Să dăruim o şansă la sănătate

Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Sunt jurnalist de foarte mult timp, iar pe parcursul carierei am scris despre multe lucruri frumoase, dar şi despre foarte multe lucruri urâte. Accidente, vieţi distruse, inundaţii şi vieţi luate de puhoaie, drame ale unor părinţi care şi-au pierdut copiii. Sunt doar câteva dintre articolele pe care mi-am pus amprenta şi care m-au marcat, fiecare în felul lui. De fiecare dată însă, ştiam sau puteam afla un vinovat. Şoferul care nu a acordat prioritate, primarul care nu a făcut diguri şi a venit apa peste comună, distrugând munca de o viaţă a oamenilor… De mai bine de o lună de zile, documentările şi articolele mele au un singur subiect: coronavirusul. Acest inamic nevăzut, care a luat mii de vieţi la nivel mondial şi deja destul de multe şi în România. Galaţiul nu a fost nici el ocolit, am pierdut, până ieri, 15 vieţi.

„Luptăm cu cineva necunoscut”, a spus Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii, zilele trecute, când a fost la Galaţi. Dramele din aceste zile, greu de descris în cuvinte, sunt din cauza unui inamic nevăzut, ajutat, ce-i drept, şi de nepăsarea unora care nu au înţeles că trebuie să respecte câteva reguli.

E greu să stai departe de cei dragi. Şi eu sunt fiică şi mi-aş dori să pot să îmi strâng în braţe părinţii, izolaţi departe, de la începutul aceste perioade. În ciuda dorului, prefer să stau departe de ei, oricât de greu îmi este, pentru că am înţeles că, prin meseria mea, pot fi un pericol pentru sănătatea şi viaţa lor. Voi face acest lucru şi acum, de Paşte, deşi mi-aş fi dorit din suflet să putem sta cu toţii la aceeaşi masă.

Fiecare dintre noi avem părinţi, bunici, prieteni. Anul acesta nu vom putea fi alături de ei, fizic. Va fi greu, dar totul va trece mult mai uşor dacă ne gândim că prin gestul nostru îi vom proteja pe cei dragi. Acum se va dovedi că ştim să fim mai buni şi nu ne vom gândi la noi, ci la persoanele pe care le iubim şi pentru care am putea fi un real pericol. Haideţi să dăruim o şansă la sănătate tuturor celor din jurul nostru! Statul acasă înseamnă anul acesta să fim mai buni, mai iubitori şi mai atenţi cu părinţii, bunicii sau prietenii noştri. Iar asta va fi salvarea noastră, a tuturor.

Citit 2576 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Aprilie 2020 22:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.