Să ne batem, domnilor politicieni!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De vreme îndelungată, lehamitea locuitorilor acestui oraş faţă de cei ce îl conduc se adună lespezi peste lespezi, încât am reuşi să reconstruim urbea din temelii, numai cu frustrări şi cu lipsuri. Dacă acum câţiva ani, politicienii se mai bălăceau măcar într-o undă de simpatie din partea alegătorilor lor, acum, cu siguranţă, şi-au dat şi ei seama că se scaldă în ape din ce în ce mai tulburi. O apăsare care pluteşte în aer, exact ca aceea dinaintea furtunii, i-ar spune oricărui om de bun simţ că e cazul să-şi reconsidere poziţia faţă de ceea ce face cocoţat în jilţul de responsabil de soarta Galaţiului. Nu e şi cazul politicienilor noştri care parcă s-au juruit să participe doar la concursuri de genul „Furi şi câştigi”, „Ridicol pentru oraş”, „Vrei să fii milionar?” sau „Te puieşti cu blondele”. În loc de rezolvări reale ale problemelor noastre, pe banii noştri, ni se oferă numai circ ieftin, paradă de orgolii şi de incompetenţă, lipsă de orice urmă de moralitate şi de bunăvoinţă faţă de cei care i-au votat.  

Cum altfel să cataloghezi ultimul meci desfăşurat cu iureş în şedinţa Consiliului Judeţului? După ce Nicolae Bacalbaşa l-a anunţat cu toată solemnitatea de care este capabil pe Ion Ştefan că nu-i pune pumnul în gură, pentru că i s-ar spurca pumnul, acesta din urmă îi spune, într-un moment de maximă inspiraţie: „Am să uit că sunt cavaler (măcar de n-ar mai fi pomenit acest cuvânt!) şi am să uit şi vârsta pe care o aveţi şi am putea să ne găsim pe ringul de box”!

Ciomăgeala e singurul lucru pe care nu l-au făcut aleşii noştri până acum. În rest le-am văzut pe toate: vorbe spurcate, bârfit pe la colţuri, beţe-n roate, păruială muierească. Mai marii oraşului şi-au propus să treacă la abordări mai bărbăteşti, după cum se vede. Dar nici astea nu se ridică la nişte standarde care să le facă cinste obrazului. Un meci între Bacalbaşa şi respectivul consilier, fie el şi pe ringul de box, ar arăta doar a cotonogeală de cartier, soldată, în cel mai rău caz, cu câteva zile de spitalizare, după care s-ar întoarce liniştiţi să ne pape banii şi să taie frunză la câini. Cu un anumit interes, ne întrebăm şi noi: unde e eroismul vremurilor de altădată, când bărbaţii chiar puneau mâna pe pistoale sau spade, pentru a-şi salva onoarea?

N-aş vrea să credeţi, domnilor politicieni, că vă vrem victime sau victimizaţi. Singurul lucru pe care şi l-ar dori toţi gălăţenii e ca aleşii lor să se bată în proiecte şi idei viabile, pentru ridicarea oraşului din gaura în care l-au băgat de atâţia ani. Dezbrăcaţi de culorile politice şi de năravurile îndoielnice, v-am vrea în ringul unde promisiunile electorale mai devin şi realitate, bătându-vă pentru obţinerea finanţărilor pentru ridicarea instituţiilor de cultură care n-au sediu, pentru convingerea investitorilor să vină la Galaţi ca să creeze locuri de muncă, pentru crearea unor condiţii decente de trai. 

Imaginaţi-vă cum ar fi să citiţi în ziar că, într-o dimineaţă, preşedintele Consiliului Judeţului intră în şedinţă şi aruncă o bombă: „Bum! Am început construirea Muzeului de Artă Vizuală”. Şi să-i răspundă Marius Stan: „Poc! Am redus salariile directorilor de la societăţile căpuşă ale Primăriei, am tăiat şpăgile şi banii pe care-i sifonăm de regulă în lucruri şi lucrări de mântuială şi facem podul peste Dunăre”. Aşa să vă tot bateţi, domnilor politicieni, că nu vă deranjează nimeni!

Citit 1063 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iulie 2014 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.