Gică Contra de Galaţi

Evaluaţi acest articol
(105 voturi)

"Galaţiul e urât!", "Galaţiul arată jalnic!", "Galaţi, oraş prăfuit în care nu s-a schimbat nimic de peste douăj’ de ani!", "Autorităţile nu fac nimic pentru Galaţi!". Vă sună cunoscut, nu-i aşa? De câte ori pe zi nu auziţi vorbe grele despre oraşul pe care, nu-i aşa, cu toţii îl "iubim" şi îl "preţuim", şi-atunci când îl hulim? Inclusiv atunci când spunem că-i murdar şi împuţit, după ce i-am scuipat direct în obraz cojile se seminţe, i-am aruncat pe caldarâm ori în spaţii verzi punga cu gunoi, chiştocul ţigării fumate, şerveţelul folosit sau ambalajul gol… Ori după ce l-am pus pe cuţul de apartament să-şi facă nevoile pe trotuar şi-am plecat mai departe. La câţi rahaţi de maidanezi sunt pe trotuare, unul în plus, şi încă de rasă, ce mai contează?

Privim Galaţiul şi nimic nu ne place! Nimic nu-i suficient de bun şi, chiar de-ar fi cât de cât pe măsura exigenţelor noastre, putea fi şi mai şi! Dar nu s-a vrut! Ori nu s-a putut! C-aşa-i la Galaţi! Şi cum se încearcă o schimbare, cum apare armata lu’ Gică Contra.

În Galaţi se amenajează 20 de locuri de joacă. Sigur, protestează Gică Contra, "locuri de joacă ne trebuie când oraşul n-are locuri de muncă!". Unde mai pui că nu e loc de joacă să nu se lase cu protestele locatarilor deranjaţi că ăia mici or să facă gălăgie! Şi ei n-or să se poată odihni! Ziua!

În Galaţi se construiesc locuinţe sociale. "Sigur, locuinţe ne trebuie?!", se îmbăţoşează alde Gică Contra. "N-avem străzi, n-avem trotuare, blocurile se golesc de gălăţenii plecaţi la muncă prin străinătăţi, iar autorităţile fac case!". Desigur, de altă părere ar fi cei 4.000 de solicitanţi de locuinţe sociale de la Primărie…

N-avem străzi, dar iată că Primăria încearcă să lărgească strada Traian la patru benzi! Dezastru! "Asta ne trebuie nouă? Faleza Dunării se duce la vale şi ei se apucă de Traian", comentează Gică Contra.

Auzi poveste! Vor chinezii să vină la Galaţi să facă ceva: locuinţe ieftine, proiecte de infrastructură… nu contează. Bine că vin şi măcar ca să ne dea bună ziua! "Chinezi ne trebuie nouă? De ce să vină ei la Galaţi? Ce, noi n-avem firme şi oameni pricepuţi?! Pentru cine vor ei să muncească? Ale cui sunt interesele?", perorează alţi Gică Contra. Mai rămâne să strige: "Noi nu ne vindem oraşul!".

Se fac planuri urbanistice zonale, în care nişte oameni luminaţi la minte, arhitecţi, urbanişti şi proiectanţi, propun demolarea garajelor pentru a pune în loc parcări, locuri de joacă, parcuri, zone verzi. Revoltă populară şi mai multe nu! "Auzi la ei, cum să demoleze garajele?", sar câte zece Gică Contra. "Nu mai bine construim nişte ansambluri de garaje unitare! Sau mai bine le "făţuim" un pic pe alea existente! Le vopsim la fel şi gata!", sar opozanţii.

Da’ de altfel, "în Galaţiul acesta nu se face nimic"… Şi dacă e să ne luăm după mintea lui Gică Contra, nici n-ar trebui să se facă! Că oricum e o idee proastă, are cineva vreun interes ascuns, şi în plus altceva e mai important de făcut, dar nu se face! Şi atunci, parafrazându-l pe Nenea Iancu, cel mai bine ar fi "ori să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, dar atunci să se schimbe pe ici, pe colo, şi anume în punctele... esenţiale!".

