Nefericita Elena şi vloggerul ”Selly”

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Sunt doi tineri din România anului 2019, care au văzut lumina zilei în democraţia pe care fiecare a înţeles-o şi o trăieşte cum îl duce capul, sau pentru cei mai puţin inspiraţi, după cum le arată alţii să o facă. Este singurul lor numitor comun. Ea trăieşte în lumea oamenilor simpli. El, într-una care ar trebui să le dea de gândit celor care cresc  generaţiile viitoare.

Nu fac parte din categoria "abonaţilor" şi a "subscriberilor", a celor pentru care nu trece o zi fără să urmărească ce mai face, ce mai zice şi ce mai crede nu ştiu care "influencer". E plin internetul de personaje care şi-au descoperit aşa-zise vocaţii de a influenţa noile generaţii, de la pici de 9-10 ani până la adolescenţi în pragul majoratului. Doar din curiozitate, am mai tras cu urechea la producţiile la care publicul avid de "cool" şi cu discernământ discutabil cască ochii mai-mai să topească ecranele telefoanelor. Din acest motiv, poate nici nu eram la curent despre faimosul "Selly", vlogger cu peste două milioane de urmăritori pe Youtube. Cu siguranţă, cugetările tânărului Selly despre viaţă, maşini, distracţii, relaţii sau jocuri or fi importante din moment ce, la numai 18 ani, cu permisul fierbinte în buzunar, s-a autocadorisit cu o super limuzină, demnă de un director de multinaţională, pe care a şi făcut-o praf într-o intersecţie mai circulată. Asta a făcut ca notorietatea tânărului Selly să depăşească graniţele Youtube-ului şi să ajungă prin ziare şi în gura "cârtitorilor" revoltaţi mai cu seamă pe modul în care puştiul produce banii şi mai ales pe felul în care este educat să îi cheltuie. O educaţie pe care, fără să vrea, tânărul vlogger Selly o transmite numerosului său public avid de "cool", transformându-l într-un copiator sau măcar admirator fidel al modelului său de succes: aşa vorbim, aşa gesticulăm, aşa ne comportăm, aşa câştigăm, aşa cheltuim. 

Cu 70.000 de euro bani cash, cât a dat vloggerul Selly pe limuzina de lux, proaspăt ieşită de pe bandă, Elena s-ar fi dus fluierând la o operaţie care îi poate salva viaţa. În lumea ei, Elena este nevoită să cerşească 60.000 de euro pentru că ea nu are fani care să caşte gura la poveşti. Ea nu îşi povesteşte drama, ea o trăieşte. Ea munceşte pentru un salariu minim, la fel ca şi soţul ei şi nici nu visează la luxurile "taxate" cu "like" şi "subscribe" ale vloggerului Selly. Elena, în aceeaşi Românie, îşi cerşeşte din poartă în poartă şansa la viaţă. Două personaje care au ajuns cunoscute datorită unor conjuncturi total diferite, dar care oferă, fiecare în parte, o lecţie.

Citit 2104 ori Ultima modificare Luni, 16 Decembrie 2019 18:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.