Un duş rece pentru aleşi. De 500.000 de euro

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Duşuri reci. De asta au parte gălăţenii dependenţi sau ţinuţi cu forţa în sistemul centralizat de încălzire. Cu forţa unei hotărâri votată de aleşii locali care i-au vârât fără ca măcar să-i întrebe dacă vor în zona unitară de încălzire. Faptul că de pe 1 aprilie nu mai au apă caldă şi nici căldură pare să nu mai impresioneze pe nimeni! Şi la 1 aprilie anul trecut au rămas fără apă caldă şi căldură, deci se instituie  o „frumoasă” tradiţie a oalelor cu apă încălzită pe aragaz şi a băilor la lighean. Vorba aia, străbunicii nu aveau apă caldă curentă şi uite că n-au murit… cel puţin nu din cauza asta.

Diferenţa este că, faţă de anul trecut, când autorităţile locale şi aleşii s-au agitat, măcar de imagine, pentru a readuce apa caldă la robinetele sistemului centralizat, acum se remarcă un joc de glezne combinat cu o tristă blazare condimentată cu declaraţii sforăitoare electoral.

Să reamintesc doar că pe 1 martie s-a format o comisie multilateral dezvoltată care să analizeze teoria transformării aburului de la Combinat în apă caldă şi a costurilor pe care le presupune? Comisie care n-a ajuns la un rezultat. Şi nici nu pare foarte dornică să ajungă, dacă analizez modul în care s-au manifestat aleşii la ultima şedinţă a Consiliului Local. Când s-au întrecut în declaraţii ca să nu aprobe… nimic? Ah, da, o hotărâre potrivit căreia „de principiu” o să vină ea şi apa caldă! De principiu cum o fi, dar pe care şi-au asumat-o doar 16 din cei 25 de aleşi care au semnat condica de prezenţă la început. Doar 16! Şi asta spune multe, pentru că absenţii erau de la PNL şi de la ALDE (Durbacă). Atâta liberalism au demonstrat, că n-au avut tăria să spună nici „da”, nici „nu” acestei decizii de principiu. Au preferat să părăsească sala.

Şi pentru că Galaţiul se menţine pe linia paradoxurilor, într-un oraş fără apă caldă Baia Publică stă închisă! 19 cabine dotate cu căzi de baie, patru cabine dotate cu duşuri cu APĂ CALDĂ zac nefolosite pentru că majoritatea Consiliului Local nu a fost de acord cu primarul Marius Stan ca Baia Publică să fie atribuită în administrare Fundaţiei Sportul Gălăţean. Iar primarul n-a vrut ca Baia Publică să ajungă pe mâna SC Gospodărire Urbană, aşa cum a vrut majoritatea consilierilor locali, pe motiv că Plaja Dunărea a ajuns o ruină mizeră administrată fiind de această firmă. Pe scurt, aleşii nu s-au înţeles, Baia a rămas închisă.

În aste circumstanţe, ce le-ar fi de folos aleşilor ca să-şi asume mai repede o decizie? Un duş rece! O serie de duşuri reci, într-o baie neîncălzită, în zori, când temperatura nu mai e aşa de… primăvăratică. Ce ziceţi, domnilor aleşi? Vă băgaţi?!

Da’ ce ziceţi de un duş de 500.000 de euro?! Pe care să-i daţi, nu să-i luaţi! Vorbesc despre cei 500.000 de euro care vor trebui recuperaţi pentru că auditorii Camerei de Conturi şi magistraţii au decis că au fost alocaţi nelegal clubului Oţelul! Pentru că, dragi aleşi, votul dat în Consiliul Local înseamnă RESPONSABILITATE! Şi se plăteşte! Fie şi cu votul gălăţenilor cărora le oferiţi acum doar duşuri reci.

Citit 1684 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2016 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.