Stane, închiriază un TAB!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am înţeles că domnul primar Marius Stan e bolnav şi consemnat la pat. Îi urez sănătate - nu mă bănuiţi de oareşce interese, nici duşmanilor nu le doresc răul, că nu e creştineşte - şi îl invit, că tot are acum mai mult timp liber, să vadă un filmuleţ care circulă pe reţelele de socializare şi în care primarul oraşului Vilnius, capitala Lituaniei, foloseşte o metodă sui generis pentru a-i descuraja pe cetăţenii care parchează aiurea.

Supărat pe posesorii de vehicule de lux care parcau exact sub semnul de interzis şi pe mijlocul pistei pentru biciclete, Arturas Zuokas a devenit celebru în întreaga lume în august 2011, după ce a trecut cu tabul peste un asemenea autoturism parcat alandala, după care l-a aşteptat pe proprietar să iasă de la bancă şi i-a explicat de ce i-a distrus maşina, în finalul intervenţiei măturând şi strada de cioburi. Sunt sigură că n-a fost tocmai legală cascadoria, n-am fost la Vilnius, să văd cum se mai parchează între timp, dar pe 1 martie oamenii ăia au alegeri, iar casele de pariuri îl dau pe Zuokas drept favorit la câştigarea încă unui mandat.

Întorcându-ne la Galaţi, care, e drept, nu e capitală, dar e un oraş suficient de mare şi de aglomerat, nu mai spun deocamdată nimic despre pistele pentru biciclete, care, acolo unde există, sunt o bătaie de joc - treceţi pe strada Frunzei, recent modernizată, să vedeţi pista cât trotuarul şi cu stâlpi în mijloc! - iar în cele mai multe zone ale oraşului pur şi simplu nu există. Dar spun că maşini parcate aiurea avem, şi nu puţine. Iar majoritatea nesimţiţilor care parchează aiurea sunt posesori de super bolizi şi, evident, ori de super buzunare, ori de super proptele. Amenzile - câte şi dacă se dau - nu-i privesc, fiindcă ori le contestă la nesfârşit, ori le plătesc dar fără să facă un efort major pentru asta. Şi continuă să parcheze pe strada Gării, exact pe trecerea de pietoni, că, deh, nu pot să-şi mişte fundurile pe jos 100 de metri, dacă opresc Porche-ul în parcarea mare de peste drum. Şi continuă să blocheze vizibilitatea în intersecţie şi să sfideze legea sau să se urce cu trei sferturi de maşină pe bucăţica de trotuar pe unde pietonii abia încap să treacă unul pe lângă celălalt.

Nesimţiţii continuă să parcheze în faţa Palatului de Justiţie, deşi au parcare peste drum, la Casa de Cultură. Nu contează că pe banda I trebuie să meargă troleibuze şi autobuze, nu să fie parcate maşini. Nu contează nimic, decât ca demoazelele care se dau jos, în viteză, să nu-şi accidenteze gleznele fine căţărate pe 15 cm de tocuri cui sau domnii cu greutate să nu cumva să facă apoplexie aşteptând la semafor, să treacă strada per pedes. E clar, metodele folosite de poliţia locală nu  dau roade: dacă stau trei zile şi dau amenzi într-un loc, se potolesc un pic şi contravenienţii, dar răsar ca ciupercile în altă parte. Deci nu merge cu amenzi. Poate ar trebui ridicate maşinile şi ţinute 24 de ore la dos, aşa, să simtă şi amicul cum e să încalci legea. Sau poate ar trebui domnul primar să închirieze un TAB de la băieţii frumoşi şi curajoşi de pe strada Crizantemelor şi să cheme presa la regal. Am veni.


 

Citit 2057 ori Ultima modificare Vineri, 06 Februarie 2015 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.