Pe limba criminalilor

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Chiar în timp ce soldații ruși continuau să ucidă în Ucraina, președintele francez Emmanuel Macron, prezent miercuri în România, a insistat din nou că Rusia nu trebuie umilită. Apelul obsesiv la diplomație al unora dintre liderii occidentali, în contextul războiului declanșat în Ucraina, este nu doar ipocrit, dar și de natură să ofere legitimitate unui regim criminal.

Dincolo de orice retorică, rușii ucid nediscriminatoriu și sistematic în Ucraina. O demonstrează din plin imaginile care surprind atacuri ale armatei ruse asupra unor ținte vădit civile. Când dovezile atrocităților sunt atât de clare, a susține în continuare utilitatea unei linii de dialog cu regimul de la Kremlin este cât se poate de condamnabilă.

Regimul condus de Vladimir Putin a fost și este unul criminal, și asta cu mult înainte de invadarea Ucrainei. Problema este că un regim criminal, precum cel din Rusia, nu cunoaște alt limbaj decât pe cel al forței. Țări precum SUA și Marea Britanie și Polonia par să fi înțeles pe deplin acest lucru, fapt ce se vede și în acțiunile lor ferme, luate în ultimele trei luni.

Apelul repetat la dialog al președintelui Franței ar fi o dovadă de civilizație și de normalitate, până la urmă, dar asta doar dacă toți partenerii la dialog ar vorbi aceeași limbă. Când o armată invadează o țară suverană și ucide cu voluptate în stânga și în dreapta, vremea dialogului deja a apus.

În momentul de față, cel mai mare aliat al lui Putin este nehotărârea Occidentului. Ajutorul oferit, până acum, Ucrainei a fost unul salvator, fără îndoială, dar el nu este și suficient. Fiecare militar ucrainean ucis din cauza lipsei dotărilor militare face ca orice ajutor oferit ulterior să cântărească tot mai puțin.

Tot în timpul vizitei sale grăbite în România, Macron a mai spus și că Rusia "este o putere de temut și nimeni nu vrea război cu poporul rus". Da, poate că Europa nu vrea război cu Rusia și cu poporul rus, dar putem fi siguri că și reciproca este valabilă?

Citit 1232 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iunie 2022 21:00

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

 • postat de florin
  Vineri, 17 Iunie 2022 08:35
  86.124.202.***
  ''Apelul obsesiv la diplomație al unora dintre liderii occidentali, în contextul războiului declanșat în Ucraina, este nu doar ipocrit, dar și de natură să ofere legitimitate unui regim criminal!''
  Tarile bogate din Europa a oferit legitimitate lui Putin in ultimii 20 de ani!!!Pentru aceasta legitimitate au primit miliarde si miliarde de euro!!!O tara ca Romania nu a profitat de aceasta LEGITIMITATE!!!!!!Prin politicienii nostri am tinut coada sus si cumparam gazul de exemplu de la a treia mina!!!!!!!!A arunca vina nu mai asupra Rusiei si a lui Putin pentru ce se intimpla acum in Ucraina este o mare nerozie!!!!!Politica SUA si a Europei a dus la acest razboi!Politica Ucrainei impotriva cetatenilor de alta nationalitate a dus la acest razboi!!!!!!Acum plingem de dragul lui Zelenski!!!Dar anul trecut nimeni nu atragea atentia ca Zelenski are o politica de rahat impotriva cetatenilor de alta etnie!!!!!!!Totul este pentru BANI!!!!Din pacate au suferit si sufera foarte multi OAMENI OBISNUITI din cauza LACOMIEI SI A PROSTIEI POLITICIENILOR !!!!!!!
  ''Regimul condus de Vladimir Putin a fost și este unul criminal, și asta cu mult înainte de invadarea Ucrainei.''
  Da se stia din 2004 ca regimul lui Putin este criminal!!!!Dar in 2020 Evgeni Lebedev, mogul de origine rusă, fiul unui fost spion KGB, a fost numit membru al Camerei Lorzilor în 2020 de Johnson, relatează Reuters.Ma lasati cu "" Țări precum SUA și Marea Britanie și Polonia par să fi înțeles pe deplin acest lucru, fapt ce se vede și în acțiunile lor ferme, luate în ultimele trei luni.""!!!!!!

  "Da, poate că Europa nu vrea război cu Rusia și cu poporul rus, dar putem fi siguri că și reciproca este valabilă?''
  Rusia si-a facut poftele!A pus cu botul pe labe Ucraina si Europa!Europa va veni la poarta rusilor plingind!ARE NEVOIE DE RESURSE CA SA MENTINA NIVELUL DE TRAI RIDICAT IN TARILE DIN VEST!!!!!!Ucraina daca va juca frumos va ramine cu portul Odessa!Daca nu va ramine fara porturi!
  "Papa Francisc a spus, concret, că miza războiului e testarea și vînzarea de arme și că e posibil ca acest război să fi fost unul provocat conștient, transmite Inpolitics."Este singurul om de stat care spune adevarurilor pe nume!!!!!!!!
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.