Blonda numărul unu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Blondă, înfiptă, cu flori în braţe, lucru bun pentru că o împiedicau să-şi pună mâinile în şolduri, Elena Udrea s-a prezentat la comisia care îi cercetează activitatea, le-a zis vreo două colegilor ei parlamentari şi a plecat triumfătoare.

Ce contează legile, cine a făcut înregistrările pe care îşi bazează refuzul de a răspunde unor întrebări ale membrilor care nu au ochii de culoarea potrivită, faptul că se schimbă hârtii după predare şi că vorbesc de zile întregi ziariştii despre nepotriviri flagrante în cheltuirea banului public. Elena e senină şi ofuscată, nu înţelege ce are lumea cu ea şi se plimbă prin politică de parcă ar fi pe podiumul modei româneşti.

Pentru ea lucrează de zor tot partidul, televiziunile se plimbă pe şoldurile ei ca pe bulevard, ministerele sar în aer să o apere şi preşedintele se detaşează discret de problemă, mărunţindu-i importanţa. Udrea e deasupra tuturor, joacă legea pe degete, scurge ochii bărbaţilor călărind insinuant turismul românesc şi  colorând muntele sau marea cu prezenţa sa inconfundabilă.

Femeia politicii româneşti sparge coaliţia, dă cu tifla parlamentului, strâmbă din buze mofturos la componenţa comisiei care o anchetează şi comandă modificarea raportului de la Finanţe. E tare domnule, e unică! Pălesc în faţa ei şi caţele din comisie, şi vorbitorii din partidul aliat şi funcţionarii din minister, traşi după trena doamnei ca pe sârmă, şi un popor întreg de comentatori sufocaţi de tupeul blondei numărul unu a ţării.

Apariţia Elenei Udrea în viaţa noastră este consecinţa firească a băşcăliei din politica dâmboviţeană, a nesimţirii care face parte din obligaţia de serviciu a politicienilor, a compromisurilor care traversează deceniile postrevoluţionare şi a învârtelilor pe bani grei în urma cărora s-a umflat pipota într-o grămadă de magnaţi români. Circul şi cozonacul electoral, nunta la mahala şi chindia cu manele până în zori s-au aliat să plămădească acest produs inconfundabil - blonda ajunsă în scaun ministerial.

Numai că, la fel ca în orice situaţie extremă, şi aceasta se răzbună. România nu mai este condusă de un guvern, are Udrea grijă să nu-l ia nimeni în seamă, de un parlament, ştie Udrea ce hram poartă aleşii, de un preşedinte, tot Elena are ac şi de cojocul lui.

Ţărişoara e jucată astăzi pe degete de o femeie. Ministra ne conduce pe toţi după bunul ei plac, ne arată lumii aşa cum suntem, gângavi, agramaţi, stridenţi, gâlcevitori  şi platinaţi, dar cu silueta perfectă şi cu poşeta asortată la sandală.   

Peste ocean, Britney Spears, altă blondă, şi mai celebră, a timpurilor noastre, declara senin că ar putea fi preşedinta Americii şi propunea să-l scoată pe Obama (Bin Laden) din bârlog cu parfumul creat de ea.

Femeile ştiu ce vor. Îşi cunosc puterea. Şi, la cât OTV există pe lume, de ce n-ar folosi-o din plin?

Propun să nu ne mai încurcăm cu actualii candidaţi la preşedinţie. Să o rugăm frumos pe Elena Udrea să ne facă o favoare: să candideze ea, că tot îi are la mână pe toţi. Facem şi o economie, scăpăm de turul doi. Pentru că, pun pariu, blonda iese din primul, fără nici un efort.

Citit 1047 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.