Reaprindem şi nocturna?

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
2 comentarii

Proiectul noului Oţelul l-am privit, la începuturile sale, cu ceva rezerve. Nu cu neîncredere, dar, la cât de multe planuri au fost cu echipa asta şi s-au soldat până la urmă cu durerea falimentului, aşteptam să văd fapte.
Acum, rezervele pe care le aveam au fost spulberate. A trecut aproape un an, clubul a crescut enorm şi arată a construcţie cu baze foarte solide. S-a făcut şi pasul cel mare, întoarcerea acasă, pe stadionul "Oţelul". Unul uriaş, pe care foştii fotbalişti de legendă spuneau la reîntâlnirea de duminică că îl percep mai important decât recuperarea palmaresului, că îl simt ca o autentificare a faptului că noul Oţelul este acelaşi la care au jucat, că este Oţelul care a fost dintotdeauna. Prin asta, se reuşeşte ceea ce foarte puţini, poate doar nucleul de socios care a pornit proiectul, credeau că este posibil în acest interval de timp destul de scurt: Oţelul a fost redat Galaţiului!
Până şi financiar se stă acceptabil, pare că sunt bani din surse proprii (nu din cei de la Consiliul Local) pentru costurile de la stadion şi chiar pentru a se lucra la planul promovării în liga secundă din sezonul imediat următor.
Un aspect foarte important, Oţelul se bazează pe un principiu prevăzut în statut pe care proiectele similare din ţară nu-l au: puterea de decizie o au doar membrii socios, fără dependenţă de un patron sau autorităţi. La Petrolul, spre exemplu, se vorbeşte de preluarea de către un investitor, ceea ce o percep ca o întoarcere la riscul de a se repeta tristele experienţe ale fotbalului cu patron, să te trezeşti cu un Walter care distruge două echipe de tradiţie („U” Cluj şi Petrolul) sau un Adamescu.
Oţelul vrea să fie echipa comunităţii gălăţene, să depindă doar de comunitate. Pentru asta e nevoie de cât mai mulţi membri socios sau măcar de cât mai mulţi spectatori plătitori de bilet. Altfel, poate fi doar un balon de săpun. Cu cel puţin 5.000 de suporteri în tribune, care să dea 5 sau 10 lei pe bilet, s-ar aduna bani importanţi, din care să se acopere, printre altele, factura de energie electrică, chiar şi în cazul folosirii proiectoarelor de pe cei patru „stâlpi”. Ce spuneţi, ne strângem destul de mulţi ca să putem reaprinde nocturna?

Citit 4806 ori Ultima modificare Luni, 01 Mai 2017 17:15

2 comentarii

 • postat de fotbal de liga 4 Marți, 02 Mai 2017 16:49 Link la comentariu
  2
  0

  totusi eu zic sa pastram inca masura lucrurilor. vorbim de un club ce activeaza in liga 4 ROMANEASCA. inca nu s-a cistigat intrarea in liga 3 ROMANEASCA. eu cred ca mai multa modestie si simt al realitatii ar trebui sa existe la acest club. stiu ca amg vrea sa vinda cu orice pret stadionul luat moaca. pe timpul lui stan au fost la un milimetru sa reuseasca, stiu ca toata lumea implicata in fenomenul ASC e luata de val. aveti mai multa intelepciune si veti crealiza lucruri mai bune. pina acum nu ati facut decit sa defilati cu fostele echipe de juniori ale clubului adevarat OTELUL in liga 4 si ceva la nivel de copii, si atit. acum vreti nocturna in liga 4 sau poate 3. suna bine, dar managementul unui club de sport spune altfel, nu doar hei-rup. pina la urma de ce nimeni nu spune ca ASC a primit 50000 euro din bani publici, banii din impozitele galatenilor? foarte mult ibani pentru o echipa de liga 4 si citiva copii. se vor si mai multi?de stadion, de nocturna? de ce? sa dea domnul sa promovati si in liga 2. o sa vreti ca galatenii sa cumpere stadionul lui mittal? cred ca fenomenul ASC e unul umflat cu buna stiinta in oras. de ce? mittal stie.

  Raportează
 • postat de Radu Marți, 02 Mai 2017 11:19 Link la comentariu
  0
  1

  Doamne ajută să ne strângem cât mai mulţi şi să putem aprinde nocturna.
  Nici nu vreau să mai aud vreodată de vreun potenţial patron la Oţelul. Cine vrea să vină la Oţelul să investească mai mult să o facă numai din postura de sponsor sau de socios cu act adiţional că vrea să ajute cu mai mulţi bani din proprie iniţiativă, dar niciodată să nu mai fie postura de patron la Oţelul Galaţi. Ne-am săturat de aşa-zişi patroni în fotbalul românesc şi mai ales la Oţelul.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.