Care părţi esenţiale? Desigur, locuri de muncă ne trebuie, şi locuri de joacă, şi case ieftine, şi străzi, şi Faleză, şi dezvoltare urbană. Toate sunt importante, şi de undeva trebuie să începem. Dacă ne lasă Gică Contra…

Citit 12563 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2015 19:59

14 comentarii

 • postat de SeaWolf
  Duminică, 18 Octombrie 2015 17:01
  5.13.215.***
  Furnalul de pe Str. Regiment 11 Siret

  Cum este posibil ca in mijlocul orasului vis a vis de Tribunal si la mai putin de 50 m de blocurile din jur sa functioneze o firma,
  „Pui La Jar”?
  E folosit de toti urbanizatii de ocazie, care mananca la mesele asezate pe trotuar.
  Un fum rau mirositor, pt unii apetisant, se ridica zilnic de la gratarele firmei.
  Nu putem aerisi, mirosul ne intra in apartament, mirosim a gratar, mai rau ca in locurile special amenajate.
  S-au interzis folosirea gratarelor intre garaje, intre blocuri, foarte bine.
  Dar s-a eliberat autorizatie de functionare acestei firme, sau NU s-a eliberat?
  Cum au resit sa functioneze si sa presteze acest serviciu in mijlocul orasului?
  Poate cineva care are datoria sa actioneze in acest caz, conform legii, va citi acest mesaj.

  A devenit Galatiul o marlanie la superlativ, pe faleza, in centru, etc?

  Cu respect,
  6
  35
  Raportează
 • postat de simpatizantilor lui stan
  Duminică, 18 Octombrie 2015 11:56
  79.116.106.***
  S-a creat o aparenta dezbatere, pro sau contra realizarilor actualul primar. Din pacate actuala administratie mie imi pare ff.rea. Celor ce-l apara pe stan se fac ca uita ca nici una din grelele probleme ale orasului n-a fost nici macar pomenita printre proiectele sale. Se tot vorbeste de realizari, mentionandu-se parcurile, parcarile si descongestionarea orasului de uratele chioscuri, de parca n-am avea dezastre in curs de desfasurare si ne-am permite sa fim relaxati. La stan totul e de suprafata, de aspect, de machiaj. Desigur ca si machiajul e important, dar atat timp cat organismul e macinat de grave probleme de sanatate, machiajul nu poate decat pe termen scurt sa produca un aspect de normalitate, bunastare, inflorire. Articolul e jenant de necinstit, dar scris cu talent, un talent pe care-l avea de pilda si c.crangan. E trist ca si cei ce posteaza aici sunt in mare parte angrenati politic, in special in tabara primarului, incercand cu partinire sa-si sustina idolul.
  34
  10
  Raportează
 • postat de Zalmodegikos
  Duminică, 18 Octombrie 2015 11:53
  82.137.14.***
  Gică Contra a existat dintotdeauna, de la Burebista până-n prezent, în toate clasele sociale. Numai că acum, în numele libertății de exprimare, pe unii din ei îi băgăm prea mult în seamă, ba mai mult, le dăm și ocazia să comenteze pe site-uri. Indiferent ce ne propunem să facem, bun sau rău, întotdeauna Gică Contra va avea ceva de replicat. N-avem decât două soluții...ori ne-aruncăm cu toții în Dunăre ori ne modificăm genetic.
  10
  36
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Duminică, 18 Octombrie 2015 08:18
  5.254.65.***
  crystal, tu esti exemplul tipic de Gica Contra.

  Punctul de vedere al lui Gabriel, exprimat mai jos este absolut pertinent numai ca trebuie sa nu uitam sa-l si criticam pe Stan pentru ceea ce nu face bine sau nu face deloc.
  Este important sa ramanem obiectivi si numai un idiot se poate gandi ca oamenii vor vota intr-un fel sau altfel dupa cum scriu unii postaci ai delirului total Tristachel sau penibilului etern candidat la primarie Ciumales. Indiferent de cat de multi postaci vor avea astia doi, oamenii vor vota dupa ceea ce vad ca fapte, ca realizari concrete.

