Brăila ne-a luat și Decathlonul

Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Dacă am face o trecere în revistă a investițiilor ratate din Galați, sau - mai grav, din punct de vedere al orgoliului local - a investițiilor suflate Galațiului de către vecinii noștri din Brăila, cu siguranță ne-ar ieși mai mult decât un "decatlon". Ultima dintre acestea este, se pare, chiar Decathlon, magazinul de articole și echipamente sportive pe care mulți gălățeni visau să-l avem în oraș. Nu e ca și cum Decathlonul ar fi fost în vreun moment al nostru, dar comparând forța economică și puterea de cumpărare din cele două județe vecine, dar nu și prietene, să spunem că balanța ar fi trebuit să atârne în favoarea Galațiului în cazul unui investitor de talia Decathlon. Iată însă că lucrurile nu mai stau deloc așa cum încă ne mai place nouă, gălățenilor, să credem, iar investitorul s-a dus, și el, la Brăila.

Spuneam că Decathlonul nu a fost al nostru, dar ar fi putut fi. Surse bine informate din piața imobiliară spun că s-au purtat negocieri pentru ca firma originară din Franța să deschidă un magazin la Galați, pe locul fostei fabrici Mehid, de pe bulevardul Coșbuc. Lucrurile începuseră deja să se miște, Corneliu Mangalea părea mai hotărât ca niciodată să demoleze ruinele fostei întreprinderi de echipamente hidraulice, numai că lucrurile s-au împotmolit la Agenția de Protecția Mediului. Din decembrie 2019 nu s-a mai întâmplat nimic. Cei de la Mediu ne-au spus recent că au mai cerut o hârtie pe care Mangalea n-a adus-o nici până acum, astfel că Primăria nu poate elibera autorizația de demolare. Nu știm cine greșește, dar totuși să stai pe loc opt luni pentru o hârtie, e mult prea mult! În consecință, nu peste mult timp, gălățenii vor lua din nou cap-compas Brăila, pentru a cumpăra de la magazinul Decathlon din Promenada Mall.

Și apropo de Promenada Mall, vă mai amintiți cum Brăila a luat fața Galațiului acum niște ani și acolo s-au construit nu unul, ci două mall-uri, Promenada și Armonia? Bine, Armonia s-a închis aproape imediat, dar totuși, două mall-uri la Brăila și la Galați niciunul? Dar de Yazaki vă mai amintiți? Japonezii veniseră mai întâi la Galați, aduși de președintele PIMM, Marian Filimon, dar noi ne-am mișcat greu, aproape deloc, în timp ce Brăila a "percutat" imediat, iar investiția de vreo 40 de milioane de euro nu a mai venit la noi. Dar de clubul de sport&spa RaAy din Brăila știați? "Doi ani s-au rugat patronii de la Rădăcini de fostul primar Dumitru Nicolae să poată să facă clubul la Galați, pe malul Dunării. Până la urmă, s-au dus și ei la Brăila, ca atâția alții", mi-a spus președintele IMM-urilor din Galați.

Iar dacă atât de mulți preferă Brăila în locul Galațiului, e clar că ceva nu facem cum trebuie.

Citit 6658 ori Ultima modificare Miercuri, 12 August 2020 17:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.