Ne întrecem în absurd cu Kafka

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trăim în cel mai nenorocit judeţ din România. În vreme ce în alte locuri se investeşte vârtos, se creează locuri de muncă, se construiesc fabrici, autostrăzi, poduri etc, aici, la Galaţi, actul de administrare publică se bazează în continuare pe circ, demagogie şi minciună. Nu mai este nici un secret că starea economică şi socială a gălăţenilor se degradează cu zi ce trece, în vreme ce aleşii noştri, prin faptele lor stupide, se întrec în absurd cu Kafka.

Pentru că vorbele nu ţin loc de fapte, continuăm prezentarea celor mai importante investiţii finalizate sau începute în ultimele trei luni în restul judeţelor din România. Dacă în ediţia din 14 iulie aţi putut citi despre primele nouă judeţe, în ordine alfabetică, de data asta vom „scana” doar şapte (de la 10 la 16). Motivul este că la Cluj am găsit atât de multe lucruri importante, încât a trebuit să prezentăm mai mult decât o singură investiţie.

BUZĂU. Firma Green Group a anunţat un plan de extindere a fabricii de reciclare a deşeurilor electronice de la Buzău. În ultimii şapte ani, compania a investit în amintita fabrică circa 10 milioane de euro, numărul de angajaţi ajungând la 1.800.

CARAŞ-SEVERIN. Transelectrica a semnat contractul de execuţie pentru linia electrică aeriană de 400 kV care va conecta localităţilor Reşiţa (România) şi Pancevo (Serbia). Valoarea contractului: 81,3 milioane de lei.

CĂLĂRAŞI. Compania Saint-Gobain Glass a investit 6 milioane de euro într-o linie de producţie a sticlei laminate la fabrica de la Călăraşi. În urma finalizării noii linii de producţie, investiţiile grupului francez la Călăraşi totalizează 176 milioane de euro.

CLUJ. Compania americană Emerson a inaugurat, pe 9 iulie, la Cluj, o nouă platformă de producţie şi servicii de inginerie în urma unei investiţii de 55 de milioane de euro. Linia are 700 de angajaţi.

CLUJ. Au început lucrările la Sala Polivalentă din Cluj, ce va fi inaugurată în octombrie şi va avea o capacitate de 7.200 de locuri. Sala costă 88 de milioane de lei.

CLUJ. Bosch a inaugurat vineri la Jucu, judeţul Cluj, cea de-a doua fabrică de componente auto pe care o deţine în România. Investiţia este de 70 milioane euro, iar numărul de locuri de muncă nou-create este de 750.

CLUJ. Consiliul Judeţean a semnat ordinul de începere a lucrărilor la parcul industrial Tetarom IV (comuna Feleacu), investiţie în valoare de 8 milioane de euro.

CLUJ. Compania Trelleborg Automotive, din parcul industrial „ARC“ Dej, a început extinderea fabricii de piese auto. Pe lângă cele circa 300 de locuri de muncă existente vor fi create altele 290. Fabrica a costat 16 milioane de euro.

CONSTANŢA. Cargill şi Transport Trade Services (TTS) vor finaliza în acest an investiţia de15 milioane de euro pentru dublarea capacităţii terminalului pentru cereale Canopus Star din portul Constanţa.

COVASNA. Compania autriacă Holzindustrie Schweighofer a demarat lucrările de amenajare a terenului pentru noua fabrică de cherestea din localitatea Reci investiţie estimată la aproximativ 150 milioane de euro.

DÂMBOVIŢA. Noua staţie de epurare a municipiului Târgovişte a fost inaugurată pe 14 mai. Lucrările au costat peste 18 milioane de euro.

Alţii pot! La Galaţi de ce nu se poate, domnilor aleşi?

Citit 2551 ori Ultima modificare Marți, 15 Iulie 2014 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.