Când politicienii se ceartă, cetăţenii pierd

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

De obicei, se spune că, atunci când doi se ceartă, al treilea câştigă. În plan local, zicala se poate însă reformula cu succes: când doi se ceartă, gălăţenii pierd.

Din păcate, nu este prima dată când vorbele din popor se metamorfozează în oraşul de la Dunăre. Dar, să revenim la oile noastre, pardon, la cearta din ultimele zile, din care gălăţenii au doar de pierdut.

În urma deciziei prefectului de a ataca Hotărârea de Consiliu Local prin care se suspendă furnizarea agentului termic din Galaţi, a început scandalul. Primarul, nemulţumit de decizia prefectului, a organizat o conferinţă de presă în care şi-a spus păsul. Printre supărările edilului se numără şi faptul că prefectul a participat la dezbaterile publice organizate pe acest subiect, fără a spune că suspendarea agentului termic din Galaţi este o prostie. Mai mult, primarul susţine că prefectul nu a dat nicio altă soluţie pentru a rezolva o problemă care mănâncă zeci de milioane de lei de la bugetul local. Nemulţumirile lui Puceanu au fost spuse atât din calitate de primar, cât şi ca om politic. Şi cum politicul şi-a băgat adânc coada, de foarte multă vreme, în problema temoficării locale, s-a lăsat cu cereri de demisie. Da, primarul i-a cerut demisia prefectului. Declaraţiile politice nu s-au oprit însă aici, edilul afirmând chiar că a vorbit cu prim-ministrul României, căruia i-a adus aminte, chipurile, ceea ce şeful Guvernului ştia deja, despre activitatea prefectului din ultima perioadă, făcând referire la alimentarea cu energie electrică a judeţului după intemperiile din luna aprilie.

Toate aceste discuţii i-au bulversat pe cetăţeni, care, săracii, nu mai ştiu dacă trebuie sau nu să facă eforturi pentru a-şi găsi metode alternative de încălzire sau dacă sistemul centralizat va fi repornit.

Iar faptul că două instituţii, care ar trebui să apere interesele cetăţenilor, nu reuşesc să comunice între ele şi să găsească o soluţie în spatele uşilor închise, astfel încât să iasă public cu o decizie comună şi în avantajul oamenilor, ne arată că în viziunea autorităţilor nu interesul gălăţenilor primează, ci mult mai importantă este imaginea politică. Imagine care n-o să ne ţină de cald la iarnă!

Citit 3176 ori Ultima modificare Vineri, 12 Mai 2017 17:59

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de amalia
  Duminică, 14 Mai 2017 18:23
  Domnul ,,vorbe,,când un locatar rău platnic nu plătește ce consumă în casă lu( apa rece,calda,administrator,gazul ptr gătit ,lumina pe scara,femeia de servicii ) dar are mari pretenții să trăiască civilizat cu 2 mașini,haine de firma si achiziții de alte imobile.asteapta ca pensionarul,vecinul de scara să își plătească întreținerea iar el să consume din ce plătesc alții.la asta va gândiți probabi??????
  0
  2
  Raportează
 • postat de Vorbe
  Sâmbătă, 13 Mai 2017 10:32
  Ce legatura are activitatea prefectului cu inlocuirea stalpilor de curent??????
  El ii inlocuieste sau firma x?????
  El nu a hotarat sa se desfiinteze alimentarea cu energie electrica,pe cand gunoierul ala a hotarat sa desfiinteze ceva doar ca sa nu aiba el dureri de cap!!!
  Sa isi dea demisia ala care hotaraste cine sa moara intrcat nu are bani!!!!
  6
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.