  Recomand pentru cei din trupa Gica Contra sa mearga astazi la deschiderea Oraselului Copiilor, un obiectiv care nu a mai primit atentia cuvenita inca de pe vremea comunistilor.
  13
  39
  Raportează
 • postat de crystal
  Duminică, 18 Octombrie 2015 06:58
  95.76.32.***
  totul e pe interes si nimic nu se aproba in oras daca nu are de castigat cineva care trebuie ..De ce nu spuneti si de milioanele cheltuite pe fezabilitati si reparatii de strazi a-la-f***i-masa, bani care s-au pierdut pe drum sau au ajuns in buzunarele predestinate prin licitatii trucate . De ce nu mentionati si de Zona Libera, portul galati sau cum primarul a infratit orasul cu vreo 5 orase rusesti..ce naiba daca ii plac asa mult rusii mai bine migra la ei ca il faceau aia ministru pe langa Putin. Niste investitori rusi nu s-au lipit de el la intoarcerea din vizitele de acolo ?
  Oricum parerile indreptatite sau neindreptatite ale lui Gica Contra vor fi ignorate, si orasul va deveni statiune balneara pentru pensionari.
  Lumii nu ii mai arde de facut copii iar cei plecati afara vor face tot posibilul sa ii aduca la ei, iar parcurile or sa ramana pentru batranii senili dar putrezi de bogati din PSD sa se joace in ele de-a licitatia publica.
  Mai bine venea Obama si lua toti galatenii amarati si buni de munca si ii muta in Detroit sa vezi cum puneau orasul ala pe picioare in cativa ani , ca legile de acolo ii ajuta nu le da cu piciorul.
  Adevaratii Gica Contra sunt in administratia galati de la revolutie si mai incoace. Pe aia ii ocoleste ziaul, dna-ul, anaf-ul, etc.
  38
  15
  Raportează
 • postat de Gabriel
  Duminică, 18 Octombrie 2015 01:00
  5.13.204.***
  Mai sa fie ce le mai place saorma postacilor. Cand Anca Melinte critica in alte articole pe actualul primar erau "ropote de apauze" din partea postacilor, iar acum cand Anca Melinte scoate in evidenta un adevar si anume postacii Gica Contra vesnic nemultumiti nu va mai convine postacilor. Ati inceput sa o balacariti ca s-a dat cu "dusmanul", sau ca i s-a cumparat sustinerea (pentru articole favorabile, o cretinitate a postacilor).

  Un articol superb inchinat lui GICA CONTRA, vesnicului nemultumit, carcotas, iubitor de partid indiferent ca omul, primarul, din celalalt partid decat cel din care fac parte ei, mai si face cate ceva bun pentru oras, ei tot nemultumiti sunt pentru ca nu e la carma orasului cel pe care il sustin ei.

  Imediat cum se scot in evidenta lucrurile bune facute de acest primar, cum apar si postacii sa spuna ca autoarea articolului il preaslaveste pe primar. HAI SICTIR postacilor, bodegarilor, carciumarilor, garajistilor, coteţarilor. Se scot in evidenta lucrurile bune care se fac in acest oras si asta e un lucru normal fie ca va convine fie ca nu. Locurile de parcare, locurile de joaca, locuintele sociale erau un vis frumos pentru Galati, pentru galateni pana a fost ales Stan primar. Stan e singurul care a avut curajul sa inceapa demolarea coteţelor, garajelor astora mizerabile si sper sa le demoleze pe toate.

