Legalizăm prostituţia sau pedepsim (şi) clienţii?

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Târfă, paraşută, petardă, curvă, tiristă, pocnitoare, centuristă, traseistă, hampă, femeie uşoară, damă de consumaţie, producătoare… Câtă diversitate în a exprima unul şi acelaşi sens – prostituată.

Hulită, exploatată, murdărită şi umilită, prostituata care-şi vinde trupul la colţ de stradă, în cluburi de noapte de peste hotare, ori în saloane de masaj cvasierotic e mereu considerată vinovată! Vinovată pentru că, nu-i aşa, tentează şi corupe bărbaţii, vinovată pentru că le ia banii, vinovată pentru că acceptă proxenetul ori traficantul care o scoate la produs, şi în genere vinovată de toată situaţia! Mai nimeni nu vede sărăcia, ignoranţa, naivitatea ori teribilismul care au adus-o în această situaţie şi, care, mai grav, o readuc mereu şi mereu în aceeaşi postură! Chiar şi atunci când încearcă să scape.

„Le place, curvele dracu’!”, este acuzaţia ori scuza celor care le arată cu degetul. Poate că unora le place! Dar celor mai multe, nu! „Aşa le trebuie!”, continuă aceiaşi farisei atunci când află că prostituatele sunt bătute, abuzate în fel şi chip, violate, ameninţate, terorizate, bolnave, iar uneori ucise. Ce uşor e să judeci când ţi-a dat Dumnezeu o viaţă decentă, normală!

Povestea ce ne-a spusă de Carmen, gălăţeanca bătută, terorizată şi exploatată sexual de propriul soţ şi dezbaterea pe tema „Prostituţie, exploatare sexuală şi violenţă conjugală”, organizată de ziarul „Viaţa liberă” şi Asociaţia Danube Media Center, au scos la iveală un pic din ceea ce se întâmplă dincolo de aparenţele comerţului cu servicii sexuale.

Să legalizăm prostituţia! A fost una dintre soluţiile invocate. Numai că, proxeneţii şi traficanţii lover-boy au descoperit că e mai eficient şi mai bănos să le ducă pe fete în cluburile de noapte din ţările în care prostituţia e legalizată. Şi, în plus, la cât de „fete mari şi pioase” devin, brusc, aleşii, când e vorba să legalizeze prostituţia, e greu de crezut că vom ajunge vreodată acolo. E mai simplu să faci pe lupul moralist, să laşi „curvăsăreala” la negru. Şi să amendăm prostituatele mult şi bine, ştiind că nu vor plăti niciodată acele amenzi!

Despre pedepsirea proxeneţilor… Deja vorbesc de "lucruri sfinte". O soluţie ar fi, totuşi. Să pedepsim „consumatorul”. Da, clientul prostituatei! La ora actuală, el este pedepsit doar dacă se dovedeşte că ştia faptul că respectiva prostituată este traficată. Ori că e minoră! Ca şi cum i-ar cere junei certificatul de naştere înainte de „una scurtă”. Să fim serioşi!

Ştiu că în concepţia noastră românească femeia care umblă cu mai mulţi bărbaţi e „o curvă”, iar bărbatul care umblă cu mai multe femei e „un crai”, dar lucrurile se mai pot şi schimba. De pildă, în Norvegia există o lege care îi pedepseşte cu închisoare sau amenzi pe clienţii prostituatelor. Legi similare există, se pare, şi în Suedia, în Finlanda, ba chiar şi în Scoţia. Comercial vorbind, un produs există pe piaţă atâta vreme cât este cerut, dorit, cumpărat. Şi dacă doar „produsul” este responsabil de tot acest flagel numit prostituţie, de ce să nu lovim acolo unde ar durea mai rău şi cu efect. Să pedepsim consumatorul. Sau să reinventăm Crucea de Piatră!

