Cum să alungi publicul din tribune

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Sportul, în special cel de echipă, ar trebui să aibă ca pilon principal publicul. Fără apartenența la cei din tribune, parcă joci degeaba. Sportul este un fenomen social, este ceva demonstrat, iar atunci când nu-ţi pasă de ce este în tribună, cam ieşi din această sferă. Raportându-mă fie şi doar la marketingul de care nu mai poţi face abstracţie în aceste vremuri, fără spectatori nu ai cum să oferi vizibilitate eventualilor parteneri, implicit nu ai cum să atragi finanţare suplimentară. Şi fără public, nici nu ai cum să atragi noi practicanţi ai sportului respectiv.

De tot ce înseamnă importanţa publicului, tocmai ne-au demonstrat că nu au habar sau pur şi simplu nu le pasă cei din conducerea Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG), la recentul turneu al "Cupei României", de la Braşov, de departe cel mai jenant ca organizare din acest punct de vedere. FRHG a anunţat că vor transmisii online de acolo, dar au fost doar cuvinte deşarte. Mai mult, publicul pasionat, pentru prima după foarte mulţi ani, nu a avut parte nici măcar de actualizarea în timp real a raportului de joc prin platforma pointstreak, cu care FRHG are parteneriat de mult timp. În concluzie, a fost turneul cu cea mai redusă vizibilitate. Iar FRHG a aruncat totul în cârca clubului din Braşov, spunând că organizarea revine în totalitate acestuia. Realitatea este alta, competiţia are ca organizator principal FRHG, iar cei din federaţie ar fi trebuit să impună condiţii clare când le-au încredinţat turneul braşovenilor, printre care şi obligativitatea live-ului şi video online.

Totul a culminat cu imposibilitatea unora dintre suporteri de a asista la finala dintre echipele din Gheorgheni şi Miercurea Ciuc, oameni veniţi de la peste 100 de kilometric. Biletele s-au vândut printr-o platformă online, fără să fie puse în vânzare şi cele rezervate pentru abonaţii clubului din Braşov. Şi s-a jucat cam cu o treime din locuri neocupate, deşi au fost doritori care au rămas pe afară. Ok, de acord ca abonaţii clubului braşovean să aibă locurile rezervate, dar firesc mi s-ar fi părut ca asta să se aplice doar la meciurile în care joacă echipa din Braşov, iar la finală n-a fost cazul. Practic, au fost goniţi iubitorii de hochei din patinoar. Să vrea publicul să vină la hochei, iar tu să nu-i permiţi, deşi erau locuri, asta-i "politică" împotriva acestui sport. O demonstraţie despre cum să alungi publicul de la sportul pe care-l manageriezi. O etalare a incompetenţei celor din federaţie!

Citit 1510 ori Ultima modificare Joi, 26 Decembrie 2019 16:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.