Cel mai urât dintre gălăţeni

Evaluaţi acest articol
(57 voturi)

Trecut binişor de 70 de ani, fostul anestezist şi actual deputat Nicolae Bacalbaşa pare să aibă simţul ridicolului total anesteziat. Iar dacă pentru publicul din restul ţării ieşirile pe care Bacalbaşa le-a avut marţi, în Parlament, au reprezentat un şoc, nu acelaşi lucru s-a întâmplat pentru o parte dintre gălăţeni. Mă refer la acele persoane, deloc puţine, care ştiau potenţialul de bufon sinistru al acestui personaj derizoriu, încă din vremea în care era un obscur anestezist la Spitalul Judeţean şi, mai apoi, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

Şi cum omul nu se schimbă, ci doar ni se dezvăluie, recentele inepţii scuipate de Bacalbaşa de la tribuna Parlamentului nu reprezintă semnul unei subite crize de delir, ci, pur şi simplu, faptul că, din postura în care votanţii săi i-au dat şansa să se afirme, invectivele sale de mojic au o mai mare vizibilitate. De fapt, aici rezidă tot fondul problemei. Faptul că Bacalbaşa a ajuns în mod democratic să reprezinte Galaţiul în cea mai importantă instituţie a ţării pune serioase semne de întrebare în dreptul electoratului său din judeţul Galaţi.

Scriitor cel mult mediocru, cu un simţ al umorului adesea morbid, Bacalbaşa promitea multe încă de pe vremea în care era purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean. Dacă în faţa camerelor de filmat juca rolul bufonului simpatic, odată ce nu mai era în atenţia reflectoarelor, îşi arăta fără jenă adevărata faţă. Sunt proverbiale, în lumea medicală gălăţeană şi nu numai, conflictele pe care Bacalbaşa le întreţinea în spital, cu diverşi medici, direct sau prin intermediarii care din teamă sau din interes îi cântau în strună. Vendetele au fost continuate, la scară mai mare şi cu cerbicie, şi din postura de şef al CJ Galaţi.

Iar dacă Galaţiul a ajuns astăzi aşa cum îl vedem, acest lucru se întâmplă mai ales din cauza noastră, cei care am girat nenumăraţi bacalbaşi în funcţii cu putere de decizie.

Citit 21379 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Mai 2017 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.