Citit 2888 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 16:26

7 comentarii

 • postat de Mario
  Joi, 18 Iunie 2015 21:31
  5.13.131.***
  Doamna Anca, nu aveti succes nici cu prostitutia. Se pare ca si subiectul asta e fumat de mult.
  Bagati si dumneavoastra o apa calda, apa rece, o debransare, o cutare, ca acolo se dau luptele grele, nu aici.
  Se pare ca de fete, nu ducem lipsa :)))))))))))
  1
  0
  Raportează
 • postat de B-51
  Joi, 18 Iunie 2015 15:36
  188.24.208.***
  Legalizati prostitutia si marijuana! Asa o sa se dezvolte tara, luati exemplul atator state care au facut asta deja de mult si nu au probleme, inclusiv Washington si Colorado!
  2
  1
  Raportează
 • postat de Stiri
  Joi, 18 Iunie 2015 14:17
  223.204.190.***
  "bărbatul care umblă cu mai multe femei e „un crai”"
  Gresit, e un curvar... nu vad de unde a venit 'craiul'.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Dan
  Joi, 18 Iunie 2015 13:48
  98.212.74.***
  Sunt dezamagit de acest articol care promoveaza niste clisee unele din ele inspirate din propaganda feminismului extrem. Cateva observatii:
  1. Actul de a oferi sex pentru bani nu e acelasi lucru si nici nu e obligatoriu insotit de: trafic de persoane, sex cu minori, viol, agresiune fizica, abuz verbal etc...Se poate legaliza prostitutia in timp ce toate celelalte acte descrise raman ilegale ca si pana acum. Faptul ca de multe ori prostitutia este insotita de acte ilegale nu inseamna ca trebuie criminalizata prostitutia. Tot asa cum nu criminalizam consumul de alcool din cauza ca este insotit de acte ilegale (batai, accidente, viol, etc...).
  2. Ideea de a pedepsi NUMAI clientul, stabilita mai intai in tarile nordice, mi se pare cea mai crunta aberatie inventata vreodata in materie legala. Nu voi intelege niciodata cum acelasi act e legal pt vanzator si ilegal pentru cumparator. In afara de faptul ca e imoral conceptul in sine, nu ajuta cu nimic prostituata care face munca voluntar. Apoi stimuleaza si mai mult prostitutia la negru (mult mai periculoasa).
  Pedepsirea clientului e justificata de feminism ca fiind justificata din cauza ca se considera ca prostitutia nu e niciodata voluntara ci e o forma de abuz a femeilor. Nimeni nu vorbeste de prostitutia masculina care desi mult mai rara exista peste tot ca sa nu mai vorbim de prostitutia pentru homosexuali (cand un barbat cumpara serviciile altui barbat)

  Realitatea este ca ce fac doi adulti de coumn acord in spatele usilor inchise nu ar trebui sa fie problema nimanui atat timp cat nimeni nu e agresat sau nu se incalca alta legi deja existente si clare. La urma urmei cand cineva plateste un maseur obtine servicii trupesti (mainile maserului) pentru propria placere. Ce mare diferenta e daca in plus sunt folosite organele genitale in tranzactie? Iar daca prostitutia e rea fiindca cienva ofera servicii pentru bani desi nu are nici o placere din activitatea respectiva, apoi asta e adevarat (intr-o anumita masura) in cam toate job-urile.
  3
  8
  Raportează
 • postat de Mario
  Joi, 18 Iunie 2015 11:38
  5.13.131.***
  "Prostituția jurnalistica", cum o pedepsim? Pedepsim cititorii?
  1
  5
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Joi, 18 Iunie 2015 11:21
  5.13.128.***
  Pana cand DNA-ul nu va reusi sa rupa stransa legatura intre politaii corupti si proxenetii verosi,puteti legaliza si mama prostitutiei. Iar in toate tarile civilizate,inclusiv cele care au legalizat prostitutia, proxenetii sunt cei care sunt bagati direct la parnaie. La noi ei sunt vazuti ca baieti destepti care stiu sa se descurce-n viata.Ii vedeti zilnic in limuzinele de lux care fac ture pe strazile Galatiului, fiindca astia ai nostri ii au atat de supusi pe politai incat isi permit sa faca fite pentru a fi remarcati de toata lumea. Nu cred ca exista macar un politai in Galatiul asta sa nu fie in cardasie cu proxenetii,asa ca despre ce vorbim noi aici?
  1
  10
  Raportează
 • Joi, 18 Iunie 2015 08:29
  193.231.148.***
  Fenomenal, uite domle unul care stie sa citeasca!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.