Cât preţuieşte gălăţeanul în ochii autorităţilor

Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

„Puţin, foarte puţin!”, îmi vine în minte, amar, o replică dintr-o celebră comedie românească. Mai degrabă „prea puţin”, dacă îmi aduc aminte de ştirile cutremurătoare care au dus Galaţiul în prim-planul jurnalelor naţionale de ştiri, zilele trecute. Morţile dureros de premature şi din cauze medical-absurde ale unui bărbat şi ale unei tinere, în Spitalul Judeţean. Nu am auzit să se fi schimbat nici măcar puţin, foarte puţin, starea de fapt de acolo. Şi, în genere, starea spitalelor noastre.
În schimb, deunăzi, când tot aşteptam cu înfrigurare să fie lansată odată licitaţia pentru studiul de fezabilitate necesar construirii unui spital municipal de urgenţă, am dat cu ochii de vechiul Spital Regional. „Proiect în curs de pregătire pentru perioada 2027-2035”. Să mă umfle râsu-plânsu’ şi mai multe nu! E trecut în Strategia de dezvoltare metropolitană pe care autorităţile au lansat-o în dezbatere publică. Păi strategiile ne lipsesc nouă?!
Spital Regional… gogoriţa, pardon, povestea despre care se scrie de mulţi ani, dar nu se concretizează nimic la noi. Se face însă unul la Iaşi, înţeleg. Deşi, sincer, la câte se construiesc anual pe hârtie, pe fundaţii de promisiuni deşarte, cu cărămizi din programe electorale, cred că spitalele ar trebui să fie la concurenţă cu autostrăzile, drumurile expres, variantele ocolitoare şi şoselele de mare viteză. Zău aşa!
Şi mai remarc o treabă interesantă: când nu mai merge cu aeroportul care trebuia construit pe la Braniştea, se bagă în faţă Spitalul Regional. Avioane, saloane moderne, tehnologie medicală de ultimă generaţie, profesionişti, competenţă… ne „preţuiesc” autorităţile până decolăm cu toţii pe drumul fără întoarcere.
Hai, că suntem antrenaţi, după ziua de luni! Cum v-aţi descurcat, jumătate de zi, fără transport public local? Pe jos sau cu taxiul? Cu abonamentul plătit în buzunar, nu-i aşa? Vă aşteptaţi să vă „amortizeze” cineva banii cheltuiţi să vă trimiteţi copiii la şcoală, ca să ajungeţi la locul de muncă ori pe unde aveaţi musai nevoie să fiţi? Sau poate să se prelungească valabilitatea abonamentelor cu cele două zile în care până după ora 12,00, respectiv 14,00 nu a circulat niciun mijloc de transport în comun... Visaţi în continuare! N-o să vedeţi aşa ceva!
Şi ştiţi de ce? Pentru că atâta preţuim noi, gălăţenii, în ochii autorităţilor. Nici măcar puţin, foarte puţin. Te miri ce şi mai nimic.

Citit 1254 ori Ultima modificare Marți, 23 Noiembrie 2021 23:27

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 00:37
  5.13.200.***
  Dma Melinte... nu exista autoritati! Eu le intitulez MOTORITATZI! Adica entitati extraplatite, inaopte, lente, nesimtite,.,, amorfe... ce misca rotitzele doar intr-un caz de PCR sau mediatic! Din partea mea... cei ce luicreaza la stat si nu-si fac treaba... trebuie taxati disciplinar din salariul si calificativul ofician pe site unic! Daca apar si morti, ca in cazul medicilor... daca ii pot numi asa pe unii!... ca-s lepre... nu stiu dar cred ca i-as da lectii lui Vlad Tepes! Nu pentru ca-mi place tortura... ci ptr ca-mi place sa primeasca ce merita unele jigodii... cu halate albe si ATAT! Vorb spusa unui militian de rang... cand ma intra cum ma intitulez! Cu un prost este riascant sa te pui!... poate fatal! Cu un nebun inteligent... te joci cu focul de sute de ori mai mult!
  3
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.