Daţi-le banii fotbaliştilor!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegul Marius Ţuca scria tot pe prima pagină acum o lună de zile, când a picat din senin concediul lui Marius Stan, că fiinţele care se ocupă de activitatea clubului de fotbal Oţelul pot face borş cu propriile lovele. Era şi un joc de cuvinte care, de obicei, nu se ratează în situaţii de acest gen, cunoscut fiind faptul că preşedintele Consiliului de Administraţie al campioanei se numeşte Ionel Borş. De fapt, nu s-a ştiut niciodată care-i treaba acolo, dacă Borş e doar omul de legătură dintre club şi combinat (sponsorul) sau el chiar deţine vreo funcţie la gruparea care i-a adus în vară două trofee Galaţiului. Ideea e că nimeni n-are dreptul să facă borş.

A trebuit să se întâmple o performanţă la care nici naiba nu visa pentru a scormoni prin documente după numele acţionarilor acestei societăţi comerciale. Firmă care abia şi-a târâit vânturile intestinale anii trecuţi şi care, lovitură de hazard, s-a trezit peste noapte că-i împodobeşte UEFA contul şi masa. Brusc, am auzit că există şi Consiliu de Administraţie la echipa asta. Uau, te pomeneşti c-o avea şi reprezentanţi la reactorul de la Geneva sau în trupa de cosmonauţi NASA care vânează asteroizi!       

Când Federaţia îi dădea la gioale Oţelului, existând riscul major de a rămâne fără licenţă de club profesionist, când comisiile forurilor interne au privat echipa-fanion a oraşului de o prezenţă în cupele europene, n-am auzit/citit vreo reacţie a numelor din Consiliul de Administraţie. Da, numelor, deoarece nimeni n-a văzut aceste entităţi pe la stadion, cu excepţia lui Ionel Borş care, mă repet, era mereu asociat cu imaginea combinatului, adică a sponsorului, neexistând semnale că persoanele din CA ar fi adus bani de-acasă. Unii dintre ei nici nu ştiu probabil ce-i ăla corner sau henţ. Nu s-a scris însă niciodată despre domniile lor deoarece, evitând expunerea publică, se presupunea că n-au nici pretenţii. Totul până acum, când a sosit prima tranşă a caşcavalului de calitate de la Liga Campionilor. În loc să le achite fotbaliştilor bonusul de 100.000 de euro, primă promisă pentru câştigarea campionatului, aşa-zişii acţionari, deodată activi şi inventivi, o fac pe niznaiul, arătându-le uşa lui Costin, Paraschiv şi celorlalţi sportivi demni de toată stima.

Probabil că atât eu, cât şi ceilalţi iubitori de fotbal din Galaţi am fost beţi la meciul decisiv cu Timişoara. Poate că nu Antal, Buş şi Pena – exact în această ordine, domnilor acţionari! – au creat faza golului de 2-1, ci vreunul dintre mai puţin cunoscuţii din CA-ul Oţelului. Acela o fi centrat şi tot el o fi dat şi cu capul. E revoltător. Daţi-le banii băieţilor! Meritul e al lor, nu al vostru!

Citit 1160 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2011 10:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.