Domnilor politicieni, sunteţi complici!

Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Partidele trebuie să decidă dacă gălăţenii vor mai primi apă caldă în sistem centralizat. Serviciu de care încă mai depind mii de familii din oraş, dar pentru care politicul local, lipsit de viziune, implicare şi incompetent (în ansamblul său), nu a fost în stare să pună în practică o strategie de redresare, în ciuda studiilor finanţate din bugetul local. Acelaşi politic a permis, prin oamenii pe care i-a promovat şi susţinut, căpuşarea sistemului şi perpetuarea jafului, anchetat acum de DNA. Efectele lipsei de reacţie le-au simţit gălăţenii din plin, în 2015, când apa caldă a fost sistată în tot oraşul, şi când, în ciuda temperaturilor scăzute, caloriferele oamenilor s-au încălzit abia spre finele lunii noiembrie.

Partidele au rămas aceleaşi, la fel şi liderii lor. Doar pe ici-colo şi-au mai rotit cadrele, în timp ce mentalitatea şi modul în care înţeleg exponenţii lor să-şi trateze alegătorii şi să reprezinte interesele cetăţenilor sunt practic neschimbate. Mai nou, consilieri locali care nu au bătut măcar o dată, ferm, cu pumnul în masă pentru a solicita repunerea pe picioare a sistemului, au devenit brusc, în precampanie, extrem de îngrijoraţi de viitor, ba chiar scandalizaţi de costurile luate în calcul pentru funcţionarea pe mai departe a acestuia. Nu spun că a pompa bani publici în ceea ce s-a dovedit a fi mai degrabă o gaură neagră reprezintă o soluţie! Dar să nu iei atitudine ani de zile, să nu te zbaţi în niciun fel pentru acest sistem (cu excepţia unor ridicări de mâini în CL), iar astăzi, când ştii că ai nevoie de voturi, să te prefaci preocupat, mi se pare mizerabil şi revoltător.

În urmă cu doar câteva zile, un consilier local se lamenta că a avut un proiect dedicat termoficării, pe care a încercat să îl promoveze, dar, fiind cumva ironizat şi ignorat, spunea el, a decis să abandoneze. Scurt şi la obiect. Pe bune? Când în joc este traiul de zi cu zi al unor zeci de mii de oameni, pe care îi reprezinţi, şi banul public, tu dai bir cu fugiţii doar pentru că unii dintre colegii tăi nu sunt de partea ta? Atunci, este simplu: nu ai ce căuta în forul legislativ local.

Partidele de astăzi sunt de fapt chiar cele ce au girat, în trecut, neregulile care au condus la falimentul Apaterm. Mai toate formaţiunile au avut angajaţi în fosta societate de termoficare sau reprezentanţi în Consiliul de Administraţie, însă mari nemulţumiri vizavi de modul în care a funcţionat aceasta nu îmi amintesc să fi avut. Evident, cu excepţia campaniilor, când mai curgeau acuzaţii şi "file" din dosare electorale păstrate cu simţ de răspundere în sertar. După care se reaşternea liniştea. Ca şi acum. Aceleaşi partide care au controlat (şi continuă să o facă) multe dintre asociaţiile de proprietari intangibile, în care se fură ca în codru. Tind să cred că sume importante au fost direcţionate către puşculiţele lor, altfel nu-mi explic cum de autorităţile nu au retezat nici până acum tentaculele acestei caracatiţe. Sistemul centralizat de termoficare a ajuns în colaps, în mare măsură, din cauza politicului, care fie a aprobat şi încurajat tacit jaful, fie nu l-a semnalat, deşi a avut cunoştinţă de el.

Prin urmare, domnilor politicieni, gata cu protestele! Sunteţi complici! Oamenii aşteaptă să vă asumaţi răspunderea şi să găsiţi soluţii, nu să faceţi propagandă!

Citit 1603 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2016 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.