Aerul condiţionat şi salcâmii în ghiveci

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Trăim într-un absurd la limita veseliei pe fond... nervos. Umbla o veste ieri că s-a apucat Transurb să decupeze geamurile autobuzelor, ca să pună nişte gemuleţe mobile.  Acum, măcar s-o facă bine, să nu ne trezim că plouă înăuntru la prima aversă. Că nu avem aer condiţionat în autobuze, e deranjant, dar mai deranjant mi s-a părut să fim minţiţi că nici alţii nu au, în ţară, când am văzut ce fel arată şi cum se respiră în mijloacele de transport în comun din Braşov, Cluj, Bucureşti etc.. A, că n-or fi având chiar toate, e posibil, că nimeni nu înlocuieşte deodată autobuzele sau tramvaiele vechi cu unele noi, dar, să fim serioşi, sunt sute de autobuze care au ventilaţie corespunzătoare. Şi, vorba ceea, dacă tot le luăm la mâna a doua, de ce nu le cumpărăm şi noi din Spania sau Italia, unde mai trec temperaturile peste 30 de grade? Să ne înţelegem, nu vreau să ne întoarcem la maxi-taxi, că alea aveau aparate de aer condiţionat, dar nu le foloseau, deci tot un drac era. Ceea ce spun este că e neapărată nevoie de nişte investiţii serioase la Transurb. Iar faptul că au crescut încasările nu face decât să ne bucure, înseamnă că vor fi şi mai mulţi bani de unde să se ia autobuze noi. Cu aer condiţionat, cu trapă pentru persoanele cu handicap.

Pe strada Traian se taie nişte copaci, 18 bucăţi. Se taie că se lărgeşte strada. Foarte frumos, e nevoie să se lărgească strada. Înţeleg că operaţiunea are şi aviz de mediu şi tot ce trebuie. Minunat. N-am văzut însă amplasamentul celor 18 copăcei care se vor planta în loc, dar spune Agenţia de Mediu că a fost asigurată: există planul să se planteze alţii în loc. Acum, să nu existe cum sunt, cel puţin pe hârtie, şi toţi teii ăia pe care i-au tot tăiat autorităţile în ultimii patru ani. Bine că au cumpărat palmieri în ghivece, pe care îi tot scot primăvara şi bagă la dos, în sere, iarna, bine că au adus salcâmi de nu ştiu care, tot în ghivece, dar să cumpere nişte tei mai grosciori, aşa, pe care să-i planteze pe unde au tăiat unii chipurile bătrâni şi bolnavi. Eu poate oi fi mai puţin progresistă, aşa, dar copaci din ăştia în ghivece, pe unde am văzut, erau din cei imposibil de aclimatizat. Adică, palmierii, de-acord, n-aveai cum să-i plantezi, dar în loc de salcâmii ăia în ghivece, nu era mai bine să fi plantat noi nişte copaci pe la Potcoava de Aur sau pe esplanada din faţa Hotelului "Dunărea"? Şi-aşa nu se poate spune că alea sunt trotuare, decupam frumos marmura, puneam pământ şi plantam nişte tei, nişte arţari, nişte salcâmi sau ce spuneau specialiştii că supravieţuieşte mai bine în uscăciunea asta.

Tot din categoria absurd, dar adevărat, o femeie a născut în taxi, în drum spre spital. Din fericire, toată lumea e bine, şi mama, şi copila sunt sănătoase, iar taximetristul nu s-a pierdut cu firea într-o situaţie care pe alţii i-ar fi făcut knockout. Gălăţeanca spunea că n-a mai avut răbdare să aştepte ambulanţa, şi bine a făcut, dacă ne gândim că, în loc de taxi, ar fi fost în situaţia să nască direct pe caldarâm. Despre urmărirea sarcinii, vizite la domiciliu şi alte chestii din astea demodate, nu mai întrebăm, că ne sar medicii de familie în cap. Ei trebuie să facă hârtii după hârtii şi iarăşi hârtii, de unde să mai aibă vreme pentru consult preventiv?

Citit 1873 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2016 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.