Parcarea cu bâta, faza pe oraş

Evaluaţi acest articol
(32 voturi)
8 comentarii

Într-un Galaţi în care destule cartiere sunt încă sufocate de baterii de garaje, iar parcări supraetajate avem doar două, dintre care una este la Spitalul Judeţean, bătaia pe locurile de parcare a devenit, de ceva timp, una la propriu. A doua oară în decurs de o săptămână, oamenii legii au fost nevoiţi să intervină pentru aplanarea unor conflicte pornite de la un loc de parcare pe care şi-l doreau doi şoferi. Şi, dacă prima dată a fost vorba doar de scandal şi amenzile aferente, miercuri după-amiază s-a ajuns la lovituri în cap cu bâta de baseball.
Fraţilor, să ne înţelegem, frustrarea de a nu găsi un loc de parcare este reală, dar chiar merită să ajungi în spital, în puşcărie sau în ambele?
Pe lângă conflictele deschise între persoanele, de multe ori vecini, care vor acelaşi loc de parcare, mai există şi categoria de "luptători de gherilă". Sunt aceia care ori parchează prea aproape de tine, să nu mai poţi intra în maşină, ori îţi buşesc intenţionat oglinda, bara sau aripa, la adăpostul întunericului, pe principiul "noaptea, ca hoţii". Vitejiile de parcare mai includ zgârierea pe toată lungimea sau aruncatul cu diferite lucruri pe parbriz, să îl găsească omul dimineaţa murdar sau poate chiar crăpat.
Între timp, regulamentul privind atribuirea locurilor de parcare rezidenţiale este în dezbatere publică, iar la telefonul din Primărie indicat pentru eventuale propuneri de modificare, potrivit cititorilor, nu răspunde nimeni. Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla odată intrat regulamentul în vigoare. Imaginaţi-vă că aceiaşi doi cetăţeni care acum s-au bătut cu bâtele şi cuţitele vor trebui să liciteze unul împotriva celuilalt pentru locul cu pricina. E greu de crezut că, odată licitaţia încheiată, perdantul se va calma de la sine...
Nu deţin autoturism, dar văd cum se chinuie să găsească locuri de parcare vecinii mei, dintre care singurii care pot parca exact în faţa blocului rămân cei de la parter. Restul sunt la concurenţă pe locurile, puţine, din parcarea stradală. Şi dacă licitaţia pentru locul desemnat va rezolva parţial problema preferinţelor (dacă vrei loc în uşa blocului, plăteşti mai mult), ce ne facem cu restul, care nu vor încăpea oricum în parcare? La ce preţ se va ridica celebrul loc, dacă porneşte de la 250 de lei pe an, iar în parcarea aferentă unui bloc cu 38 de apartamente sunt cel mult 10 locuri. Să vezi atunci bătaie şi în sume, şi în bâte. Campionat în toată regula, faza pe oraş.

Citit 1818 ori Ultima modificare Joi, 22 Aprilie 2021 17:33

8 comentarii

 • postat de Zic si eu Vineri, 23 Aprilie 2021 21:42 109.103.136.*** Link la comentariu
  0
  6

  Cum ramane cu masinile "de la servici" ? sunt multe dube care impanzesc orasul, iar parcarea e acasa.

  Raportează
 • postat de parere Vineri, 23 Aprilie 2021 16:26 89.39.81.*** Link la comentariu
  10
  2

  eu cred ca primaria din dorinta de a lua banii cetatenilor, poate pentru tunel. poate pentru salarii care si le-au facut singuri, se grabesc. eu inteleg ca ei au nevoie vitala de bani. majorarea substantiala a impozului auto e in proces deschis de prefectura. trebuie sa gindeasca ca atunci cind tu, primarie galati, nu esti in stare sa asiguri locuri suficiente raportat la numarul de auto si impui licitatia deschizi cutia pandorei. certuri, batai, dispute intre vecini, prieteni pina atunci.....ce faci cu cei ce vin din alt cartier, localitate la neamuri , prieteni, la rezolvat probleme cu masina in alta locatie decit locul tau de parcare ? pentru bani astia care au cred ca oricum nu-i va vedea curind primaria , tu primar vrei sa faci haos in oras? politia locala, armata primariei nu vor face fata si la asta. ei oricum si-au dezvoltat simtul de minima activitate pe salarii foarte bune. daca vor urma probleme mari de comportant social pe tema asta cred ca se poate face actiune penala pe tema instigatiei la violenta, impotriva primariei.

  Raportează
 • postat de paloma Vineri, 23 Aprilie 2021 15:51 5.13.238.*** Link la comentariu
  11
  3

  Primaria sa lase panselutele si bordurile si sa aduca investitori in oras !!! A incercat cu marirea impozitului auto, acum cu parcarile, sa ne bage mana in buzunarele si asa secatuite de pandemie !!!! Cand stii ca n-ai bani nu te apuci sa decopertezi tot orasul !!!

  Raportează
 • postat de Alexutz Vineri, 23 Aprilie 2021 15:46 5.2.205.*** Link la comentariu
  11
  2

  Rodax, stinge lumina.

  Cei care au mai multe masini platesc impozit pentru fiecare in functie de caracteristica ei, un impozit mai mare pentru a doua sau a treia masina este abuziv si neconstitutional.
  Asta una la mana.
  Doi la mana:
  Masina abandonata prin parcare poate fi ridicata si proprietarul sa plateasca depozitarea ei, in nici un caz nu poate fi "valorificata cumva" pentru ca se cheama furt/instrainare. Nu mai punem la socoteala ca daca are impozitul platit nu are ce sa ii faca.

  Unii din voi traiti in jungla si aveti impresia ca tot ce zboara se si mananca.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Vineri, 23 Aprilie 2021 12:19 87.146.47.*** Link la comentariu
  12
  2

  NU! Primaria este OBLIGATA sa ofere GRATUIT UN LOC DE PARCARE, fiecarui propietar! A 2a masina, este alta poveste... platesti... sau ti-o muti la periferie! Nu poti avea un anumit loc de parcare, decat platit! Simplu! Vreti altceva, sau stati ca priamaria sa puna taxe pe ceve gratuit... fiti fraieri si permiteti! Success!

  Raportează
 • postat de rodax Vineri, 23 Aprilie 2021 09:00 193.231.148.*** Link la comentariu
  12
  16

  solutia este constructia de parcari supraetajate in fiecare cartier in locul bateriilor de garaje.de asemenea,cei care detin mai multe masini ar trebui sa plateasca impozite majorate pentru a doua ,a treia etc. masina.nu e normal ca un singur cetatean particular sa tina mai mult de doua masini concomitent.sunt si multe masini abandonate prin parcari,care nu mai circula de luni sau chiar ani.acestea ar trebui ridicate de primarie si valorificate intr-un fel sau altul.

  Raportează
 • postat de Galatean Vineri, 23 Aprilie 2021 08:07 5.13.244.*** Link la comentariu
  13
  20

  Cand va monta primaria camere de luat vederi in locurile de parcare pentru a descuraja actele de vandalism?

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 23 Aprilie 2021 07:47 86.124.203.*** Link la comentariu
  15
  15

  Nu e adevarat. Regulamentul va trebui in primul rand sa scoata din mintea oamenilor marlania asta cu "locul meu". L-ai platit, il gasesti ocupat suni la comunitara si rezolva ei. Mie cel mai important lucru mi se pare sa scapam de garaje si sa facem cumva sa nu mai aiba orice ... minim 2 masini, pentru ca nu iti trebuie mai ales intr-un oras precum Galati, dar daca se poate. Numai sa-l faca o data !

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro