Buluc la vaccinare, de teama restricţiilor

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Epidemiologul Octavian Jurma consideră că impunerea restricţiilor abia de luni, deşi acestea ar fi trebuit aplicate încă din luna septembrie, ne va costa multe vieţi, cu atât mai mult cu cât excepţia de la restricţii a acestui weekend seamănă cu un îndemn la distracţie.
"Acest weekend va avea probabil cel mai ridicat risc de infectare din ultimele săptămâni, pentru că stimulează artificial socializarea, fiind ultimul în care ni se permite să socializăm fără nicio restricţie, de parcă am fi la 0,5 la mie, nu la 10,5 la mie. E posibil ca acest weekend să fie motivul pentru care vom mai sta în acest infern o săptămână în plus", spune dr. Jurma, pe Facebook. 
Aşa cum era de aşteptat, profitând de ziua frumoasă, oamenii au ieşit, duminică, în număr mare la plimbare, mall-urile au fost pline ochi, deşi Galaţiul marca sâmbătă o cifră record de decese din cauza Covid-19. 25 de gălăţeni cu vârste între 36 şi 95 de ani şi-au pierdut viaţa în lupta cu virusul pandemic.
Aglomeraţie era în weekend şi la centrele de vaccinare. Dacă înainte de anunţarea restricţiilor se vaccinau în jur de 1.700 de gălăţeni pe zi, numărul celor care au ales să-şi administreze serul s-a dublat începând de miercuri, 20 octombrie. Peste 3.000 de gălăţeni au luat zilnic cu asalt centrele de vaccinare, speriaţi de restricţiile impuse pentru cei nevaccinaţi. Vineri, 22 octombrie, statisticile de la Prefectură arătau că peste 3.800 de concitadini s-au vaccinat, dintre aceştia peste 2.800 fiind la prima doză. Ceea ce arată că nu teoriile antivacciniste şi conspiraţioniste i-au ţinut pe gălăţeni departe de imunizare, ci un soi de indolenţă specific românească.
Prin urmare, Primăria a decis să redeschidă liniile de vaccinare de la Sala "Siderurgistul", închise până acum din lipsă de "muşterii".
Ieri, nu se ştie prin ce minune, numărul deceselor a fost zero, deşi s-a înregistrat un număr mare de infectări, aproape 350.
Rămâne de văzut cum se va prezenta situaţia începând de mâine. Rata de infectare se va menține la cote ridicate din cauza sfârşitului de săptămână de care gălăţenii s-au grăbit să profite? Va avea efect sau nu faptul că oamenii au ales să se vaccineze cu grămada pe  ultima sută de metri?

Citit 1672 ori Ultima modificare Duminică, 24 Octombrie 2021 23:01

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 25 Octombrie 2021 10:30
  5.13.200.***
  Ca s-a lasat intentionat sau nu, si criza politica cu guvernutz catz... a facut catz de la restrictii nu stim! DAR... Untold-ul a dat tonul clar la infectari! A fost punctul terminus ZERO! Scapa cine poate... Vedem daca va mai trai si economia bazata pe CONSUM si diaspora! MARE PROSTIE! Dar nu este prima data cand ghestatul rumenit o comite... si joaca rolul lui Menghele... al economiei, natalitatii, pensiilor, incalzirii centrale, celor nevoiasi ajunsi in strada... saracitilor, inselatilor, bolnavilor cronoci!

  Suntem o natie chinuita, tocmai perceptiilor noastre gresite, si lipsa educatiei pornite din lipsa unui invatamant apdatat la realitatea prezenta! Drept dovada 70% cred in ce spun altii neavizati... vor sa para mai destepti sau is doar delasatori! Brandul de tara Romanesc ce bate frunza evei de tzara de 2500E... livrata cu 1.000.000 de E super oferta! Hai la mai mare ca se poate... vine PNNR cu 30.000.000.000 de E
  0
  5
  Raportează
 • postat de Adio! si n-am cuvinte!
  Luni, 25 Octombrie 2021 04:24
  78.96.83.***
  Deci ce dovedeste impunerea restrictiilor, ca acest popor functioneaza in turma, iar respectarea unor reguli cum este vaccinarea, presupune impunerea de conditii sine qua non stricte cu intetesele perdonale!

  Greu de inteles si aplicat democratia acestui popor, meteahna ramasa din timpul dictaturii comuniste!
  2
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.