Frig şi circ

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
8 comentarii

"Pâine şi circ", de asta avea parte plebea Romei antice. Meniul, din păcate, nu s-a schimbat nici în ziua de azi. Însă tare mi-e teamă că, la iarnă, gălăţenii dependenţi de sistemul centralizat vor avea parte doar de frig şi circ. Şi nu spun asta doar pentru că, ieri, prefectul Gabriel Panaitescu a atacat hotărârea aleşilor privind suspendarea furnizării agentului termic, blocând, practic, aplicarea ei!
O spun pentru că, până în momentul de faţă, nici măcar un gălăţean nu se poate lăuda că i-a fost aprobată cererea pentru ajutorul de 3.000 de lei cu care să-şi cumpere măcar un calorifer electric. Şi e greu de crezut că se va aproba prea curând o cerere, pentru că autorităţile sunt bombardate cu zeci de situaţii particulare, la care nu s-au gândit şi pentru care, deocamdată, nu au rezolvare: uniuni consensuale în loc de căsnicii, proprietari de locuinţe plecaţi din ţară, în casele cărora locuiesc rude sau prieteni, copii care au domiciliul în străinătate, dar în realitate trăiesc cu bunicii în Galaţi...
O fi vina gălăţenilor că nu s-au străduit să intre în "calapodul" decis de aleşi. Dar timpul trece! Şi tare mi-e teamă că tocmai cei care nu-şi permit o sursă de încălzire şi de apă caldă riscă să rămână, la iarnă, în frig!
Revin însă la gestul de ieri al prefectului şi-mi dau seama că era doar o mutare anticipată de autorităţi încă din 12 aprilie, de când s-a pus cruce sistemului centralizat. Parcă-l aud şi acum pe reprezentantul Guvernului cerând cu glas apăsat, ca să acopere vacarmul aleşilor: "Domnilor consilieri, vă rog să aveţi un pic de decenţă! Ştiţi exact ce număr de apartamente sunt? Eu nu am văzut o analiză a ceea ce înseamnă consum de gaze, curent electric, dacă reţelele pot suporta această debranşare! Şi atunci ce votaţi? Pielea ursului din pădure?".
Şi dacă nu ştiau atunci, pe 12 aprilie, câte apartamente sunt cu adevărat dependente de sistemul centralizat, cu atât mai puţin vor şti de acum înainte! Iar în aceste condiţii, să nu ne mirăm dacă la iarnă unii gălăţeni se vor încălzi doar cu circ…

Citit 3838 ori Ultima modificare Joi, 11 Mai 2017 21:40

8 comentarii

 • postat de Fara subventie ! Vineri, 12 Mai 2017 23:18 Link la comentariu
  0
  2

  Nu trebuie data nici o subventie nimanui !

  Raportează
 • postat de traiasca pcr Vineri, 12 Mai 2017 22:34 Link la comentariu
  1
  1

  @observator. se va da o hotarire de C.L prin care toti pensionarii ce au lucrat la icmrsg, csg, si iugcg isi pot monta singuri centrale doar ca trebuie sa plateasca o taxa de numai 3000 roni primariei. pensionarii din armata si politie ca au pensii mari ii pot angaja la un sprit pe aia ce pot sa-si monteze centralele termice singuri. doar avem nevoie de bani la bugetul local si" nimic nu se pierde, totul se transforma"... in bani publici numai buni de sifonat. traiasca tara in care inca conduce pcr-ul. pcr inseamna pile, cunostiinte, relatii......

  Raportează
 • postat de ELLA Vineri, 12 Mai 2017 20:44 Link la comentariu
  6
  4

  Cred ca e cea mai buna masura luata de primar.Acest lucru trebuia facut de cel putin 3 ani si nu se mai scurgeau niste bani ce puteau fi folositi in alt scop.Cred ca numai asa se vor putea incheia problemele cu datorii la administratii.

  Raportează
 • postat de Observator Vineri, 12 Mai 2017 14:25 Link la comentariu
  2
  4

  Sa zicem ca toti ar avea banii pentru montarea unor centrale, iar retelele de gaz si electricitate ar permite instalarea lor. Firmele din Galati nu vor reusi sa monteze aceste centrale pana la iarna. Poate ca in 10 ani ar reusi, dar ce fac oamenii pana atunci?

  Raportează
 • postat de Magda Vineri, 12 Mai 2017 12:28 Link la comentariu
  9
  9

  Ceea ce nu se spune: costul lunar al gazelor in lunile de iarna este in medie de 150 lei/apartament doua camere + o usoara crestere a costului la electricitate.

  Cat se plateste in sistemul centralizat pentru a incalzi TOT apartamentul cu doua camere ??? Cam 400-500 lei

  Raportează
 • postat de Frig,frig...dar sa stim si noi Vineri, 12 Mai 2017 09:31 Link la comentariu
  9
  20

  De ce nu suport eu PSDul?Pentru ca eu stiu ca de-a lungul timpului a fost un partid condus de niste specimene in genul lui Pucheanu.Adica una e reclama si altul e continutul!
  Ce nu inteleg eu...cum isi poate permite un partid ca PSD sa nu il elimine pe Pucheanu....caci pe seama lui tot partidul se duce in jos!!!!!
  Revenind strict la subiect....sa puna mana sa faca reparatii,investitii si sa recupereze bani de la rauplatnici sau sa isi dea demisia!!!!

  Raportează
 • postat de Magda Vineri, 12 Mai 2017 09:27 Link la comentariu
  8
  11

  Fara acest ajutor, multe persoane nu isi pot permite sa plateasca 8000-11000 lei pentru instalarea de centrale si gaze.

  Familiile cere ar putea beneficia de ajutor ar trebui sa stie de ACUM daca sa demareze marea dosariada sau nu, pentru ca altfel se vor incurca in programari de lucrari in toamna.

  Prefectul cu siguranta are centrala termica, ca multi altii care se opun.
  Nu sistemul centralizat este problema , insa pierderile lui sunt o problema a tuturor (bugetul Galatiului se scurge prin gaurile sistemului de caldura, cand sunt rai platnici, si ei nu dispar!).

  Cei plecati in strainatate ar trebui sa revina pentru scurt timp sau sa imputerniceasca rudele de grad apropiat , notarial (daca nu au strans 2000 euro).

  Cei care nu pot pune centrala, pot cumpara boilere si convectoare.

  Situatiile diferite ar putea fi reglate notarial intre parti, separat.

  Deci.... sa descurcam este mai important decat sa blocam.

  Raportează
 • postat de moacalui Vineri, 12 Mai 2017 08:54 Link la comentariu
  6
  15

  Bine ca ***** isi BATE JOC de oameni, chinuindu-i, stresandu-i, panicandu-i, punandu-i pe drumuri, indatorandu-i, disconsiderandu-i, nedand doi bani pe ei, etc., etc., etc., iar javrelor maidaneze le face padocuri de 10.000 de euro bucata !.... Mai bine s-ar da cu capul de pereti, ***** !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.