Cu românii, lucrezi cel mai bine cu biciul

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

La finalul săptămânii trecute, după ce tocmai se anunţase că strada Traian va mai sta câteva zile închisă, pe motiv că nu se găsea omul care să dea drumul semafoarelor, primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat că vor cădea capete în primărie. Edilul a anunţat, atunci, că s-a săturat de amânări şi de motive şi şi-a ameninţat, uşor, subalternii. De altfel, foarte bine a făcut, pentru că s-a dovedit încă o dată ceea ce mulţi antrenori de fotbal spuneau de ani buni: pe români îi motivezi doar cu biciul!

Aşadar, strada Traian a fost redeschisă traficului, ulterior, chiar cu o seară înainte de termenul anunţat, iar alte lucrări de prin oraş par să se mişte, în sfârşit. Este şi cazul unei alei poate neînsemnată pentru mulţi gălăţeni, cu excepţia riveranilor. În spatele blocurilor BR, de pe strada Brăilei, erau atât de multe gropi încât unii proprietari se gândeau de două ori înainte să se aventureze cu maşinile din parcare până la stradă. Nu de alta, dar pe timp de ploaie, nici măcar nu puteai estima adâncimea gropii, darămite să o ocoleşti. Şi, după ani buni de sesizări, atât pe la ziar, cât şi pe la primărie, oamenii de acolo au, într-un final, asfalt în spatele blocului.

Ştiu, veţi spune că oraşul încă arată destul de urât, multe străzi sunt neasfaltate, locurile de parcare sunt insuficiente, parcurile sunt neîngrijite şi cu buruiana crescută fără control, sunt gunoaie multe, câini agresivi şi câte şi mai câte. Să fiu sincer, nici nu vă pot contrazice. Le văd şi eu săptămânal, când merg în câte un cartier să vorbesc cu oamenii despre neajunsurile zonei. În unele cartiere, sunt aceleaşi probleme nu de anul trecut, ci de acum cinci ani. În condiţiile în care, pe alocuri, s-a mai cârpit sau chiar, uneori, s-a reabilitat complet. Un exemplu ar fi chiar strada Tecuci, refăcută din temelii, cu asfalt bun (momentan), cu toate cablurile băgate în subteran, cu marcaje pentru parcare, cu piste de biciclete. Şi tot nu e bine! Din loc în loc, câte un bolid de lux tronează jumătate pe pista de bicicletă, jumătate pe trotuar, gunoaiele sunt tot la locul lor, iar oamenii sunt tot la fel de nemulţumiţi.

Ce voiam să zic? Domnule primar, mai ameninţaţi nişte şefi de servicii, societăţi sau persoane responsabile din cadrul primăriei cu demiterea, poate se mişcă lucrurile mai repede şi mai bine în oraşul nostru.

Citit 2445 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2017 17:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.