Scoatem şi noi capul în lume?

Scoatem şi noi capul în lume?
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Ştiu că găina vecinului ni se pare mai mereu curcă. Dar, mărturisesc cinstit, mi-ar plăcea să meargă vorba despre Galaţi aşa cum se vorbeşte "de bine", cu respect şi cu admiraţie sinceră, despre Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Timişoara, Oradea… Şi nu (doar) în advertoriale în presa naţională pe care administraţiile locale ori politicienii le contractează pe bani. Aş vrea să contăm şi noi în aceeaşi măsură în care sunt remarcaţi, onoraţi şi preţuiţi alţii. Care par mereu mai frumoşi, mai curaţi, mai competenţi, mai eficienţi şi mai devreme acasă decât reuşim noi să fim.

De la ce m-am luat? Iaca de la o atitudine - aş zice păguboasă - pe care n-o pot pricepe. Bizar, şi atunci când reuşim să scoatem capul în lume, să fim prezenţi acolo unde alţii contează, preferăm să tăcem şi să ne prefacem că nu s-a petrecut.

Recunosc, am tot aşteptat o informare oficială despre deplasarea autorităţilor locale peste Ocean, în Statele Unite ale Americii, acolo unde au semnat înfrăţirea municipiului Galaţi cu oraşul Fresno. Am aflat despre plecare întâmplător, răscolind portalul achiziţiilor publice şi am scris. M-aş fi aşteptat la măcar o imagine de la eveniment, la un comunicat de presă, o informare, ceva. Nimic! În fond, primarul oraşului şi city managerul s-au dus acolo în misiune oficială. Sunt sigură că au avut ceva întâlniri şi discuţii, dar peste toate s-a păstrat cortina discreţiei.

Despre reprezentarea Galaţiului în China, la Forumul primarilor din Europa Centrală şi de Est, am aflat de la "Interviurile Reperul Tv", pentru că viceprimarul Sorin Enache a abordat acest subiect. Nici în acest caz autorităţile nu au considerat că se cuvine o informare publică. În fond, era tot o misiune oficială. Galaţiul scotea capul în lume şi ar fi fost inspirat să aflăm şi noi cum şi cu ce speranţe/rezultate.

Hai să lăsăm mentalitatea aia că "se plimbă pe banii noştri". Deplasarea în străinătate nu mai e un lux sau ceva prohibitiv. Iar veniturile reprezentanţilor municipiului Galaţi le permit să-şi facă şi vacanţele în acele locuri, deci nu depind de asemenea deplasări externe ca să "vadă" lumea.

Şi pentru noi e important ca oraşul să iasă în lume. Să se afle că existăm, că avem ceva de spus, de arătat şi chiar de oferit! Dar pentru asta e important ca mai întâi să scoatem capul din bălării, din bălţi, din gropi, din necazuri şi din ignoranţă. Şi apoi să scoatem şi Galaţiul în lume. Şi să-i lăsăm pe alţii să (ne) judece, dacă merităm sau nu mai mult!

Citit 1864 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Mai 2023 11:29

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 31 Mai 2023 09:24
    5.13.169.***
    Sa mearga si la piramide! Era suficient sa puna la treaba angajatii de Solitaire... si asa aflau pe Google Maps cum arata un oras civilizat , nu un catun ce arata a moaste! Arhitectura distrusa de dinozaurul durba... cu puzderia de consignatii! S-a construit fara viziune... arata ca un khici orasul!
    0
    0
  • postat de florin
    Miercuri, 31 Mai 2023 08:59
    86.124.200.***
    Doamna nu este asa ieftin sa-ti faci o vacanta in Fresno! Orașul se găsește în Central Valley, unul din locurile cele mai scumpe atât din California cât și din Statele Unite!!!La o ora cu avionul de Las Vegas!!!Interesanta locatie excelenta pentru o infratire!Apropo din cv-ul primarului nu reiese ca
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.