Aşa nu se mai poate!

Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Gălăţenii semnalează nereguli pe bandă rulantă, conducerea Transurb tace mâlc, iar bizonii care conduc mijloacele de transport în comun persistă în nesimţire şi aroganţă, pe banii celor pe care ei îi tratează cu dispreţ.

Aproape de finele lunii septembrie, într-o şedinţă care a avut loc la Prefectură, conducerea Transurb spunea că şoferii care comit abuzuri, care nu-şi respectă fişa postului, care încalcă legislaţia şi normele minime de bun simţ sunt sancţionaţi financiar, cu până la 20-30 la sută. Mai mult, sublinia că avea cunoştinţă de faptul că unii dintre şoferi (spunem „unii” pentru că sunt şi conducători auto de toată stima) îi umilesc pe călători, sub diverse forme.

De atunci, au trecut aproximativ două luni, iar bizonii de la Transurb nu dau semne că ar dori să-şi revizuiască comportamentul faţă de clienţii societăţii publice de transport în comun. De atunci şi până astăzi, pe reţelele de socializare sau în comentariile postate pe site-ul „Vieţii libere” au tot curs sesizări din partea oamenilor, cu privire la unii dintre şoferii Transurb.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, povesteam cum unul dintre bizonii care fac curse în Micro 19 nu i-a permis accesul unei bătrâne în mijlocul de transport, închizându-i, senin, uşile în nas, deşi a văzut că femeia făcea eforturi să urce. Am făcut, chiar în acea seară, o sesizare scrisă către Transurb, pe care am trimis-o pe e-mail, la care reprezentanţii societăţii nu au găsit de cuviinţă să anunţe (în una, două, x zile) că au luat la cunoştinţă şi că vor face verificări, aşa cum ar proceda orice instituţie publică serioasă şi responsabilă. Este drept că, neoficial, în acea seară am avut şi o discuţie telefonică cu directorul societăţii, care mi-a spus că vor fi făcute verificări. Asta nu anulează însă lipsa de reacţie în ansamblu a societăţii.

Vineri dimineaţă, două gălăţence mi-au povestit cum le-au fost trântite uşile în nas de către doi şoferi de troleibuz (sau, poate, acelaşi?), care circulă pe traseul 104. Una dintre tinere a sesizat, în cursul zilei de ieri, prin e-mail, conducerea societăţii şi aşteaptă ca reprezentanţii Transurb să-i comunice dacă au luat vreo măsură, dar, mai ales, că sesizarea sa va fi soluţionată cumva, cândva.

Mi se pare cel puţin ciudat cum, deşi li se aplică sancţiuni financiare (cel puţin, aşa susţin reprezentanţii societăţii), unii dintre şoferii Transurb nu se conformează nici în ruptul capului. Altfel nu se explică avalanşa de sesizări din partea oamenilor. Unii dintre gălăţeni ar spune că sancţiunile sunt aplicate doar la nivel declarativ şi că, de fapt, în realitate niciunul dintre bizoni nu ar avea de suferit. Poate doar o mustrare verbală. Vom solicita conducerii societăţii informaţii în acest sens, pe care le vom face publice.

Dacă într-adevăr şoferii-problemă sunt sancţionaţi financiar, iar ei continuă să-şi bată joc de călători, atunci este clar că sancţiunile ori sunt prea mici şi nu-i afectează prea tare la buzunar, ori conducerea societăţii împreună cu aleşii din Consiliul Local trebuie să gândească şi să impună de urgenţă alte măsuri. Pentrru că aşa nu se mai poate!        

Citit 5022 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2016 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.