Ne-am relaxat. Prea mult, prea repede, prea de tot

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Cam asta reiese din raportările zilnice date publicității de autoritățile locale și naționale. Dacă la nivel central numărul infectărilor a fost, cel puțin în ultima perioadă, mare în fiecare zi, la nivel local veștile erau chiar bune. Au fost zile în care am avut și doar 10 cazuri. Mai mult, în ultima lună, raportările săptămânale arătau că suntem pe un trend descendent. Ne-am bucurat însă prea repede de acest lucru. Și asta pentru că, în ultimele 24 de ore, numărul infectărilor a crescut brusc. 86 de cazuri față de doar 37 în ziua precedentă. Nu putem pune creșterea pe seama numărului mai mare de teste, pentru că nu este așa. Numărul de teste făcute a fost, ce-i drept, mai mare decât miercuri, dar nu cu mult. Calculând, rata de infectare aproape s-a dublat față de ziua anterioară, iar asta nu poate decât să ne îngrijoreze. La fel cum, de altfel, ne îngrijorează și faptul că, zilnic, apar cazuri de infectare printre elevi. Ba chiar am ajuns să avem o unitate de învățământ trecută în "scenariul roșu".

Toate acestea ne arată că din ce în ce mai mulți gălățeni au uitat să respecte regulile, nu mai poartă mască în spațiile unde există această obligativitate, dezinfectatul pe mâini, deși pentru unii obișnuință, a devenit o chestiune de domeniul trecutului. Nu e greu de tras această concluzie, dacă treci prin parcurile de cartier, dacă arunci o privire pe faleză sau dacă te nimerești, la oră de vârf, în parcurile amenajate de municipalitate pentru șahiști. Peste tot vezi oameni fără măști, care au dat uitării distanțarea socială și cred că totul este de fapt o conspirație mondială. Grav este că astfel de oameni, fără măști, se îmbulzesc pe lângă gardurile școlilor, în timp ce își așteaptă copiii, uitând că pot fi asimptomatici și astfel pot răspândi virusul oricui. Și ne mai mirăm că apar cazuri de infectare printre elevi la doar două săptămâni de la începerea cursurilor?

La toate acestea se mai adaugă și o zi de alegeri, când vom vedea cozi în fața secțiilor, nu că s-ar buluci lumea la vot, dar va dura procesul de triere epidemiologică și oamenii vor fi obligați să aștepte, așa că în următoarea perioadă este posibil să avem statistici din ce în ce mai sumbre, printre cei infectați putând fi și oameni dragi nouă.

Citit 1179 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2020 15:19

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

 • postat de D Clinu
  Vineri, 25 Septembrie 2020 13:53
  86.124.201.***
  Da , se va muri pe capete in iarna urmatoare . Atunci vom aprecia bunul simt la adevarata valoare . Va fi tarziu , foarte tarziu .....
  0
  0
  Raportează
 • postat de doar eu
  Vineri, 25 Septembrie 2020 12:49
  82.79.152.***
  SLOGANUL INTREGII IERNI SI PRIMAVERI – SPRE VARA a fost: DACA VA PASA, STATI ACASA!!

  As vrea sa-l vad din nou peste tot! Ei l-au spus!! In dusmanie, continuu..

  Deci dragi romani, DACA VA PASA, STATI ACASA!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleza
  Vineri, 25 Septembrie 2020 09:04
  86.124.201.***
  Poate ca oamenii ar fi respectat regulile daca nu ar fi fost absurde.

  Pe Faleza esti obligat sa mergi cu masca dupa ora 16, chiar daca sunt cativa oameni de-a lungul intregii Faleze. La fel si in centru si in parcuri. Dar daca intri intr-un restaurant aglomerat sa mananci cu cativa prieteni, brusc coronavirusul nu mai ataca, poti sta fata in fata fara masti! Virusul te asteapta la usa? De asemenea, virusului ii place doar pe Faleza sau in centru?

  De asemenea, daca virusul sta asa prin aer pe strazile orasului, inseamna ca nu ar trebui sa mai deschidem nici geamul! De unde stim ca o pala de vant nu aduce virusul? Sa dormim si sa traim cu masca, nu?

  Si cate studii s-au facut asupra mastilor? Cat de mult protejeaza? Cum suporta organismul lipsa de oxigen si toate gazele reinhalate din masca? O masca din bumbac este la fel de buna ca una chirurgicala? Dar una facuta din perdea?

  Insistati asupra ideii ca oamenii nu respecta regulile cand dumneavoastra ar trebui sa va puneti cateva intrebari de bun simt.
  5
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.