  E de netagaduit faptul ca orasul se schimba si se schimba in bine, se modernizeaza chiar daca unii postaci, carcotasi arata cu degetul mizeria, molozul din oras...dar va anunt ca la orice modernizare, curatenie se face mizerie inainte de a rezulta ceva frumos. Orasul se modernizeaza in mandatul primarului Stan indiferent ca le convine sau nu celor numiti GICA CONTRA. Se darama cotetele, grajdurile, beciurile, vizuini ale "bodegarilor". Dar chiar si asa, tot se mai trezeste cate un fripturist sa zica "da, dar proiectul demolarii garajelor este un proiect mai vechi al vechii administratii, a lui ciumacenco". Si ca sa vezi "minune", in mintea imbacsita a postacilor, tot ceea ce a facut si tot ce face bun Stan in Galatiul asta sunt numai proiecte vechi ale vechii administratii, sau a lui ciumacenco. L.O.L.
  Sunteti de rasul curcilor postacilor. Astia sunt alde GICA CONTRA despre care vorbeste doamna Melinte in articol.


  Si daca vreti un exemplu elocvent despre postacii, garajistii vesnic nemultumiti doar cititi comentariile de la acest articol:
  http://www.viata-libera.ro/prima-pagina/71277-galerie-foto-ce-vor-sa-demoleze-arhitectii-in-cartierul-dunarea


  Toate proiectele lui Stan au inceput postacii sa le atribuie ca fiind ale vechii administratii, adica a lui ciumacenco sau nicolae. Dar banuiesc ca ciumacenco tinea proiectele scrise pe hartie fina in baie si s-a sters cu ele la c u r si de aceea orasul Galati ramasese tot in paragina, fara proiecte...iar acum cand a fost ales Stan primar si a mai facut cate ceva bun in oras, garaje demolate, ulite asfaltate, locuinte sociale, parcari, parcuri, locuri de joaca s-au trezit postacii lui Ciumi sa spuna ca sunt proiecte vechi. Astia sunt GICA CONTRA.

  De ce nu a daramat ciumacenco garajele, cotetele cand a fost el la Primarie, viceprimar, sau ce functie o mai fi avut asta, daca tot spun postacii ca era un proiect de a lui Ciumi sau a vechii administratii?

  Si inca un lucru, autoarea nu-l preaslaveste pe primarul Stan bai desteptilor, ca doar l-a criticat de nenumarate ori in articolele sale (dupa parerea mea de prea multe ori), dar acum nu va mai convine postacilor. Postacii vor ca Stan sa fie criticat continuu, lor nu le convine cand se scot in evidenta lucrurile bune care se fac in oras de catre primarul Stan, ca daca era dupa alti primari si acum erau toate garajele,cotetele la locul lor.

  Dar nu-i nimic, din cate am auzit vorbe, zvonuri, la anul Ciumi o sa va reconstruiasca cotetele/bodegile ca doar de... garajistii nemultumiti, cei cu cotetul demolat nu vor mai vota actualul primar. Asa ca: Votati Ciumi. :)))))))
  12
  40
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 23:38
  5.254.65.***
  Armada de postaci ai lui Cristache si Ciumacenco sunt la treaba si sambata seara din cate se pare .
  10
  41
  Raportează
 • postat de o vorba, ca doar nu dam cu paru
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 18:22
  89.136.231.***
  falsa problema. oricum pe cei ce stabilesc ce se face in galati ii doare fix in cot de postacii v.l. asa ca asta cu gica contra e asa, un editorial usor de week-end. adica niste vorbe ca sa le spunem. nici prea multe postari de raspuns n-ai avut anca. ia lectii de la maestru c.c si ucenicul sau g.k. astia da, bagau de aveau zeci de comentarii....
  31
  4
  Raportează
 • postat de gica stan popescu pe traian
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 11:28
  5.13.140.***
  mai doamna melinte trebuie sa recunosc ca articolele dumneata slavesc si preamaresc un sistem ce isi are radacinile inainte de 89

  sunt mai mult ca sigur ca galatiul e condus la ora asta de un gica popescu cu functie de fundas care........ daca sistemul ar functiona .......ar fi cazat tot pe traian akolo cam pe unde si gica popescu se odihneste

