Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
5 comentarii

La finalul săptămânii trecute, după ce tocmai se anunţase că strada Traian va mai sta câteva zile închisă, pe motiv că nu se găsea omul care să dea drumul semafoarelor, primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat că vor cădea capete în primărie. Edilul a anunţat, atunci, că s-a săturat de amânări şi de motive şi şi-a ameninţat, uşor, subalternii. De altfel, foarte bine a făcut, pentru că s-a dovedit încă o dată ceea ce mulţi antrenori de fotbal spuneau de ani buni: pe români îi motivezi doar cu biciul!

Aşadar, strada Traian a fost redeschisă traficului, ulterior, chiar cu o seară înainte de termenul anunţat, iar alte lucrări de prin oraş par să se mişte, în sfârşit. Este şi cazul unei alei poate neînsemnată pentru mulţi gălăţeni, cu excepţia riveranilor. În spatele blocurilor BR, de pe strada Brăilei, erau atât de multe gropi încât unii proprietari se gândeau de două ori înainte să se aventureze cu maşinile din parcare până la stradă. Nu de alta, dar pe timp de ploaie, nici măcar nu puteai estima adâncimea gropii, darămite să o ocoleşti. Şi, după ani buni de sesizări, atât pe la ziar, cât şi pe la primărie, oamenii de acolo au, într-un final, asfalt în spatele blocului.

Ştiu, veţi spune că oraşul încă arată destul de urât, multe străzi sunt neasfaltate, locurile de parcare sunt insuficiente, parcurile sunt neîngrijite şi cu buruiana crescută fără control, sunt gunoaie multe, câini agresivi şi câte şi mai câte. Să fiu sincer, nici nu vă pot contrazice. Le văd şi eu săptămânal, când merg în câte un cartier să vorbesc cu oamenii despre neajunsurile zonei. În unele cartiere, sunt aceleaşi probleme nu de anul trecut, ci de acum cinci ani. În condiţiile în care, pe alocuri, s-a mai cârpit sau chiar, uneori, s-a reabilitat complet. Un exemplu ar fi chiar strada Tecuci, refăcută din temelii, cu asfalt bun (momentan), cu toate cablurile băgate în subteran, cu marcaje pentru parcare, cu piste de biciclete. Şi tot nu e bine! Din loc în loc, câte un bolid de lux tronează jumătate pe pista de bicicletă, jumătate pe trotuar, gunoaiele sunt tot la locul lor, iar oamenii sunt tot la fel de nemulţumiţi.

Ce voiam să zic? Domnule primar, mai ameninţaţi nişte şefi de servicii, societăţi sau persoane responsabile din cadrul primăriei cu demiterea, poate se mişcă lucrurile mai repede şi mai bine în oraşul nostru.

Citit 2043 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2017 17:00

5 comentarii

 • postat de ECOSAL, TREABA DE MANTUIALA, IATA DOVADA! Marți, 18 Iulie 2017 13:31 Link la comentariu
  0
  7

  Treaba DE MANTUIALA peste tot pe unde trec cei de la Ecosal, in special asfaltarile!

  In acest articol se vorbeste de asfaltarea in spatele BR-uri, in zona Stirex.

  Au lasat o fasie neasfaltata, de 1m latime, in dreptul blocului BR1A, sc.1, fara sa asfalteze gangul de intrare din strada spre scara blocului, unde, de acum doi ani, cand au asfaltat trotuarul, dupa ploaie,apa balteste si nu se poate trece din gang pe trotuar.

  Gangul respectiv face parte din domeniul public, fiind trecere PIETONALA spre clinica din spatele blocului BR1A, si nu numai.

  A fost si Primarul acum cateva zile aici, le-a spus muncitorilor sa asfalteze tot, insa Ecosal a facut ce a vrut, sefuleti peste sefuleti, au venit, au plecat si treaba nu s-a terminat.

  Avem si o reprezentare dezinteresata la nivelul Asociatiei de Proprietari, dar asta numai din vina locatarilor care tolereaza prostia pe banii lor. Nu vor sa se implice ca "nu vreau sa ma fac dusman cu nimeni", desi este vorba de banii si interesle lor.Meteahna comunista de marlani, sa faca altii...

  ALO,ECOSAL, VENITI SI VA TERMINATI TREABA!

  Raportează
 • postat de Str. Morilor si galatenii fara caracter Marți, 18 Iulie 2017 12:58 Link la comentariu
  1
  10

  Suntem exasperati de lipsa locurilor de parcare, de strazile neasfaltate, buruienile din parcuri , lipsa organizarii autoritatilor s.a.

  Dar OAMENII EDUCATI pe unde traiesc in acest oras?

  O situatie m-a adus azi pe strada Morilor, langa un centru de radiologie dentara. Din cauza aglomeratiei masinilor parcate, am fost nevoiti sa urcam pe un trotuar pentru 10 minute (cat dureaza sa faci o radiografie). Nu eram in fata unei porti auto.
  Un potop de injurii si invective s-au abatut asupra mea de la baconul casei cu gard maro din vecinatate, desi nu eram eu soferul. Am solicitat un limbaj mai calm, fara injurii, recunoscand ca fortati de imprejurari am facut aceasta parcare nedorita nici chiar de noi, oameni educati, rezonabili si cu studii . SOCUL de a vedea proprietarul la balcon cum se intoarce cu spatele si isi da jos pantalonii de pijama aratandu-si fundul, nu poate fi descris in cateva cuvinte.

  Deci, ce fel de galateni ne dorim sa fim??? Ce pretentii avem de la ceilalti galateni, cand unii isi arata fundul la balconul casei in orasul cu ifose ???

  Raportează
 • postat de I Marți, 18 Iulie 2017 10:16 Link la comentariu
  1
  8

  Degeaba vorbiti! Romanii in afara tarii sunt cei mai buni meseriasi in tot ce fac! Incepand cu amenajari interioare, electricieni, grasie si izolatie etc. In continuarea clasamentului: moldovenii, polonezii, portughezii, rusi. DAca-l motivezi cu un salariu bunicel si ceva vantaje iti lucreaza aproape normal spre normal dar bine! Daca tu ii dai sub 1,5E-ora CARE ESTE MOTIVATIA? Sa fure inca 2 "salarii", inca 1-2 job-uri part-time? Sa faca rate la camatarii legali pe 5-30 de ani???
  Singura motivatie reala e sa parasesti colonia repede... fara sa te uiti in spate! Ai sange actionezi! Dar platesti preturi pentru asta... unele mici altele mari!.

  Raportează
 • postat de Observator Marți, 18 Iulie 2017 08:28 Link la comentariu
  1
  8

  Romanii mai lasa si lucrurile neterminate. Odata cu lucrarile de pe strada Traian, firma constructoare a distrus si parcarea de la blocul 40 APT. In locul garajelor a ramas un maidan, folosit de firma constructoare pentru depozitarea materialelor si utilajelor, dupa care au plecat si locul a ramas asa cum l-au gasit. Un garaj a ramas nedemolat complet. Cine termina treaba? Acum 3 ani am fost somati de politie sa daramam garajele. Am facut-o. Un proprietar nu si l-a demolat. A patit ceva?

  Raportează
 • postat de Ionut P. Marți, 18 Iulie 2017 05:15 Link la comentariu
  1
  9

  Cu romanii lucrezi cel mai bine cu biciul ca bani le dam UE !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.