Podul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri m-am surprins holbându-mă la televizor din picioare. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată. O oră am stat cu fălcile încleştate, privind la revolta care se întâmpla la Chişinău.

Mă gândeam la tot felul de bazaconii. De la perspectiva ca până la lăsarea nopţii Voronin să cedeze şi să fugă în Belarus, o lovitură de stat, desant rusesc, morţi, mulţi morţi, să-i auzim pe tinerii de-acolo proclamând unirea cu România, şenile, tunuri, Kremlinul acuzând România că e în spatele revoltei, lideri europeni făcând apel la calm, de-astea.

M-am mai gândit la zeci de mii de refugiaţi în România. Ce am face dacă între Giurgiuleşti şi Galaţi ar fi 80.000 de refugiaţi din Basarabia? Sinistraţi politici. Brrrr…

Când blochezi telefoanele mobile şi televiziunea, ai o problemă uriaşă. Înseamnă că tu însuţi ai alte mijloace de comunicaţie şi mai înseamnă că ţi-e frică. Când însă nu blochezi şi internetul mai ai o problemă. Ori nu ştii cum, ori te trădează careva.

Când nu anunţi cu gura deschisă că zvonurile despre scoaterea armatei NU sunt adevărate, înseamnă că eşti izolat, că nu e adevărat, ori iarăşi ţi-e frică. Ţi-e frică de reacţie sau ţi-e frică, din nou, de trădare.

Comunismul, de la Chişinău ori de aiurea, nu poate ceda fără să se zbată şi mai ales nu poate ceda fără trădători. Mai exact, nu poate ceda fără oportunişti, care să renunţe în a sprijini, din poziţii cheie, regimul.

Nu sunt optimistul care să creadă că la Chişinău, între momentul în care dau textul la tipar (ora 15.00 ) şi data viitoare nu va curge sânge.

Am convingerea că dacă ne-am declara unirea azi, pentru asta va trebui să muncim o generaţie, pe brânci. Aşteptând o reacţie din partea statului român, am încetat să mai caut pe internet informaţii de la Chişinău şi am început să mă uit în presa  de la Moscova.

Nu mai am ce zice decât să amintesc că în 1808, Napoleon şi ţarul au stabilit, printre altele, că Finlanda şi Principatele făceau parte din Imperiul Rusiei. Atunci a început. Acum doar continuă.

Citit 1002 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.