Vă ţine, domnilor candidaţi?

Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

Gălăţeni, refuzaţi pomenile! Nu le încurajaţi şi nu le acceptaţi! Fiţi demni şi cereţi-le, obligaţi-i, dacă este cazul, să vă trateze ca atare! Am frunzărit proiectele electorale ale candidaţilor cu şanse reale la Primăria Galaţi, i-am şi ascultat de câte ori am avut ocazia. Recunosc, au reuşit să mă şocheze. Nu aş fi crezut că, în anul 2016, la 27 de ani de la căderea regimului comunist, se vor mai găsi pretendenţi la fotoliul de primar care să încurajeze neplata, prin promovarea unor promisiuni electorale de-a dreptul revoltătoare şi greţoase, care nu fac cinste nici candidaţilor şi nici partidelor pe care le reprezintă. Să fie apă rece gratis pentru tot poporul! Asta clamează şi promovează în rândul cetăţenilor cu drept de vot cei mai mulţi dintre aspiranţii extrem de bine cotaţi (cel puţin în sondaje) pentru fotoliul de edil-şef. Şi cum rămâne, domnilor, cu economia de piaţă, capitalismul, cu serviciile pe care, dacă doreşti să le ai, bineînţeles că trebuie să le plăteşti?!

Înţeleg că sunt şi ceva „victime” prin oraş care cred în gogomăniile astea electorale, pe care nu doar că le susţin, dar le şi cer. Nu vreau să vorbesc despre naivitatea acestor oameni, generată, probabil, în multe cazuri, de problemele cotidiene care îi apasă, la care se adaugă şi ceva lipsă de informare, de educaţie şi mentalitate nesănătoasă. În loc să încurajeze neplata şi să promită populaţiei sărăcite câţiva metri cubi de apă rece gratuit pe lună, îmi doresc să-i văd dornici pe domnii candidaţi să facă ordine în asociaţiile de proprietari şi să-i trimită în puşcărie pe cei care i-au jecmănit, până la os, pe gălăţenii de bună credinţă!

Vă ţine, domnilor candidaţi? Mă îndoiesc! Şi ştiţi de ce? Pentru că tocmai partidele care vă susţin şi vă promovează sunt părtaşe la jaful care s-a tot petrecut, de prin 2000 încoace, în asociaţiile de proprietari. De ce nu vă propuneţi, domnilor candidaţi, să eliminaţi hoţia din acest sistem păgubos, pe care partidele dumneavoastră s-au tot făcut că nu-l cunosc? Ba chiar l-au încurajat. Pentru că mulţi dintre administratorii asociaţiilor de proprietari (preşedinţi, în unele cazuri) sunt chiar membri ai partidelor din care dumneavoastră aţi făcut sau faceţi parte! Unii dintre ei sunt  candidaţi, vor să (re)devină consilieri, să reprezinte interesele sutelor de mii de gălăţeni în Consiliul Local şi/sau Judeţean (sic!). Pentru ce îi promovaţi şi răsplătiţi? Nu este greu de dedus!

La fel ca mulţi alţi gălăţeni, eu nu-mi doresc să primesc apă rece gratis. Ba chiar vă cer, domnilor candidaţi, să încetaţi să ne jigniţi! Vă cer, în schimb, ca, împreună cu partidele pe care le aveţi în spate, să faceţi odată pentru totdeauna ordine în asociaţiile de proprietari din Galaţi! Dar nu de faţadă, cum ne-aţi tot obişnuit! Aveţi pârghiile necesare să-i ajutaţi pe gălăţeni! Le-aţi avut şi în trecut, numai că aţi decis că trebuie să primeze alte interese decât cele ale alegătorilor.

Era lui „să ni se deie” trebuie să apună! Sunteţi obligaţi, domnilor candidaţi, să lucraţi în interesul cetăţeanului şi să îl ajutaţi! Iar problema asociaţiilor de proprietari este una pe cât de toxică şi mizerabilă, pe atât de periculoasă. Dacă o rezolvaţi, veţi avea nu doar susţinerea şi aprecierea gălăţenilor, ci mandate pe viaţă!

