mulți ani de acum încolo, pe locurile fruntașe atunci când vine vorba despre numărul fetelor care se prostituează în Europa.

Citit 1612 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2019 15:32

3 comentarii

 • postat de Ion Duminică, 08 Decembrie 2019 15:25 109.166.135.*** Link la comentariu
  0
  3

  Obligare pe naiba. E o alegere a domnișoarelor interesate de dans "în poală", picturi "în poziții", romane "erotice" etc. Le plângeți de milă de parcă le obligă cineva când ele abia așteaptă să fie contactate de vreun "loverboy" veritabil. Din păcate pentru ele nu sunt atâția "loverboy" veritabili pe cât și-ar dori ele să existe. Cei "falși" le cer să muncească alături de ei, să gătească, să nască și să crească copii în sărăcie din cauza condițiilor social-economice actuale.

  Raportează
 • postat de Abureala de doi lei Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 18:27 77.111.246.*** Link la comentariu
  1
  10

  De 30 de ani de zile de cand se stie despre pacaleala asta cu ,,loverboy" cine poate sa mai creada ca ... protagonistele sunt ,,pacalite, fortate, obligate, sechestrate" ?!
  Pastrarea unor clisee din astea de doi lei, in toata presa din tara asta, e penibila si ridicola...
  Este CLAR cum sta treaba cu aceste ,,pacalite", nu mai aiuriti lumea cu abureli din astea ieftine.

  Raportează
 • postat de De buna voie,dar obligate Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 05:05 95.76.17.*** Link la comentariu
  6
  6

  "Sute sau chiar mii de tinere din România ajung să se prostitueze atât în țară, cât și peste hotare. Unele fac asta de bunăvoie, din dorința de a duce un trai mai bun, provenind din familii nevoiașe, în care lipsurile sunt la ordinea zilei. ":Adica de buna voie, fortate de saracie ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.