Să-l miruim şi pe Ponta!

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

DNA a început o anchetă penală împotriva lui Ponta Victor-Viorel. Şi ce dacă? Fals în înscrisuri, evaziune fiscală, spălare de bani, ceva conflicte de interese… Mofturi! Conspiraţie! Doar pentru o amărâtă de „ciupeală” din bani public, un mizilic cât să ajungă abia pentru o locuinţă în buricul Bucureştiului şi un amărât de Mitsubishi să-şi dea premierul demisia? Păi, ce doreaţi? Să stea în stradă, să meargă pe jos? De unde era el să ştie, pe vremea când făcea combinaţii avocăţeşti cu prietenul său Dan Şova, că o să ajungă în ditamai Palatul Victoria? Era şi el un tânăr deputat care încerca să-şi deschidă buzunarele prin culisele rozalii ale Puterii.

E o situaţie absolut inacceptabilă, iar unii deja i-au spus-o de la obraz premierului: „Victor Ponta nu ceda, ţara e de partea ta!” Ţara în frunte cu Parlamentul, iar Parlamentul în frunte cu PSD-ul! Iar cine se ridică împotriva ţării/ Parlamentului/ PSD e curat dictator! Unde o să ajungem dacă procurorii o să-şi tot bage nasul în afacerile politicienilor? Cât ar mai rămâne din originalitatea democraţiei noastre?

O să spuneţi că premierul a promis acum câteva luni că o să-şi dea demisia dacă DNA va începe împotriva lui vreo urmărire penală, „să nu dea toată ziua explicaţii cu ce mai scrie în dosarul său”. Ei, hai! Voi chiar mai credeţi în promisiunile politicienilor? Păi, dacă Pinocchio nu s-ar fi luat după tată-său să se facă băieţel cuminte, dacă ar fi făcut nasul mare în continuare sigur astăzi ar fi fost, dacă nu premier, măcar senator, deputat sau şef peste vreo instituţie publică.

Până la urmă, ce i se reproşează premierului? Că a băgat mâna în banii publici? Păi, de aia sunt bani publici, să se înfrupte cei mai aleşi dintre aleşi din ei. Încă Ponta, dacă e să ne luăm după concursul de dosare depuse la DNA, a rămas mic copil pe lângă combinaţiile de zeci de milioane făcute de socru-său, Ilie Sârbu şi cumătrul Viorel Hrebenciuc. Dacă nu se pricepea să dea un tun ca lumea, putea să-i mai ceară un sfat cumnatului Iulian Herţanu, iar dacă nici aşa nu mergea, sigur ar fi avut ceva de învăţat de la naşul Mazăre sau naşul Vanghelie. Doar le spunea acesta din urmă: „Bă, voi nici să furaţi nu ştiţi!” Ştia el ce ştia!

S-a trezit şi preşedintele Klaus Iohannis să-i ceară demisia lui Victor Ponta. Şi adevărul e că, până la un punct, are dreptate. Cum poţi avea 18 infracţiuni dintr-un foc doar cu un simplu „copy-paste”? Aceasta-i neglijenţă în comiterea de infracţiuni. Dar, în final, cine e de vină pentru criza politică? E vina lui Ponta că s-a aflat toată tărăşenia sau a DNA, că s-a băgat unde nu-i fierbea oala? Puteau să stea şi ei liniştiţi, cum au stat mulţi procurori înaintea lor vreme de 25 de ani. Chiar nu mai ştie nimeni cum se muşamalizează un dosar?

Trebuie, totuşi, să rămânem optimişti. Acum, că cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmării penale a premierului a ajuns la Camera Deputaţilor, sigur vor şti parlamentarii ce-i de făcut: o comisie, mai ceri nişte informaţii, mai plimbi dosarul pe ici, colo, vreme trece, vreme vine, ce atâta grabă? Peste câteva săptămâni se poate ajunge la un vot în plen, dar poate se amână, poate mai apar elemente noi, poate se încheie şi sesiunea parlamentară şi mai discutăm la toamnă. Iar dacă musai trebuie un vot, de ce să fim răi? Să-i mai dăm suspectului Ponta o şansă! Să-l miruim şi pe el!

Citit 1100 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2015 18:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.