Vrem străzi, canalizări, parcuri!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul mandatului domniei sale, primarul Marius Stan adresa presei, şi ziarului "Viaţa liberă" în special, rugămintea de a-i mijloci întâlnirea cu gălăţenii, de a-i ajuta pe oameni să transmită administraţiei municipale ceea ce-şi doresc şi invers, să le transmitem oamenilor mesajul edililor.

Îi reamintim primarului că noi ne-am ţinut de promisiune, că am scris săptămânal despre doleanţele gălăţenilor din diferite cartiere, ba, mai mult, le-am vizitat încă o dată, la distanţă de şase luni şi continuăm să o facem. Din păcate, nu constatăm foarte multe diferenţe între starea cartierelor din prima vizită şi din cea de-a doua. Ici, colo, se mai simte câte ceva, oamenii sunt mulţumiţi, de exemplu, de sistemul, e drept, încă experimental, de îngrădire a spaţiului cu pubele, astfel încât câinii şi căutătorii prin gunoaie să nu le mai împrăştie peste tot. Iată, deci, un sistem care ar putea fi extins, la nivelul întregului oraş.

Ce-şi doresc oamenii din Galaţi? Răspunsul nu e complicat, nu ţine deloc de matematici speciale: oamenii vor străzi asfaltate, cu trotuarele aferente, pe unde să poată merge, eventual, şi pietoni, şi biciclişti, nu, ori una, ori alta. Gălăţenii mai vor parcuri, faptul că în parcul Viva este încă înghesuială la orice oră din zi, în timpul săptămânii şi în weekend, este o dovadă foarte clară câtă nevoie au cetăţenii de spaţii de recreere adecvate tuturor vârstelor.

Pe lângă aceste trei chestiuni stringente, gălăţenii mai vor căldură şi apă caldă şi, dacă s-ar putea, un control mai atent al tarifelor acestor utilităţi, întrucât 750 de lei căldura la trei camere e cam mult, mai ales pentru nişte oameni care nu au venituri peste medie. Ar mai vrea oamenii să poată spăla vasele cu apa caldă, dacă tot o plătesc drept caldă, nu să aştepte cu orele, cu apa curgând, ca sus-numita să vină, dacă mai vine.

Gălăţenilor le plac foarte mult florile, credem că e oportun să afle asta şi dl primar. Am primit foarte multe semnale pozitive privind florile plantate pe spaţiile verzi, dar oamenii nu înţeleg de ce unele sunt scoase înainte de a se fi trecut, pentru a fi înlocuite cu altele proaspete. Noi înţelegem că există comenzi ce trebuie onorate, dar poate se ia în calcul şi durata naturală de viaţă a plantelor.

Gălăţenii mai vor parcări. Eventual, vor, aşa cum deja li s-a promis, să fie demolate garajele. Şi-ar dori să fie reparată o dată pentru totdeauna, temeinic, zona de la Elice, surpare moştenită de la fosta administraţie, şi, în general, ar vrea ca lucrările care se fac în municipiu să nu mai fie executate de mântuială. De pildă, au fost mulţumiţi că, pe Brăilei, scuarurile incorect executate au fost refăcute la cererea administraţiei şi şi-ar dori să se întâmple asta şi cu trotuarele de pe Oltului, care adună apa la orice ploaie, după cum ar vrea şi să nu se mai vopsească borduri care ar trebui înlocuite şi să nu se mai înlocuiască borduri care n-au nevoie de aşa ceva. Gălăţenii nu vor lucruri complicate, ci doar treabă făcută bine, profesionist, cu simţ de răspundere şi fără să se fure din banii publici. Simplu, nu?

Citit 929 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2013 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.