Delicii cu puţine calorii pentru zilele de vară

Delicii cu puţine calorii pentru zilele de vară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe tot parcursul verii, din cauza temperaturilor ridicate, medicii recomandă ca alimentaţia noastră să fie bogată în fructe şi legume şi cât mai săracă în grăsimi, dulciuri şi alte tipuri de alimente care pun un stres suplimentar asupra organismului. Totuşi, pentru cei care nu sunt adepţii unor diete stricte, nutriţioniştii vin cu câteva sfaturi prin care putem îmbina gustul cu obiceiurile alimentare sănătoase, fără a ne face griji în privinţa caloriilor.

În locul unor alegeri cum ar fi biscuiţii, ciocolata, chipsurile sau mâncărurile fast-food, ne putem orienta către pepene, migdale, fistic, biscuiți cu brânză sau chiar îngheţată, cu condiţia ca aceasta din urmă să nu conţină toppinguri.

Brânză, pepene şi cereale integrale

Brânza de vaci dulce cu pepene este o reţetă delicioasă care conţine puţine calorii. În plus, brânza este şi o sursă excelentă de proteine, care au şi rolul de a prelungi senzaţia de saţietate. Alături de un fruct, cum este pepenele galben, spre exemplu, vom obţine o gustare binevenită care ne va răcori pe timpul caniculei. Atenţie însă la cantităţile pe care le consumăm.

Pentru cei cărora alunele nu le sunt pe plac, nutriţioniştii recomandă grisinele preparate din cereale integrale. Pe lângă faptul că sunt uşor de luat oriunde, grisinele nu conţin colesterol sau grăsimi saturate, fiind, în schimb, foarte bogate în fibre. Un număr de şase grisine vă va calma pe moment senzaţia de foame, ele neconţinând nici măcar 100 de calorii. Nu trebuie neglijate nici fructele sau diversele sortimente de seminţe. Merele, spre exemplu, pot fi consumate într-o varietate de moduri. Foarte gustoase sunt cele coapte, peste care a fost presărat un praf de scorţişoară.

Citit 9697 ori Ultima modificare Marți, 24 Iulie 2012 15:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.