Ajunge! Ne-aţi minţit destul!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trebuie să vă mărturisesc că, de la o vreme, am impresia că procurorii care lucrează la dosarul Boldea au cam rămas singuri pe baricade. În rest, prin instituţiile care au "furnizat" învinuiţi şi martori în această cauză, lucrurile au "îngheţat". Neverosimil. Revoltător. Să fie foarte clar: gălăţenii aşteaptă explicaţii şi măsuri urgente de la şefii instituţiilor implicate într-un fel sau altul în această porcărie - vorbim aici despre Primărie, Cadastru, Barou, Camera Notarilor, instanţe - iar o atitudine de genul "nu prea ne pricepem" nu are ce căuta în această ecuaţie. În numele gălăţenilor, somăm aceste instituţii să reacţioneze!

Nu trebuie să fii un mare specialist în justiţie pentru a constata că deputatul Mihail Boldea n-a acţionat de unul singur, ci a făcut parte dintr-un sistem mafiot, care a avut ramificaţii în mai multe instituţii. Nu e musai să fii Cattani de România pentru a corela faptele dintr-un dosar pe cât de gros, pe atât de relevant.

Cazul Boldea nu este doar o escrocherie grandioasă, oricât de spectaculos ar fi scenariul ei. Aici avem de-a face cu un lucru mult mai grav: un atac la adresa ideii de proprietate. La urma-urmelor, nici nu contează câţi bani a strâns deputatul din această golănie de proporţii, ci faptul că zeci de oameni s-au pomenit deposedaţi de agoniseala lor de o viaţă. În esenţă, fiecare dintre noi este acum sub apăsarea fricii că mecanismul halucinant pus la punct de clanul Boldea s-ar putea repeta oricând, în orice secundă, iar următoarea victimă ar putea fi oricare dintre noi. Fie că vorbim despre un slujbaş la stat, despre un angajat la patron, despre un intelectual, despre un muncitor, sau despre un pensionar.

Ceea ce trebuie să înţeleagă şefii instituţiilor citate în rechizitoriul DIICOT este că sarcina lor e dublă: să identifice gradul de participare al propriilor salariaţi la matrapazlâcurile deputatului-avocat-escroc, dar şi să găsească punctele vulnerabile ale sistemului. "Fereastra" prin care au intrat hoţii. Dacă Boldea a putut să exploateze acele lacune, e clar că pot şi alţii. Este posibil chiar ca un escroc mai inteligent decât Mihail Boldea să folosească aceste "găuri" ale sistemului pentru a pune la punct o golănie şi mai mare, imposibil de detectat şi de demonstrat, cu sute sau mii de oameni distruşi definitiv.

Una peste alta, trebuie să le reamintim celor care conduc acest oraş că este de datoria lor să investigheze şi să ia măsuri. Nu e cazul să aştepte să le dea procurorii mură-n gură, ci trebuie să se implice în ancheta penală cu toate resursele de care dispun.

Dacă vreţi, avem de-a face cu o situaţie de genul celei de după atacul terorist din 11 septembrie 2001. Acel eveniment a schimbat pentru totdeauna gândirea omenirii şi a reformulat conceptul de securitate mondială. Cazul Boldea este, pentru Galaţi, ceea ce a fost 11 septembrie pentru Statele Unite: un moment de cotitură de care trebuie să profităm, pentru că altfel nu ne mai facem bine niciodată.

Hotărât lucru, avem nevoie de o curăţire morală a tuturor instituţiilor locale. Ne-aţi minţit destul! E vremea să se facă dreptate!

Citit 3079 ori Ultima modificare Marți, 10 Aprilie 2012 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.