De-acu ' să vedeţi bălării!

Evaluaţi acest articol
(32 voturi)
5 comentarii

Ne-am nenorocit, rugăciunea lui Ardean nu a fost ascultată! Cum, nu ştiţi cine este Ardean? Bogdan Ardean, proaspătul director al societăţii Gospodărire Urbană. Băiatul acela tânăr care, săptămâna trecută, cu simţ de răspundere social-democrată, ne povestea că a ajuns să se roage la Doamne-Doamne ca să-şi facă milă de el şi să ne ţină-n secetă câteva luni. Cam până trece vara.

Tânărul director de la Gospodărire Urbană nu (mai) poate. La nici trei luni de când a fost numit şef la fostul ADP, se declară învins. De buruiană. „Am ajuns, personal, să mă rog să fie secetă, pentru că altfel ne vor năpădi bălăriile din două în două săptămâni, toată vara”, ne mărturisea, în urmă cu doar câteva zile, noul director al societăţii publice care ar trebui să se îngrijească de spaţiile verzi din Galaţi.

O declaraţie profund iresponsabilă din cel puţin două motive. În primul rând, pentru că seceta nu înseamnă doar pământ uscat, dehidratat, crăpat şi fără urmă de bălării, cum, probabil, îşi imaginează distinsa (sau, poate, destinsa?) conducere de la Gospodărire Urbană. Despre culturi compromise, agricultură distrusă, explozie de preţuri şi multe altele, probabil n-a auzit. Poate îi explică şeful său de partid, domnul ministru Viorel Ştefan.

În al doilea rând, elucubraţia tânărului director denotă că este depăşit de situaţie. Poate, în realitate, nu o fi aşa şi omul chiar lucrează la o strategie serioasă, cu cine ştie ce calcule complexe despre cum să acţioneze ai săi subordonaţi.

Avem pretenţia să dispară bălăriile din oraş, dar domnii de la Gospodărire Urbană nu au strâns nici măcar toţi copacii prăbuşiţi după ninsoarea din luna aprilie. Şi suntem în luna iunie, oameni buni!
În urmă cu doar câteva zile, o tânără care locuieşte în Ţiglina II îmi povestea cum trunchiul unui copac, pus la pământ atunci, încă stă bine merci la doi paşi de blocul în care locuieşte. Au venit cei de la Gospodărire Urbană la câteva zile bune de la sesizare, au tăiat şi transportat coronamentul, iar după trunchi nici că s-a mai întors careva.

Şi noi vrem să se facă treabă de sezon. Ce naivi!

Citit 2591 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2017 10:33

5 comentarii

 • postat de george Luni, 12 Iunie 2017 17:16 Link la comentariu
  3
  3

  @La glod, prostia nu doare, ci iese la suprafata prin astfel de comentarii. Intr-un fel, esti chiar demn de mila ...

  Raportează
 • postat de La glod ! Luni, 12 Iunie 2017 16:00 Link la comentariu
  7
  4

  Extraordinar, ce chestie ... !
  Ati ajuns de nu mai puteti trai de raul vegetatiei ... !
  Ati uitat cand framantati glodul cu cizmele ... europenilor ?!
  Ia scuturati-va pamantul din buletin ca sa vedeti unde v-ati nascut ...

  Raportează
 • postat de Gabriel Florea Luni, 12 Iunie 2017 00:56 Link la comentariu
  5
  16

  Pe când și în Cartierul Rezidențial Dimitrie Cantemir...City? Să nu uitați că așa se cheamă.El face parte din Orașul Galați.Strazi cu nume de Capitale Europene.Nu le-am dat eu aceste denumiri.Va rog eu....din cele vreo 60 de motocoase Stihll...noi luate de la TRITTON...donati și nouă vreo 3 bucăți,că dam noi cu ele.Hai Please very mutch...că așa scăpăm și noi de buruieni și căpușe.I Love Galati,I Love Romania....but...I Love this Dimitrie Cantemir City.

  Raportează
 • postat de Eu sunt pentru convectoare de tip aerotermă sau aerotermă tip turn. Luni, 12 Iunie 2017 00:41 Link la comentariu
  19
  2

  Din experiență, sunt pentru aeroterme-convectoare electrice suflante, turbo-suflante și aerotermă suflantă tip turn, cu acțiune pe 70 metrii pătrați, maximum 2 600 W. Încălzire instantanee, volum mare de aer, inteligente, cu fixare temperatură și program de funcționare. pe ore. Investiție mică, eficiență mare, fără bătaie de cap. Totul este să ai o priză bună, preferabil schuko, urcă la amperaj mai mare și are împământare și pentru a nu depăși capacitatea rețelei, să scoateți din priză boilerul electric și poate, când funcționează mașina de spălat, să opriți aeroterma. Mai este un avantaj, aerotermele de tip convector, pot fi mutate cu ușurință în orice cameră. Și dacă nu vă este frică, eu folosesc de 7 ani, folosiți pătura electrică așezată sub lenjeria de pat, fixată pe treapta cea mai mică de căldură, adică treapta unu, consumul fiind foarte redus, aproximativ 10 W, eficiență excepțională sub o plapumă, de nici nu mai ieși din ea, doar la toaletă când îngheți de frig și fugi înapoi, în pat.

  Raportează
 • postat de Teutonul Luni, 12 Iunie 2017 00:36 Link la comentariu
  4
  33

  Doamnă, vă rog, nu-l mai certați pe băiat! Face și el ce poate, cât îl duce capul.
  Mâine, poimâine pune de acatist pentru buruieni, aduce popa să exorcizeze spațiul verde. Dacă n-o fi făcut ...
  Cred că nici nu-l ascultă subalternii, s-au prins de figură că nu știe cum stă treaba și-i toarnă toate prostiile. Săracu de el!
  Apoi, așa tindem spre un oraș eco, virgin de eco. Să vedeți floră, faună, o frumusețe!
  Acuși, acuși apar iepurii, vulpile. La iarnă ne ducem în pădurea din spatele blocului să mai strângem vreascuri.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.