Reaprindem şi nocturna?

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Proiectul noului Oţelul l-am privit, la începuturile sale, cu ceva rezerve. Nu cu neîncredere, dar, la cât de multe planuri au fost cu echipa asta şi s-au soldat până la urmă cu durerea falimentului, aşteptam să văd fapte.
Acum, rezervele pe care le aveam au fost spulberate. A trecut aproape un an, clubul a crescut enorm şi arată a construcţie cu baze foarte solide. S-a făcut şi pasul cel mare, întoarcerea acasă, pe stadionul "Oţelul". Unul uriaş, pe care foştii fotbalişti de legendă spuneau la reîntâlnirea de duminică că îl percep mai important decât recuperarea palmaresului, că îl simt ca o autentificare a faptului că noul Oţelul este acelaşi la care au jucat, că este Oţelul care a fost dintotdeauna. Prin asta, se reuşeşte ceea ce foarte puţini, poate doar nucleul de socios care a pornit proiectul, credeau că este posibil în acest interval de timp destul de scurt: Oţelul a fost redat Galaţiului!
Până şi financiar se stă acceptabil, pare că sunt bani din surse proprii (nu din cei de la Consiliul Local) pentru costurile de la stadion şi chiar pentru a se lucra la planul promovării în liga secundă din sezonul imediat următor.
Un aspect foarte important, Oţelul se bazează pe un principiu prevăzut în statut pe care proiectele similare din ţară nu-l au: puterea de decizie o au doar membrii socios, fără dependenţă de un patron sau autorităţi. La Petrolul, spre exemplu, se vorbeşte de preluarea de către un investitor, ceea ce o percep ca o întoarcere la riscul de a se repeta tristele experienţe ale fotbalului cu patron, să te trezeşti cu un Walter care distruge două echipe de tradiţie („U” Cluj şi Petrolul) sau un Adamescu.
Oţelul vrea să fie echipa comunităţii gălăţene, să depindă doar de comunitate. Pentru asta e nevoie de cât mai mulţi membri socios sau măcar de cât mai mulţi spectatori plătitori de bilet. Altfel, poate fi doar un balon de săpun. Cu cel puţin 5.000 de suporteri în tribune, care să dea 5 sau 10 lei pe bilet, s-ar aduna bani importanţi, din care să se acopere, printre altele, factura de energie electrică, chiar şi în cazul folosirii proiectoarelor de pe cei patru „stâlpi”. Ce spuneţi, ne strângem destul de mulţi ca să putem reaprinde nocturna?

Citit 5075 ori Ultima modificare Luni, 01 Mai 2017 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.