Parcarea cu bâta, faza pe oraş

Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Într-un Galaţi în care destule cartiere sunt încă sufocate de baterii de garaje, iar parcări supraetajate avem doar două, dintre care una este la Spitalul Judeţean, bătaia pe locurile de parcare a devenit, de ceva timp, una la propriu. A doua oară în decurs de o săptămână, oamenii legii au fost nevoiţi să intervină pentru aplanarea unor conflicte pornite de la un loc de parcare pe care şi-l doreau doi şoferi. Şi, dacă prima dată a fost vorba doar de scandal şi amenzile aferente, miercuri după-amiază s-a ajuns la lovituri în cap cu bâta de baseball.

Fraţilor, să ne înţelegem, frustrarea de a nu găsi un loc de parcare este reală, dar chiar merită să ajungi în spital, în puşcărie sau în ambele?

Pe lângă conflictele deschise între persoanele, de multe ori vecini, care vor acelaşi loc de parcare, mai există şi categoria de "luptători de gherilă". Sunt aceia care ori parchează prea aproape de tine, să nu mai poţi intra în maşină, ori îţi buşesc intenţionat oglinda, bara sau aripa, la adăpostul întunericului, pe principiul "noaptea, ca hoţii". Vitejiile de parcare mai includ zgârierea pe toată lungimea sau aruncatul cu diferite lucruri pe parbriz, să îl găsească omul dimineaţa murdar sau poate chiar crăpat.

Între timp, regulamentul privind atribuirea locurilor de parcare rezidenţiale este în dezbatere publică, iar la telefonul din Primărie indicat pentru eventuale propuneri de modificare, potrivit cititorilor, nu răspunde nimeni. Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla odată intrat regulamentul în vigoare. Imaginaţi-vă că aceiaşi doi cetăţeni care acum s-au bătut cu bâtele şi cuţitele vor trebui să liciteze unul împotriva celuilalt pentru locul cu pricina. E greu de crezut că, odată licitaţia încheiată, perdantul se va calma de la sine...

Nu deţin autoturism, dar văd cum se chinuie să găsească locuri de parcare vecinii mei, dintre care singurii care pot parca exact în faţa blocului rămân cei de la parter. Restul sunt la concurenţă pe locurile, puţine, din parcarea stradală. Şi dacă licitaţia pentru locul desemnat va rezolva parţial problema preferinţelor (dacă vrei loc în uşa blocului, plăteşti mai mult), ce ne facem cu restul, care nu vor încăpea oricum în parcare? La ce preţ se va ridica celebrul loc, dacă porneşte de la 250 de lei pe an, iar în parcarea aferentă unui bloc cu 38 de apartamente sunt cel mult 10 locuri. Să vezi atunci bătaie şi în sume, şi în bâte. Campionat în toată regula, faza pe oraş.

Citit 3096 ori Ultima modificare Joi, 22 Aprilie 2021 17:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.