Fă un bine, domnule candidat!

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Dacă nu aţi simţit deja asta, ne aflăm în campanie electorală. Bine, nu oficial, că încă nu a venit primăvara. Şi, oricum, nici nu ştim exact câte tururi de scrutin o să avem şi când vor fi ele. Dar, dacă proiectul de hotărâre de Guvern se transformă în realitate, localele vor fi în iunie, ceea ce înseamnă că vom avea parte de încă o campanie frumoasă de mai, cu vreme numai bună pentru adunări populare şi mitinguri, fără mici şi bere, de data asta, că nu e legal. Sunt extrem de curioasă cum se vor descurca toţi candidaţii, mai vechi şi mai noi, la capitolul convins electorat fără găleţi, fără făină şi ulei, fără bani contra voturi etc.

Evident, modalităţi există destule, atunci când ai şi calităţi care să-ţi susţină pretenţiile. Dar, dacă nu eşti capabil să vorbeşti liber, nu ai putere de convingere nici asupra propriilor membri de partid, nu ţi se aude vocea sau nu ţi se înţeleg cuvintele nici în studiourile tv, cam slabă nădejde că o să faci vreo scofală. Personal, şi aici mă refer atât la calitatea mea de cetăţean cu drept de vot, cât şi la cea de jurnalist cu dreptul la opinie, aş prefera să facă domnii candidaţi ceva concret şi să vină să spună ce au făcut. Ei, cu mânuţele şi minţile lor, cu prietenii şi familia lor, cu partidul care îi susţine. Nu cu banii deja strânşi de la gălăţeni din impozite şi taxe, ci cu banii lor, făcuţi din muncă cinstită, cu taxele plătite la timp, fără să exploateze nişte bieţi muncitori cu salariul minim pe economie.

Fă, domnule candidat, un parc sau măcar aleile dintr-unul deja existent, adună-ţi prietenii şi susţinătorii şi igienizează faleza Dunării sau plantează copaci acolo unde se erodează solul, acolo unde iarna viscolul ne închide drumurile şi-ţi promit că vin să sap şi eu o groapă. Alege un caz umanitar - avem noi destule, vino şi cere, că sărmani se găsesc - şi mobilizează un grup mare de oameni să-l ajute să iasă din necaz.

Nu spun să iei banii de la gura copiilor tăi, dar ai putea să-i înveţi să-şi doneze măcar hainele şi jucăriile vechi, ar fi un pas înainte spre a crea un membru al unei societăţi viitoare din care şi eu, şi tu să vrem să facem parte. Creează un curent de opinie, demonstrează-mi că aduci plusvaloare oraşului ăsta şi că meriţi voturile.

Nu-mi mai promite nimic, dintre toţi oamenii care-mi promit lucruri numai tata şi încă vreo câţiva prieteni, să-i număr pe degetele de la o mână, nu m-au dezamăgit încă. Aşa că nu mai merge cu vrăjeala. Eşti puternic, un om cu carismă, cu succes la oameni, în afaceri, în viaţă, în societate. Demonstrează-mi! Fă un proiect economico-social, înfiinţează nişte locuri de muncă şi angajează nişte persoane în situaţii de risc. Ridică o casă pentru o familie care se află la marginea prăpastiei, renovează o faţadă din zona centrală a oraşului, repară o bancă, fă ceva. Şi pe urmă, abia pe urmă, vino să ceri voturi de la oamenii Galaţiului, care, ca şi mine, s-au săturat de vorbe goale.  Fă un bine, domnule candidat, dar fă-l cu toată inima, prin contribuţie proprie, potrivit cunoştinţelor şi abilităţilor tale. Să te văd că transpiri şi îţi pasă.

Citit 1534 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2016 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.