PSD sau Pucheanu? Cine va deconta?

Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

PSD pare să-şi fi pus propriul electorat în cap, odată cu decizia suspendării sistemului centralizat de termoficare. De aproximativ o săptămână, de când social-democraţii şi aliaţii lor au decis să închidă robinetele de căldură şi apă caldă, mesajele îndreptate împotriva PSD şi a primarului Ionuţ Pucheanu par să nu se mai oprească.

Telefonic, prin intermediul comentariilor sau pe teren, atunci când intrăm în contact cu gălăţenii, în diverse împrejurări, oamenii (cu precădere, vârstnici) ni se plâng că se simt păcăliţi, în condiţiile în care PSD şi candidatul său (acum, primar) şi-au asumat, prin programul de campanie, modernizarea sistemului public de termoficare.

"Vă rog să îl întrebaţi pe domnul primar dacă îşi mai aminteşte ce a promis în campania electorală. Nu a vorbit nici măcar o dată despre posibilitatea închiderii sistemului centralizat, ci doar despre eficientizarea lui şi transformarea punctelor termice în centrale de cartier. Mă simt păcălită pentru că l-am votat, crezând în el", mi-a spus, ieri, telefonic, o doamnă, cititor fidel.

Cei mai mulţi se tem că vor rămâne în frig, din cauză că nu vor avea resurse financiare pentru a-şi pune la punct un sistem alternativ de încălzire, deoarece, spun ei, ajutorul de 3.000 de lei al Primăriei nu este nici pe departe suficient. Alţii se plâng că asociaţiile de proprietari i-au înglodat în datorii, prin tot felul de calcule abuzive, ba chiar fictive, iar acum nu pot îndeplini condiţiile pentru a obţine ajutorul. Sunt şi cei care spun că nu se vor descurca cu centrale termice, că nu ştiu cum funcţionează, că nu vor şti să aibă grijă de ele, că sunt într-atât de bătrâni încât uită unde au pus ochelarii, în urmă cu cinci minute, darămite instrucţiunile de folosire ale centralelor. Copiii lor sunt speriaţi şi ei, ne-a spus chiar ieri o doamnă care locuieşte, în cea mai mare parte a timpului, într-o altă ţară şi care îşi face griji pentru mama sa.

La polul opus sunt cei care salută decizia primarului şi spun că măsura trebuia luată de mult.

Una peste alta, primarul şi partidul său vor avea o misiune dificilă, iar testul pentru aleşi la veni la iarnă. Dacă iese prost, cine decontează: PSD sau Ionuţ Pucheanu?

Citit 6205 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Aprilie 2017 18:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.