Când ne cârpim, ne rupem si mai tare!

Când ne cârpim, ne rupem si mai tare!
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cârteala nu e constructivă pe niciun plan, dar nici acceptarea totală, fără pic de discernământ, cum ar zice vorba din popor "să înghiți ca pelicanul", nu e sănătoasă.

Ni se pregătește ceva nouă, gălățenilor, țin să ne anunțe cu surle și trâmbițe aleșii noștri, care călare pe măsura programelor de redresare și reziliență, dau pe repede înainte să țeasă proiecte de rejuvenare a urbei fără să știe foarte clar cum le vor duce la capăt și cât de viabile vor fi pentru comunitate.

Programul Național de Redresare și Reziliență pare să fie balonul de oxigen de care se agață autoritățile ca să-și spele neputințele. De ani de zile, nevoi stringente sau chestiuni benefice pentru comunitate au fost lăsate de izbeliște sau bălăcărite prin proiecte eșuate sub veșnicul pretext al lipsei de fonduri. Aflăm, cu bucurie, că nu vom mai face depresie ori de câte ori vom trece pe lângă jalnicele edificii care odată au găzduit cinematografele "Dacia", "Flacăra" și "Țiglina". Pentru că municipalitatea a făcut un efort să atragă fonduri care nu vor acoperi decât o mică parte din necesarul readucerii la viață a imobilelor care vor avea destinații pretențioase, nu pentru orice muritor de rând. La ”Flacăra” se vor ține congrese, pentru că în inima cartierului Micro 40 va fi o sală polivalentă de evenimente și conferințe, iar la ”Dacia”, într-o altă zonă ”colorată” a orașului, va funcționa un centru de robotică. Pretențios, în condițiile în care statistic, la nivel național, ca să dăm cu titlu exemplificativ, doar jumătate dintre elevii de-a opta au fost în stare să treacă de simularea la Evaluarea Națională. Un alt proiect făcut pe repede înainte și care acum are nevoie de o altă infuzie serioasă este Sala Sporturilor, iar ca să rămânem în zona sportului, oricum subfinanțat la nivel de infrastructură, Arena de Box este o sfidare la adresa memoriei celor care au minte să își amintească. Asta pentru că, odată, cu mai mult de trei decenii în urmă, a existat un proiect, vă amintiți, concretizat într-un schelet metalic care a stat pe poziții până a fost tăiat. Se dorea o arenă nouă și modernă în orașul care a dat sportivi ca Bute și Ciocan. Scheletul a fost dat jos și nu a mai fost pus nimic în loc, nici măcar pe hârtie. Acum, mai puțin de patru milioane de lei vor veni din PNRR ca să acopere un necesar de opt milioane de lei, cât trebuie să se reabiliteze vechea arenă din buricul târgului. Pretențios din nou, nu-i așa? Dar, ca să nu cârtim și să vedem partea plină a paharului, o să avem, după ani lumină, condiții decente să ne facem un buletin, un pașaport sau un permis. Și asta pentru că, paradox trist, un liceu a rămas fără destui elevi, pentru că orașul nu mai are industrie și nici nevoie de meseriași.

Citit 7284 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2023 20:17

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul
    Sâmbătă, 18 Martie 2023 14:21
    5.13.195.***
    Trasica abramburica care a distrus scolile profesionale si de meserii! petre roman ce-a dat la fiare vechi toata industria! Daca nu-l sapa ilici, rupea tot... si asa pana la urma au continuat predecesorii tradatori de tara si neam!

    Inloc sa recumperi locul Mehidului, Toranavis si alte spatii sa reinvii industria, tu distrugi tot! Avem dunare, nu avem peste din dunare oficial!
    Lasati firma cu adevarat potente, nu de casa ale cancerului rosu sau albastru sa supraliciteze iar tot!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.