Dorel de la Ministerul Educaţiei

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Schimbarea regilor, bucuria nebunilor! Aşa s-a întâmplat şi la schimbarea mandatelor şefilor de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. O hârtie semnată şi parafată pe vremea ministrului Mircea Dumitru e dispărută şi definitiv îngropată, la nici două luni de la numirea lui Pavel Năstase în funcţie.

Staţi să ne înţelegem! Nu e un document oarecare, cum ar fi, de exemplu, un referat de necesitate pentru cumpărarea hârtiei igienice. Unde mai pui că nici ăla n-ar trebui pierdut, că tot act oficial se cheamă, dacă a fost înregistrat! Vorbim de ditai Contractul Colectiv de Muncă pe ramură, semnat de liderii celor două federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar şi de fostul ministru. Un document pe care actuala conducere a ministerului nici nu ştia dacă-l are sau nu. Mai rău, nici nu şi-a pus problema dacă există sau nu, în condiţiile în care de el depinde soarta a sute de mii de dascăli. Când nu se semnează contractul colectiv pe ramură, nu se pot întruni comisiile paritare care au rolul de a stabili împreună operaţiuni importate. Cum ar fi modul de acordare a punctajului pentru concursul gradaţiilor de merit.

Convinşi că mai-marii lor au semnat documentul, sindicaliştii s-au întâlnit cu reprezentaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, şi-au făcut treaba, după graficul stabilit cu onor tot de cei din Minister. Când colo, surpriză! Tot ce au lucrat e lovit de nulitate, în condiţiile în care nu există acest contract.

Nici măcar n-au avut curajul să recunoască faptul că documentul s-a pierdut. Au dat vina pe sindicalişti că nu şi-au făcut treaba.

Noroc că în era tehnologiei există şi posibilitatea ca dovezile virtuale să ajungă acolo unde trebuie. O fostă angajată a Ministerului a postat fotografii care demonstrează că actul fusese semnat. În timp ce, un alt fost sau actual angajat al aceleiaşi instituţii, luat de febra sărbătorilor (contractul a fost semnat la jumătatea lui decembrie), l-o fi făcut cadou, din greşeală, ibovnicei, sau ibovnicului, după caz.

Supăraţi, pe bună dreptate, sindicaliştii cer anchetă.

Suntem curioşi dacă va exista disponibilitate să se descopere până la urmă cum stau lucrurile.

Citit 1125 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2017 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.