Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
4 comentarii

Nu poţi să te aştepţi la un tratament corect din partea unui furnizor de servicii dacă acesta este singurul pe piaţă sau, în cel mai bun caz, are unul, doi contra-candidaţi la banul consumatorului.

Un exemplu foarte bun în acest sens este Electrica. Pornind de la premisa că lumea nu prea are alternativă (singurele existente fiind abia la început de drum şi folosind aceeaşi infrastructură), compania continuă să facă legea, băgând spaima în consumatori. De luni de zile, cititorii ni se plâng că nu mai au unde plăti facturile, fiindcă majoritatea casieriilor Electrica au fost închise sau transformate în punct de plată prin intermediul unui automat. Care automat însă, de multe ori, mai ales în weekend, se umple cu bani şi se blochează. Iar oamenii aşteaptă, la coadă, să vină cineva să le golească. De acord, există şi multe alte modalităţi de plată, dar nu sunt accesibile pentru toţi.

Unde mai pui că, de exemplu, nu-ţi spune nimeni că, pe factură, există două coduri de bare, unul aferent datoriilor din facturile precedente, dacă există, şi unul pentru factura curentă. Dacă nu scanezi codul de bare din facturile precedente, automat orice rest neplătit rămâne aşa, ducând la sistarea furnizării. Iar rebranşarea te costă lejer câteva sute de lei. După furtuna cu zăpadă de acum două săptămâni, există familii din localităţi gălăţene care încă nu sunt rebranşate la reţea. Şi, de acord, au fost dificultăţi, o mulţime de stâlpi la pământ etc. Dar oare nu ar fi trebuit ca tot Electrica să le aducă oamenilor generatoare, dacă nu îi putea rebranşa? O prietenă a trebuit să cumpere unul de la Bucureşti, fiindcă în zonă nu se găseau, cheltuind resurse, nervi şi timp pentru ca familia să nu-i rămână pe întuneric, fără apă (pompele pentru puţurile forate sunt acţionate electric), fără căldură şi cu mâncarea stricată prin frigidere şi lăzi frigorifice. Până şi prefectul s-a arătat nemulţumit de starea de fapt creată, semn că lucrurile nu merg cum ar trebui. Păi ia să fi existat un concurent puternic, unul care să se ducă la uşa oamenilor şi să-i îmbie cu preţuri mai mici şi servicii mai bune, ia să vezi atunci hărnicie pe şi lângă stâlpi. Iar schema asta se aplică şi Apă-Canal, şi Transurb, şi Ecosal, iar lista poate continua.

Citit 3875 ori Ultima modificare Vineri, 05 Mai 2017 18:07

4 comentarii

 • postat de mihai Duminică, 07 Mai 2017 12:43 Link la comentariu
  0
  7

  asta-i asa ca nu ne cunoastem drepturile si chiar daca ni le-am cunoaste nu stim si nici nu vrem sa actionam in vrun fel din delasare . Cine a citit contractul de furnizare a energiei electrice?, furnizorul are si el niste obligatii, chiar daca au fost calamitati declarate sau nedeclarate o raspundere o are cineva,daca nu un mod de compensare trebuie sa existe, dar cum in fibra noastra genetica exista marcata nepasarea si asteptarea ca cineva sa se autosesizeze cand avem o problema, sa o solutioneze mereu altii fara implicarea noastra personala, spre consolare nu-i acesta unicul domeniu unde ne lasam dusi de nas, in toate aspectele vietii noastre cotidiene ne lasam dusi de nas. Cand ceva nu merge bine in jurul nostru ar trebui sa privim mai mult spre noi, oare nu suntem noi cauzantii acestor stari?

  Raportează
 • postat de vasilica Duminică, 07 Mai 2017 09:22 Link la comentariu
  0
  5

  Aici este vorba despre compania care se ocupa de retele, care e doar o parte a Electrica. Practic si daca ai contract de furnizare energie electrica cu RDS sau Enel sau Engie sau care or mai fi, tot prin aceleasi fire si stalpi primesti curentul. Nu e vorba despre cine iti furnizeaza curentul, ci despre cine ti-l aduce la usa. Inainte erau aceeasi companie, acum sunt doua firme diferite, fiecare cu conducerea ei.

  Raportează
 • postat de traiasca p.c.r Sâmbătă, 06 Mai 2017 13:13 Link la comentariu
  1
  11

  te pomenesti ca la apa- canal, transurb, ecosal dar de fapt la toate societatile care sint sub aripa banului public si toate institutiile bugetare, este altfel? traiasca p.c.r; pile , cunostiinte, relatii.....

  Raportează
 • postat de Spaga Sâmbătă, 06 Mai 2017 07:43 Link la comentariu
  3
  22

  asa se intampla , cand angajarile la Electrica (dar si la Transgaz) se fac pe spaga grasa , sau cu pile si relatii !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.