Un duş rece pentru aleşi. De 500.000 de euro

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Duşuri reci. De asta au parte gălăţenii dependenţi sau ţinuţi cu forţa în sistemul centralizat de încălzire. Cu forţa unei hotărâri votată de aleşii locali care i-au vârât fără ca măcar să-i întrebe dacă vor în zona unitară de încălzire. Faptul că de pe 1 aprilie nu mai au apă caldă şi nici căldură pare să nu mai impresioneze pe nimeni! Şi la 1 aprilie anul trecut au rămas fără apă caldă şi căldură, deci se instituie  o „frumoasă” tradiţie a oalelor cu apă încălzită pe aragaz şi a băilor la lighean. Vorba aia, străbunicii nu aveau apă caldă curentă şi uite că n-au murit… cel puţin nu din cauza asta.

Diferenţa este că, faţă de anul trecut, când autorităţile locale şi aleşii s-au agitat, măcar de imagine, pentru a readuce apa caldă la robinetele sistemului centralizat, acum se remarcă un joc de glezne combinat cu o tristă blazare condimentată cu declaraţii sforăitoare electoral.

Să reamintesc doar că pe 1 martie s-a format o comisie multilateral dezvoltată care să analizeze teoria transformării aburului de la Combinat în apă caldă şi a costurilor pe care le presupune? Comisie care n-a ajuns la un rezultat. Şi nici nu pare foarte dornică să ajungă, dacă analizez modul în care s-au manifestat aleşii la ultima şedinţă a Consiliului Local. Când s-au întrecut în declaraţii ca să nu aprobe… nimic? Ah, da, o hotărâre potrivit căreia „de principiu” o să vină ea şi apa caldă! De principiu cum o fi, dar pe care şi-au asumat-o doar 16 din cei 25 de aleşi care au semnat condica de prezenţă la început. Doar 16! Şi asta spune multe, pentru că absenţii erau de la PNL şi de la ALDE (Durbacă). Atâta liberalism au demonstrat, că n-au avut tăria să spună nici „da”, nici „nu” acestei decizii de principiu. Au preferat să părăsească sala.

Şi pentru că Galaţiul se menţine pe linia paradoxurilor, într-un oraş fără apă caldă Baia Publică stă închisă! 19 cabine dotate cu căzi de baie, patru cabine dotate cu duşuri cu APĂ CALDĂ zac nefolosite pentru că majoritatea Consiliului Local nu a fost de acord cu primarul Marius Stan ca Baia Publică să fie atribuită în administrare Fundaţiei Sportul Gălăţean. Iar primarul n-a vrut ca Baia Publică să ajungă pe mâna SC Gospodărire Urbană, aşa cum a vrut majoritatea consilierilor locali, pe motiv că Plaja Dunărea a ajuns o ruină mizeră administrată fiind de această firmă. Pe scurt, aleşii nu s-au înţeles, Baia a rămas închisă.

În aste circumstanţe, ce le-ar fi de folos aleşilor ca să-şi asume mai repede o decizie? Un duş rece! O serie de duşuri reci, într-o baie neîncălzită, în zori, când temperatura nu mai e aşa de… primăvăratică. Ce ziceţi, domnilor aleşi? Vă băgaţi?!

Da’ ce ziceţi de un duş de 500.000 de euro?! Pe care să-i daţi, nu să-i luaţi! Vorbesc despre cei 500.000 de euro care vor trebui recuperaţi pentru că auditorii Camerei de Conturi şi magistraţii au decis că au fost alocaţi nelegal clubului Oţelul! Pentru că, dragi aleşi, votul dat în Consiliul Local înseamnă RESPONSABILITATE! Şi se plăteşte! Fie şi cu votul gălăţenilor cărora le oferiţi acum doar duşuri reci.

Citit 1566 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2016 18:49

2 comentarii

 • postat de crystal
  Marți, 05 Aprilie 2016 11:25
  95.76.32.***
  This is Sparta ! Sparta de romania, galati ,leaganul coruptiei si totodata orasul cel mai rosu de la Dunare unde cetatenii sunt tinuti cu forta intr-un sistem centralizat ineficient si corupt sustinut de primar si alte administratii prin voturile si deciziile lor care sunt menite sa isi asigure un nivel de trai mai bun, garantia locului de munca si satisfactia sufleteasca de fi in rand cu mafiotii (daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra).
  DNAul ar avea de lucru la Galati 10 ani dovada in ce hal arata orasul plus toate intreprinderile distruse intentionat incepand de la MEHID, Hortigal, Galacta, Galmopan, etc si terminand cu contractele date de primarie ,dar nu vrea , semn ca si DNAul actioneaza numai la ordina de sus si reclamatii si nu benevol sa stea ca junghiul pe toata administratia locala. Un fel de Lasa-ma sa te las !
  Asta cu 500 mii de euro e nimica toata pe langa cat s-a furat la galati. Dar trebuie sa mai arunce DNAul cate un ciolan de ros la oameni ca sa ii tina linistiti sa nu iasa in strada !
  Si in continuare PSDul se vrea la galati ca sa termine ce a inceput de furat. Acelasi zvac romanesc.
  0
  9
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 05 Aprilie 2016 06:36
  94.176.183.***
  Cum poti fii tinut cu forta daca nu beneficiiezi de un serviciu???
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.