Vrem un bolovan în calea Galaţiului!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi cunoscută încă din vară, decizia anunţată de curând de ministrul Igaş, cu surle şi tobe, stârneşte noi şi noi întrebări. Întrebări despre drumul pe care a luat-o Galaţiul. Şi nu vorbim aici de un drum ascendent, ci de unul care pare să anunţe dispariţia noastră de pe harta judeţelor importante din România. Tot mai multe instituţii îşi mută, în ultima, vreme sediile centrale ba la Iaşi, ba la Constanţa.

Angajaţii de la căile ferate depind acum de Regionala de la Iaşi sau de cea de la Bucureşti. Poştaşii le spun „da, să trăiţi!” şefilor mari de la Constanţa. Poliţiştii de frontieră vor fi sub directa coordonare a Iaşiului, iar exemplele ar putea continua. Ce va mai rămâne la Galaţi? Cei de la putere spun că există posibilitatea ca oraşul nostru să fie centru pentru fiscalitate. Adică, exact în domeniul în care nu putem să spunem că excelăm. De ce nu ar putea fi Galaţiul centru regional pentru Poliţia de Frontieră?

Aici sunt cele mai multe puncte de trecere şi tot aici, cel puţin în ultima vreme, au fost şi cele mai mari capturi de ţigări. Sau tocmai aceste capturi de ţigări au deranjat la centru şi se urmăreşte ca oraşul nostru să devină raiul infractorilor? Mai rămâne să se mute şi Poliţia şi Jandarmeria pe undeva printr-o altă localitate, mai mare şi mai frumoasă, şi să te ţii, nene…! Dar, deciziile se iau la nivel înalt şi nimeni nu le mai comentează. Toată lumea le execută…

Conducerea doreşte regionalizare şi, dacă nu s-a putut face pe faţă, măcar să se facă pe sub mână. Mai muţi o instituţie, mai schimbi un centru de la Galaţi la Constanţa, altul la Iaşi şi uite-aşa se unesc judeţele între ele pentru, zice-se, o mai bună colaborare. Şi dacă şefii instituţiilor sunt în alte localităţi, gălăţenii care au nevoie de o semnătură din partea lor merg la ei. Dar dacă tot au ajuns acolo de ce nu ar merge şi la un mall pentru ceva cumpărături? Aşa se cheltuiesc banii în altă parte decât la noi. Şi ne mai mirăm că oraşul se duce la vale? Se duce nene, şi nimeni nu se gândeşte să îi proptească în cale un bolovan, ca să-l oprească. Cui îi pasă? Se pare că nimănui.

Galaţiul are o reprezentare destul de bună la centru, dar, după cum am mai spus, ordinele se execută, nu se discută. Faptul că oraşul rămâne fără şefi nu provoacă insomnii nimănui… Asta înseamnă că nici noi, simplii locuitori ai acestui oraş minunat aflat la malul Dunării, nu avem de ce să ne facem griji. Sau, mai bine, ne facem bagajele şi ne mutăm care încotro vedem cu ochii?

Citit 1491 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2011 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.