Citit 2475 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2016 19:48

7 comentarii

 • postat de Nicolae Daraban
  Vineri, 03 Iunie 2016 14:15
  5.13.191.***
  Mi-am spus inainte de campania electorala ca voi alege anul acesta la Primarie un candidat independent. Nu stiu cum s-a facut, ca m-am trezit cu o cerere de prietenie pe nelipsitul feisbuc, tocmai din partea unui asemenea candidat. M-am prins ca este vorba de campanie electorala. Omul a postat cate ceva pe feisbuc si, cu toate ca m-am intrebat ce-l mana in lupta, i-am promis votul meu. Cand si-a prezentat programul si mi-a promis, personal, 3 metri cubi de apa cu titlu gratuit, l-am sters din lista; nu accept in lista mea persoane care-mi insulta inteligenta.
  M-am intrebat ce anume ii determina pe acesti candidati independenti la fotoliul de Primar sa intre intr-o asemenea batalie? Consider ca ar fi vorba de a-si satisface anumite pasiuni, de a epata, ori de a face jocul (platit) unui alt candidat care, constient fiind, ,,imprastierea'' voturilor l-ar readuce pe fotoliu cu doar vreo 15 procente. Nu-mi plac dinozaurii; ii prefer metamorfizati in petrol, de exemplu.
  Pentru postul de consilier local voi alege, totusi, un independent - om pe care il cunosc cat de cat si care m-a ajutat sa dezvolt un proiect non profit pentru bunul mers al comunitatii - om care intelege ce este de facut in prezent cat si in viitor.
  Iesiti la vot!
  1
  15
  Raportează
 • postat de Un cetatean
  Vineri, 03 Iunie 2016 14:06
  185.115.92.***
  Domnu' Iancu Jianul, tineretul pleaca mai mult din cauza populatiei, care este principalul artizan al dezastrului din Romania. Totul porneste de la locuitori. Nimic nu se poate face fara acordul sau lipsa de reactie a populatiei. Acesta este adevarul. Si mie imi este scarba de o mare parte a populatiei, care nu are in gand decat sa fure, nu are educatie, nu are viziune, nu stie ce vrea, dar se plange in mod constant si se uita la antene si romania tv (...). Nu mai aruncati cu mizerii in presedinte ca habar nu aveti cat ne avantajeaza in plan extern !
  2
  11
  Raportează
 • postat de gigi
  Vineri, 03 Iunie 2016 13:55
  82.137.11.***
  Ca sa iesim din ,,saracia lucie" in care traim,ajutati de alesii locali de 27 de ani incoace,ne trebuie un singur lucru,o autostrada care sa faca legatura intre orasul uitat de lume,,GALATI" si restul tarii civilizate...Nu avem nevoie de stadion (nu mai avem fotbal),nu avem nevoie de talcioc(a marit pretul la biletul de intrare) si mai ales nu avem nevoie de tunel pe sub Dunare(trecem DUNAREA INOT,oricum nu avem plaje sau bazine)...
  6
  4
  Raportează
 • postat de GALATEAN
  Vineri, 03 Iunie 2016 11:43
  78.96.253.***
  Felicitari pentru articol!

  Daca iese primar personajul de trista amintire, o sa avem de-a face cu multe tampenii de genul celor expuse, pe drept ca fiind aberatii de prostit oamenii!
  1
  16
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 03 Iunie 2016 10:47
  5.15.221.***
  Din pacate mentalitatea de meltean a celor ce au populat orasul odaca cu indutrializarea fortata a anilor 60' nu se vindeca! Este prea tarziu, oricum tineretul a parasit corabia cand s-a lamurit cu ultima speranta greu-vorbitorul neamt! La fix 3 luni a inceput valul de exod, si de aici potopul! Practic deja suntem Valea Jiului 2 dar nu oficial! Se inchid banci (foarte bine, camatarii legali trebuie tinuti sub control - intr-o lume ideala ei nu trebuie sa existe!) firme si toate cele! Raman farmacii, haine folosite, legume si fructe ! Pentru cine vine la primarie,
  nu realizeaza si NU ACTIONEAZA sa salveze ce-a mai ramas din catunul asta (candva era centrul comertului pe dunare)... va fi FATAL! Si nu are mult timp la dispozitie... maxim 2 ani! Dupa care... potopul!
  2
  13
  Raportează
 • postat de Bravo
  Vineri, 03 Iunie 2016 09:52
  94.177.145.***
  Bravo, foarte frumos scris !
  1
  14
  Raportează
 • postat de Alas
  Vineri, 03 Iunie 2016 09:08
  213.177.4.***
  Si transport public moka parca promite unul ...
  3
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.