  nu in ultimul rand nu mai politiza si numai sterge comentariile te rog cenzura isi are locul tot inainte de 89
  38
  41
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 10:24
  5.13.173.***
  "Articol" de toata jena ! Daca dv-stra, jurnalistii, nu sunteti impartiali si nu scoateti in evidenta lucrurile asa cum sunt ele, noi, alde "Gica contra", ce sa mai credem ?! La cine sa ma apelam cand lucrurile sunt facute alandala, pe banii nostri sau mai rau, nu sunt facute deloc ?! De doi ani si mai bine, tot scriu pe aici si trag semnale de alarma in legatura cu bietul foisor de pe Faleza inferioara, care sta sa se darame peste oamenii care se incumeta sa treaca prin preajma ! Faleza inferioara este singurul loc din orasul asta unde oamenii isi gasesc refugiul in timpul liber . Este un du-te-vino, de dimineata pana seara, indiferent de anotimp ! Oare acestor impostori ( nu-i mai numesc pt. ca mi-e scarba ! ) nu le este rusine cand trec pe langa acel foisor ? Cu un minimum de investitie ar putea fi transformat intr-un punct de atractie, nu mai vorbesc de eventualele activitati culturale care s-ar organiza acolo, pe timpul verii ! Odata i-am atras atentia consilierului local zmfir ilie si mi-a raspuns ca nu sunt bani !!! Eu vin si le spun : furati mai putin, "d-nilor ! Fiind un "veritabil Gica contra" as avea foarte multe lucruri de semnalat dar nu-mi permite timpul, deocamdata . Problema teilor, a pasajului de la hotel Dunarea, a trotuarelor din plin centrul Galatiului, etc. , va spun ceva ? PS. Acest "articol" ma face sa cred ca @limba are perfecta dreptate si e tragic !
  36
  54
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 10:07
  109.103.134.***
  Ce putea sa scrie aceasta d/na sau domisoara dupa numeroasele articole in care umfla cu pompa gandirea primarului care sponsorizeaza articole favorabile.Ca galatean prefer fapte concrete si nu proiecte fantasmagorice si mai ales sunt imun la minciuni marca primar.Ca nu este un gospodar ar fi trebuit sa ne sesizam atunci cand conducea Otelul Galati si echipa mergea bine iar el se tot lamenta ca nu poate instala nocturna.Mai are putin din mandat si tot ne abureste cu planuri pe care oricum nu mai are timp sa le puna in aplicare.Oare autoarei articolului ii place cum arata acum zona Ancora (...) Propun ca cei care mai scriu de bine despre actualul primar sa mearga si in alte orase ale tarii unele mult mai mici decat al nostru si sa vada cu ochii lor cam cum arata ele conduse de oameni care sigur au facut in viata lor si alt lucru decat fotbal.
  36
  43
  Raportează
 • postat de limba
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 08:36
  94.176.183.***
  (...) Oare a inceput campania de toamna - iarna pentru jiltul orasului ? Asa se pare . Jenant .
  34
  42
  Raportează
 • postat de Anakin
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 08:12
  109.98.175.***
  Sa nu mai spunem de contributia primariei si a primarului la propsasirea sportului galatean .
  Otelul Galati a ajuns echipa nimanui , noroc de suporteri ca mai respira.
  Dunarea Galati nu mai exista .
  "ziaristule" cel mai simplu este sa fii Gica Contra in acest oras...cu primar incompetent ..cu oameni politici parveniti ...cu ziaristi fabricati de interese.
  Vai de saracii cetateni ca nu au de unde alege.
  35
  47
  Raportează
 • postat de Stan Terminatorul (Orasului Nou)
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 05:52
  84.117.40.***
  In fata la Carre fura se afla ruinele azboiului de independenta MEHID, pe care primaria si ziaristii nu le vad. Plaja Dunarea distrusa total. Incecati sa mergeti pe jos pe Traian si Cosbuc si va rupeti picioarele. Bariera Traian ca dupa bombardament. Garaje demolate in noroi prin tat orasu. Lacul Vanatori distrus total. Facultatea de onstructiesport sta sa cada. Complexul din Tiglina I e in eterna si alte multe exemple. Unde traiti voi, ziaristilor cu ochelari de cal ?
  35
  48
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.